Ben jij weleens opgelicht?

Wij doen onderzoek naar online oplichting onder jongeren. Vul de vragenlijst in (ca 5 min) en maak kans op een Bol.com bon van 25 euro (echt waar!)

Val door Cis Meijer

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Val
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 488 woorden
  • 5 januari 2016
  • 299 keer beoordeeld
Cijfer 7
299 keer beoordeeld

Boekcover Val
Shadow
Val door Cis Meijer
Shadow

Boekbespreking van het boek val

Waar gaat het boek over?

Het boek gaat over Liv, Liv haar vriendin die Sofia heet woont in New York. Na de zomer zou Liv naar New York gaan om Sofia te bezoeken. De meiden zouden daar een gebouw gaan beklimmen, aangezien ze dat allebei erg leuk vinden. Maar terwijl Liv de weken aftelt gedraagt Sofia zich steeds vreemder op skype. Hun laatste telefoongesprek eindigt dan ook in ruzie.

De volgende dag hoort Liv dat Sofia is omgekomen bij een boot feestje. Ze zeggen dat ze van de boot is gevallen en door de stroming is verdronken, maar Liv twijfelt daar aan. Ze besluit om toch in haar eentje naar New York te gaan om de waarheid achter Sofia’s dood te gaan onderzoeken.

De schrijfster

De schrijver heet Cis Meijer. Cis Meijer is 45 jaar oud en woont in Amsterdam. Ze is geboren in Heemskerk en groeide op in Delft. Ze studeerde theater-, film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en werkt naast het schrijven als video-editor.Verdoofd is haar allereerste jeugd-thriller, het boek kwam in 2014 uit. In 2015 publiceerde ze haar 2de boek namelijk : Val. En op dit moment werkt ze ook weer aan een nieuw boek.

Hoe loopt het verhaal af?

Liv woont tijdelijk in een huis in New York met al Sofia’s vriendinnen. Ze gaat ook tijdelijk naar de school waar Sofia op zat. Ze leert ook veel nieuwe mensen kennen, die misschien wel meer weten over Sofia’s dood. Op school ziet ze een advertentie om op te passen, ze besluit het te doen. Ze leert ook een jongen kennen die er veel kan helpen. Hij heet Jim en kan ook heel goed klimmen. Ze waren er ook achter gekomen dat Sofia  zwanger was. Op een dag was het Oppas kind plotseling verdwenen. Liv bedacht waar ze kon zijn. Ze ging naar een gebouw waar ze al eens eerder was geweest. De vorige keer dat ze daar was vond ze geld onder een bak. Op het dak stond degene die Holly (dat was het oppas kind) had ontvoerd en waarschijnlijk ook Sofia had vermoord. Het was Hedvig. De vriendin van Sofia en waar Liv mee in het huis woonde. Bijna had ze ook Liv vermoord door haar van het dak te laten vallen. Gelukkig stond onder het gebouw de brandweer al met een vangnet. Jim en Mia (dat was ook een vriendin van Sofia) hadden gelukkig al door dat er wat mis was. Na al dat gebeuren besloot Liv langs te gaan bij de oma van Sofia. Die legde alles uit, en bleek Sofia niet dood te zijn. Iemand had haar gered uit het water. Maar omdat Sofia zoveel problemen had, drugs en dat ze zwanger was enzo. Deden ze alsof ze dood was. Sofia heet nu Luna en ziet er wat anders uit. Liv zag eindelijk na een jaar haar vriendin weer!

 

REACTIES

S.

S.

heb jij ook hier een samenvatting van?

7 jaar geleden

E.

E.

6 jaar geleden

E.

E.

nee sorry maar je kunt het ook zelf schrijven

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Val door Cis Meijer"