Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Vakantievriendinnen door Gonneke Huizing

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Vakantievriendinnen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 2300 woorden
  • 14 december 2010
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6
47 keer beoordeeld

Boekcover Vakantievriendinnen
Shadow
Vakantievriendinnen door Gonneke Huizing
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Hoofdstuk 1:
Daphne en haar moeder gaan een nieuwe bikini kopen. Als Daphne zich om aan het kleden is , is ze ontevreden over haar lichaam. De moeder van Daphne vind dat het broekje van de bikini die ze aan het passen is veel te laag zit en veel te duur is. Daphne zegt tegen haar moeder dat is mode mam.

Hoofdstuk 2:
Daphne gaat haar tas inpakken. Ze herinnert zich nog toen ze twaalf was dat haar moeder een roosjesbroek voor haar kocht. Daphne vond de broek heel lelijk maar, ze moest de broek van haar moeder aantrekken. Daphne vroeg of ze op de computer mocht. Dat mocht wel van haar moeder. Daphne keek op Hyves toen zag ze dat Sanne haar gekrabbeld had. Sanne vroeg of ze bij elkaar mochten logeren als ze op vakantie waren. Van haar vader en moeder mocht dat wel. Daphne was heel erg blij.

Hoofdstuk 3:
Daphne ging met haar moeder boodschappen doen bij de kassa stond een jongen die vroeg aan Daphne of hij haar ergens van kende. Jent zit bij haar op school. Als ze thuis zijn vraagt moeder of ze mee wil gaan fietsen, nee ik blijf thuis zei Daphne. Ze ging eerst even de Girlz lezen en daarna fietste ze naar het zwembad toe.


Hoofdstuk 4:
Daphne ging bij het zwembad op haar badlaken liggen. Toen kwam er een meisje naar haar toe. Het meisje vroeg of ze Daphne ’s zonnebrand mocht lenen. Ja hoor zei Daphne. Het meisje heet Chelsea. Samen eten ze een frietje en gaan zonnen. Chelsea vraagt aan Daphne of ze haar wil leren duiken want ze vind dat ze het heel goed kan. Dan gaan ze allebei weer naar huis, ze spreken morgen weer af.

Hoofdstuk 5:
Daphne en Chelsea gingen weer naar het zwembad toe daar gingen ze oefenen met het duiken en spelletjes doen, zoals wie het langst onder water kan blijven. De volgende dag gingen ze weer naar het zwembad toe. Ze gingen zonnen en de Girlz lezen. Chelsea vroeg aan Daphne of ze die badmeester daar zag en of die lekker was. Daphne zei ja , Chelsea zei zoen hem dan. Daphne nee ben je gek doe het zelf. Oke zei Chelsea. Chelsea liep naar de badmeester toe en begon hem te zoenen. Toen ze weer op haar badlaken zat kwam er een oudere vrouw die ook bij het zwembad werkte naar haar toe. En vroeg wat er net gebeurden Chelsea zei dat de badmeester hem begon te zoenen de vrouw zei ik hoorde net toch een ander verhaal. Als ik jullie nog een keer aan moet spreken hoeven jullie niet meer te komen!

Hoofdstuk 6:
Chelsea en Daphne gingen weer naar huis toe. Toen Daphne bij de caravan kwam zei haar moeder dat de vrouw van de buren dood was. Daphne ging snel naar Floris toe. Floris had al twee kinderen. Daar moest Daphne die avond oppassen. Ze deed nog een spelletje met de kinderen en bracht ze naar bed toe. Daphne ging nog even aan de computer en ging daarna ook slapen.

Hoofdstuk 7:
Chelsea had zijn excuses aangeboden aan de badmeester. Daphne vertelde aan Chelsea dat Sanne over een week bij haar kwam logeren. Chelsea vond dat maar niks bel het maar af zei Chelsea. Daphne zei maar dat is een vriendin van me. Chelsea zei ik dacht dat ik je hartsvriendin was. Dat ben je ook zei Daphne maar ik heb meerdere vriendinnen. Maar je kan maar met een vriendin tegelijk omgaan zei Chelsea. Chelsea vroeg of Daphne mee ging naar de stad en naar de Mac Donalds wat eten. Daphne ging bij Chelsea achter op de scooter. Ze wilde haar mobiel pakken om haar moeder te bellen dat ze wat later kwam. Maar Chelsea gritste de telefoon al uit haar handen.

Hoofdstuk 8:
Ze slenterde maar wat rond in de stad. Toen ze langs een winkel kwamen met trouwjurken zei Chelsea pas eens een jurk. Nee zei Daphne die heb ik nog niet nodig. Toe nou zei Chelsea ik en een badmeester jij en een jurk dan staan we gelijk. Daphne ging een aantal jurken passen voor de lol. En Daphne kreeg schoenen. Chelsea trok haar mee de winkel uit en sleurde haar mee door de stad ze liepen weer terug naar de winkel toen er een agent achter hun stond. Ik hoorde dat twee jongen meiden er vandoor gingen met een jurk. We hebben hem toch niet gestolen zei Chelsea. Even kijken of de schoenen goed liepen zei Daphne. En Daphne trok de jurk snel uit en ze liepen de winkel uit. Dat was lachen riepen ze allebei.

Hoofdstuk 9:
Ze liepen de Bjorn Borg winkel binnen. Na een uurtje stonden ze met Bjorn Borg tassen weer buiten. Ze moesten driehonderdveertig euro betalen. Chelsea en Daphne gingen eten want het was al bijna vier uur. Chelsea vertelde over haar baantje Daphne vroeg of ze dan al op zich zelf woonde ja zei Chelsea en begon bijna te huilen ze waren blij dat ik ophoepelde. Waarom vroeg Daphne vertel ik later nog wel.

Hoofdstuk 10:
Ze gingen naar de ijskraan wil je een ijsje vroeg Chelsea. Lekker zei Daphne. Chelsea vertelde over haar vader en moeder dat ze alleen ging wonen. Ik was zeven toen mijn ouders gingen scheiden. Ze sloegen elkaar vaak en als ik in de weg stond mij ook. Mijn moeder werd depressief en deed niks meer maakte geen eten maakte niks schoon. Dat was niet zo erg ik zorgde wel voor mama. Alleen ik kon vaak niet naar school omdat mama zo bang was. Dus kwam de juf op bezoek en zei dat ik maar naar een pleeggezin moest gaan en mijn moeder ging naar een inrichting toe. Het gezin waar ik kwam had een zoon Bero hij was echt een loser alleen hij wilde met mij zoenen maar dat wilde ik niet. Ik heb daar vier jaar moeten wonen toen was mijn moeder weer beter. Mijn moeder had een nieuwe man ontmoet waar zij mee ging trouwen. Ze kregen twee kinderen en waren zo blij maar mama werd weer depressief. Ze zorge niet meer voor de kinderen en de kinderen krijste heel hard. Mijn moeder ging een paar dagen op straat zwerven ze kon het niet meer aan. Mijn mentor kwam naar mijn huis toe want ik zou voor de tweede keer blijven zitten hij zag hoe ik voor de kinderen moest zorgen hij belde de kinderbescherming en we werden weer het huis uit geplaatst. Flip kwam naar me toe en ging me slaan omdat hij zei dat het allemaal mijn schuld was ik geloofde hem op het gegeven moment.

Hoofdstuk 11:
Rot voor je zei Daphne gelukkig dat je nu op je zelf woont. Ja zei Chelsea, wil je mijn huis zien? Vroeg ze. Ja hoor maar… zei Daphne. Oke kom dan. Daphne wilde haar ouders nog even sms’en maar toen pakte Chelsea haar mobiel weer af. En gooide de oude mobiel van Daphne weg en liep een telefoon winkel binnen je krijgt een nieuwe van me zei Chelsea. Maar ik kan toch niet zomaar een duur cadeau van je aannemen zei Daphne. Ik heb genoeg geld voor mijn vriendin ik heb nog nooit zoiets aan een vriendin kunnen vertellen. Ik heb veel geld van mijn oma geërfd zei Chelsea.

Hoofdstuk 12:
Daphne kwam om negen uur de camping op fietsen er stond een politie bij de caravan. Daar is ze riep haar moeder! Waar kom jij vandaan zei de politieagent. Haar ouders waren boos op haar maar ze konden Daphne ook wel begrijpen. Ze ging naar bed toe. Ze kon niet slapen ze dacht er de hele tijd aan dat ze morgen eigenlijk niet weg mag maar ze gaat gewoon zwemmen. Wat kunnen haar ouders doen?

Hoofdstuk 13:
Daphne was al vroeg wakker ze ging zich douche toen ze naar het toiletgebouw liep zag ze Floris met Jasmijn en Jobje Floris vroeg of Daphne kon oppassen. Daphne zei niks en Floris vroeg kan je wel? Ja hoor zei Daphne maar eigenlijk had ze met Chelsea afgesproken ach ja dat kan wel later zei ze. Daphne is klaar met oppassen en wil gaan zwemmen dat mag niet van haar ouders ze moet hier blijven omdat ze gister niks had laten weten maar Daphne gaat gewoon haar moeder slaat haar. Daphne fietst weg.


Hoofdstuk 14:
Daphne is bij het zwembad daar ziet ze Jasmijn en Jobje ze gaat daar even mee zwemmen. Jasmijn wil heel vaak op de glijbaan tot dat Daphne een keer een schok in haar rug krijgt ze kijkt achterom het is Chelsea. Haha het was maar een grapje. Geen leuk grapje zei Daphne. Daphne vroeg aan Chelsea over dat baantje wat ze nu deed en waarom ze zoveel geld verdiend. Chelsea zei ik ga met mannen naar bed. Echt zei Daphne , ja echt verdiend lekker veel. Daphne zei maar dat ik super vies Chelsea zei als je wat alcohol drinkt lijkt het net of je slapend rijk word.

Hoofdstuk 15:
Daphne ging een stukje van de caravan af zitten. Toen stond Floris ineens langs haar. Floris vertelde over Chelsea dat zij hem probeerde te verleiden en dat Daphne er maar mee op moet passen. De volgende dag was Daphne heel vroeg wakker ze ging naar het toiletgebouw daar ging ze zich douchen da fietst ze naar Chelsea toe en laat een briefje voor haar ouders achter.


Hoofdstuk 16:
Daphne fietst naar de stad daar ging ze bij de bakker een broodje eten . Ze zag dat Jent aan het werken was. Jent kwam bij haar zitten en vroeg hoe het met haar ging slecht zei Daphne ik heb ruzie met mijn ouders. Dat komt toch nog wel goed zei Jent. Jent vroeg aan Daphne of ze een keer met hem wou afspreken. Daphne moest Jent na vier uur dan sms’en waar en hoe laat.

Hoofdstuk 17:
Daphne gaat naar Chelsea toe er zijn ook nog wat vrienden van Chelsea. Daphne mag bij Chelsea blijven logeren tot de ruzie met haar ouders over is. De vrienden van Chelsea gaan verf halen en verven een kamertje voor Daphne. Chelsea en Daphne gaan spulletjes voor op de kamer kopen. Dan herinnert Daphne zich dat ze Jent nog moest sms’en maar Chelsea trekt haar mobiel uit zijn handen nee daar heb je nu geen tijd voor zei ze.

Hoofdstuk 18:
Daphne en Chelsea en de vrienden komen om drie uur ‘s nachts thuis ze hadden een feestje. Daphne vind Raoul een van de vrienden van Chelsea wel leuk. En Raoul vind Daphne ook wel leuk. Ze zoende zacht terwijl Daphne aan Jent dacht. Want Daphne vind Jent ook wel leuk. Ze ging haar tanden poetsen en kroop haar bed in ze kon niet slapen ook al lag ze zo lekker.

Hoofdstuk 19:
Daphne werd door Chelsea wakker gemaakt over een half uurtje vertrokken ze naar Walibi. Ze kwamen rond acht uur weer thuis en ze stuurde de jongens weg ze moesten pizza gaan halen. Chelsea zei dat Daphne zich maar klaar moest gaan maken waarvoor vroeg Daphne we gaan vanavond uit zei Chelsea. Alweer zei Daphne ik ben moe ik heb er geen zin in en Chelsea gaf Daphne een pilletje hier word je wel beter van. Dat pilletje gaf ze een paar dagen geleden ook al toen ging ze helemaal los.


Hoofdstuk 20:
Daphne en Chelsea gingen weer winkelen voor kleren voor die avond om uit te gaan. En Daphne kreeg een make-over ze kreeg donker haar en een ander kapsel ze vond het heel mooi. Daphne zei tegen Chelsea dat ze bijna weer naar huis ging maar, Chelsea zei dat kan niet ik heb een sms’je van je ouders gekregen je bent onze dochter niet meer stond erin. Daphne moest huilen. Chelsea gaf Daphne nog een pilletje voor dat ze gingen.

Hoofdstuk 21:
Om tien uur waren ze bij de Stars of Heaven ze gingen eerst wat drinken en Daphne dronk nog een glaasje en ging met Raoul dansen. Opeens voelde ze iemand aan haar schouder kloppen het was Jent. Jent vroeg of ze wou dansen en Raoul verdween. Jent vroeg wat er aan de hand was niks zei Daphne maar je bent zo blij zei Jent. Na een half uurtje gingen ze weer wat drinken en Daphne kreeg weer een pilletje van Chelsea. Daphne was zo dronken ze gingen snel naar huis toe.

Hoofdstuk 22:
Daphne verdween in het inktzwarte duister ze werd wakker en lag ineens op een bed en zag zijn ouders en Jent aan beide kanten zitten. Ze viel weer in slaap de tweede keer dat ze wakker werd vroeg ze wat er was gebeurd. Ze had teveel alcohol met combinatie van GHB. Dat heb ik niet gehad zei Daphne alleen kreeg ik een pilletjes dat ik niet zo moe was. Daar hebben je vrienden dan GHB ingestopt. Toen kwam er een zedenpolitie Inez heette ze zij praatte over allerlei dingen die er met Chelsea waren gebeurd zo kwam Inez erachter dat Chelsea een lovergirl is. Daphne kon het niet geloven ze dacht dat Chelsea haar beste vriendin was.

Hoofdstuk 23:
Twee dagen later kwam Inez naar haar toe en vertelde dat Chelsea opeens spoorloos was verdwenen ze troffen twee meisjes aan bij het adres het zijn de vriendinnen van Chelsea die moeten voor haar werken. Daphne vond het maar eng Chelsea liep nog ergens rond ze konden haar niet oppakken ze wist niet waar ze was. Als Chelsea contact opneemt met Daphne moet Daphne het tegen Inez zeggen.

Hoofdstuk 24:
Daphne mocht van haar ouders voor de eerste keer naar het schoolfeest toe ze kreeg een sms’je van Jent ik zie je vanavond. Ze zouden vanavond verkering krijgen. Daphne en haar ouders hebben een therapeute die praat elke week erover wat er allemaal is gebeurd het gaat nu stukken beter met ze. Verkering in plaats van een vakantievriendin had toch nog iets goeds gebracht.

REACTIES

L.

L.

dankje! zo kan ik in mijn eigen woorden een samenvatting maken

11 jaar geleden

D.

D.

leuk kan ik zo overtypen voor mijn boekverslag

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vakantievriendinnen door Gonneke Huizing"