Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1072 woorden
  • 28 april 2013
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
5 keer beoordeeld

Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Verwachtingen
Ik had het boek al een keer eerder gelezen in klas 1. Ik vond het wel een leuk boek en wel makkelijk om hier een boekverslag over te maken omdat ik hem al een keer heb gelezen.

Eerste reactie
Mijn eerste reactie was dat Jade de verkeerde kant op ging.
Ze had Zuperzound niet moeten toevoegen. Ik ben wel nieuwsgierig hoe het met Jade verder is afgelopen. Ik vond het een leuk boek, en je leert er ook wel wat van omdat er achter in het boek tips staan over hoe je veilig moet chatten. En dat je nooit zomaar moet cammen met een vreemde en dan vooral niet naakt gaan.

Zakelijke gegevens
Auteur: Caja Cazemier
Titel: Vamp
Uitgever: Ploegsma
Aantal bladzijdes: 150
Structuur (delen/hoofdstukken): er zijn 20 hoofdstukken

Samenvatting
Als Jade en Malini zich vervelen in de meivakantie willen ze zich aanmelden voor Sugababes, dat is een site waar je foto’s op kan zetten en daar dan punten voor krijgt om in de top 50 te komen. Samen maken ze sexy foto’s. Ze lijken op een vamp, een verleidelijke vrouw.
Als ze dan allebei zijn aangemeld bij Sugababes krijgen ze veel complimenten van hun vrienden. Jade is er blij mee maar moeder is er niet zo blij mee, haar vader haalt haar over om de foto’s er op te laten staan.
Vaak zit Jade achter Sugababes, ze krijgt vaak complimentjes van Zuperzound. Zuperzound is verlieft op Jade en samen chatten ze urenlang door. Jade voelt zich helemaal goed doordat ze eindelijk van zulke leuke complimentjes van Zuperzound krijgt. De meivakantie is afgelopen, Jade ziet er enorm tegen op. Als Jade weer thuis is van school start ze meteen Sugababes op om te chatten met Zuperzound. Jade vind Zuperzound apart maar daarom vind ze hem leuk. Zuperzound wil graag verder chatten op msn, daar hebben ze meer privacy, ze geeft haar msn zonder te twijfelen. Als ze samen aan het msnen zijn wil Zuperzound meer foto’s van Jade, ze stuurt foto’s en krijgt er ook wat terug. Als ze de foto’s opent is ze helemaal in de wolken, ze vind hem knap en is helemaal verlieft. Ze print de foto’s uit om ze aan anderen te laten zien. Als ze samen aan het msnen zijn vraagt Zuperzound of ze haar webcam aandoet, ze belooft om hem vanavond aan te doen. Als ze avonds aan webcammen is met Zuperzound zegt hij dat ze echt een schoonheid is. De webcam van Zuperzound is kapot en hij belooft haar om een nieuwe te kopen. Malini heeft al zoveel punten gekregen op haar foto’s op Sugababes dat ze de top50 heeft gehaald.

Als Jade onverwachts moet oppassen vind ze onder in de kast een heel mooi shirtje, ze doet hem aan en denkt ik doe hem zo wel uit. Als ze eindelijk thuis is en zich wilt omkleden ontdekte ze dat ze het shirtje nog aan heeft. Als ze met Zuperzound aan het msnen is vraagt hij of ze haar shirtje uit wil doen. Ze deed het. Steeds meer wou Zuperzound van haar zien, ze vond het geen probleem en deed alles wat Zuperzound haar vroeg.. Als Zuperzound weer vraagt of ze haar shirtje uit wilt doen wil ze dat niet maar Zuperzound beveelt haar omdat ze het de vorige dag ook had gedaan. Ze wou het nog steeds niet doen. Toen begon hij haar te chanteren met foto’s die hij had gemaakt toen zij haar shirtje uit had. Jade is bang maar het is haar eigen schuld! Ze schaamt zich super erg en durft het aan niemand te vertellen. Als ze later weer op msn komt zegt ze tegen Zuperzound dat ze het niet meer leuk vind zo. Maar hij luistert niet. Hij blijft haar maar chanteren met de opnames die hij heeft gemaakt. Hij zei dat hij de foto’s op internet zou gaan zetten ze geloofde hem niet dat hij dat kon. Op een sportdag hoorde Jade alleen maar rot opmerkingen over haar zoals sexy foto’s, mooie borsten! Ze kon het niet meer geheim houden en vertelde het aan haar vriendinnen ze waren heel erg boos op Zuperzound! Jade heeft alles aan heer ouders verteld en samen hebben ze aangifte gedaan tegen Zuperzound.

Analyse

Titelverklaring:
Vamp is een sexy verleidende vrouw.
Thema:
Het boek gaat over vriendschap en romantiek, Jade vind Zuperzound helemaal geweldig maar later komt ze er achter dat hij het allemaal heeft gelogen..
Motieven:
Jade, Sacha, Malini en Lian zijn vriendinnen, als het vakantie is vervelen Jade en Malini zich ze maken sexy foto’s om ze op Sugababes te zetten, Jade ontmoet Zuperzound waarmee ze heel veel chat, hij vraagt haar om haar shirt uit te doen en dan doet Jade en dat gaat de verkeerde kant op.
Personages:

Hoofdpersonen:
Jade: Jade is een onzeker meisje van 15 jaar oud. Ze vind zichzelf te dun en lelijk. Het enige lichaamsdeel wat ze mooi vind zijn haar borsten.

Malini: Malini is een meisje met een mooie bruine huid, en is ook 15 jaar oud. Jade vergelijkt zichzelf altijd met Malini. Malini is de beste vriendin van Jade

Zuperzound (Yoram): over Zuperzound is niet zoveel te vinden omdat hij zoveel mogelijk geheim houdt omdat Jade hem anders kan vinden.

Bijfiguren:
Vader en moeder van Jade: haar vader doet het haar van Jade en Malini voor de foto’s, ze foto’s maken ze in de balletzaal van Jade’s moeder.

Lian, Sacha: zijn de vrienden van Jade.

Spanning:
Ik vind dat er niet zo heel veel spanning in het boek zit, maar ik was wel benieuwd of jade zich uit ging kleden voor de webcam, en ik vraag me af of ze Zuperzound hebben gevonden.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Eindexamens

Alles wat je moet weten over de eindexamens

Spanning:
Ik vind dat er niet zo heel veel spanning in het boek zit, maar ik was wel benieuwd of jade zich uit ging kleden voor de webcam, en ik vraag me af of ze Zuperzound hebben gevonden.

Vertelsituatie:
Het boek is geschreven in de ik-vertelsituatie.

Tijd:
Het boek is geschreven in deze tijd omdat vroeger hadden mensen geen computer. Nu komt dit veel meer voor omdat die mannen zoals Yoram onzekere meisjes pakken.

 Eindoordeel
Ik vind het wel een leuk boek. Je moet altijd oppassen als je op zulke sites zit en als je een webcam hebt. Om over dit boek een boekverslag te maken moet je op zich wel het boek hebben gelezen zodat je wel weet waar het boek over gaat. Ik vind het boekverslag er wel netjes uit zien want ik heb de zelfde lay-out gekozen als het vorige boekverslag.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier"