Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vals door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Vals
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 295 woorden
  • 5 januari 2011
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 5
90 keer beoordeeld

Boekcover Vals
Shadow
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitge…
Het is kerstvakantie en Abby, Kim, Pippa en Feline gaan naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis ligt een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Kim ineens na een ruzie. De overgebleven vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Kim terug naar Amsterdam is gegaan. Als Feline ook verdwijnt, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar? 
Vals door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

Waarom heb ik het boek gekozen
Mell's boeken altijd leuk en spannend zijn.
Ik beoordeel een boek altijd op z'n kaft en natuurlijk las ik ook de achterkant ik was al meteen verkocht.

Samenvatting
De vier vriendinnen Abby,Kim,Pippa en Feline hebben gepland om in de kerstvakantie te verblijven in een huisje in de Ardennen.Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen daar niet zo moeilijk over, maar een heftige ruzie tussen hun verdwijnt Kim. Ze gaan zoeken, maar vinden haar niet opeens krijgen ze een sms van kim dat ze op weg naar huis terug naar Amsterdam . Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Hoofdpersonen
Kim: Is de beste vriendin van Abby, maar wordt kort voor haar verdwijning hefig gekwets door haar.
Feline:Stil meisje die niet zo goed kan opschieten met Pippa
Pippa: Arrogant zelfverzekerd meisje die gemeen doet tegen iedereen behalve Abby.
Abby: Heeft een vriendje Casper die uiteindelijk veel later inhet boek is vreemgegaan met Pippa.

Informatie over De schrijfster
Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlands auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelance-journalist voor De Telegraaf, waarna ze terecht kwam in de marketing.

Na de geboorte van haar dochter in 2005 stopte ze met werken. Ze combineert sindsdien het freelance-schrijven met het moederschap. In 2008 kreeg ze een zoon. Wallis de Vries is woonachtig in Amsterdam.

REACTIES

A.

A.

Hoe erg kan je kopiëren van wikipedia?? Serieus ik moet nu een spreekbeurt ervan maken(van dit boek) Een beetje anders maken kan wel hoor.
groetjes Amber xD

13 jaar geleden

S.

S.

Hallo,
Dit is erg gekopieert hoor!
Een samenvatting van het boek moet je ook zelf het boek lezen. Er je eigen mening misschien. Dit is wel een beetje makkelijk hoor! Nog even veder nadenken. Wat voor cijfer heb je ervoor gekregen?
Een 5,5?

13 jaar geleden

S.

S.

waauw, hoe erg kun je kopiëren ? Wat had dit voor nut? Ik wil wel zeggen dat ik dankzij deze pagina verder ben gekomen maar je had het zelf ook wel kunnen doen meid ;)

13 jaar geleden

Y.

Y.

heb je uperhaupt het boek gelezen?

12 jaar geleden

H.

H.

doe niet zo kattig het is wel goed hoor wat je hebt gedaan

12 jaar geleden

I.

I.

erg gekopieerd,
ik heb het boek ook gelezen en wilde een kleine samenvatting maar niet dat bijna letterlijk op de achterkant van het boek staat!
toch goed geprobeerd!

12 jaar geleden

E.

E.

NA-AAP!!!!!!

12 jaar geleden

A.

A.

jullie zeuren gewoon net of je het zelf beter kan ofzo pfffff

12 jaar geleden

S.

S.

Dit heeft me echt geholpen, bedankt!

12 jaar geleden

L.

L.

ik heb het kopje hoofdpersonen gelesen en dat helpte bij mijn boekbespreking top!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vals door Mel Wallis de Vries"