Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 621 woorden
  • 7 november 2012
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
9 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
464
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Engels
Literaire thema's
Verfilmd als

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow
ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Titel: Twilight Saga Eclips|
Auteur : Stephanie Meyer
Uitgeverij: New York  Little  Brown (Amsterdam: Stephanie Meyer)

Titelverklaring:

Voor Bella is Jacob haar zon, degene die haar gelukkig maakt. Jacob weet dat hij nooit tegen Edward op zal kunnen en dat ze Edward altijd als haar zielsverwant zal zien en hem als haar beste vriend. Hij vergelijkt Edward met een eclips, want tegen deze toestand zal hij haar nooit kunnen bereiken omdat Edward er voor altijd tussen zal zitten. Jacob zegt in het boek: “De wolken kan ik wel aan, maar tegen een eclips kan ik niet vechten”.

 Hoofdpersonen:

  • Isabella (Bella) Marie Swan- een meisje die van Phoenix naar Forks verhuist Ze is verliefd op een vampier genaamd Edward Anthony Masen Cullen. Bella heeft bruin haar en bruine ogen met een bleke huid. Qua karakter is ze erg nieuwsgierig en niet bang. Ze is erg slim en heeft een evenwichtsstoornis waardoor ze erg onhandig is. Ze trekt gevaar aan zoals Edward het altijd zegt. Ze kan niet tegen de geur van bloed als ze de geur van bloed ruikt raakt ze bewusteloos
  • Edward “Anthony Masen” Cullen – is de bruin harige vampier,hij heeft een relatie met Bella swan. Net als alle andere vampiers kan Edward  heel hard rennen, buitengewone  zintuigen .Hij is vreselijk sterk. Sterker  dan andere vampiers. Edward  kan bij iedereen gedachten lezen behalve bij Bella, ze heeft een soort schild  daartegen. Edward is lichamelijk 17 jaar oud omdat hij gebeten was op zijn 17e in het jaar 1918 en wanneer een mens gebeten is bevriest als het ware het lichaam. Hij is geboren op 20 juni 1901 in Chicago, Edward is 104 jaar oud in het boek. hij is de eerste adoptiezoon van Carlisle Cullen en Esme Cullen daarom is zijn officiële achternaam Masen veranderd in Cullen. Hij drinkt  geen mensenbloed maar dierenbloed want ze hadden met de Quileute afgesproken om geen mensen bloed te drinken als ze dat toch doen mogen ze de Cullens vermoorden.
  • Jacob black – de zoon van de goede vriend van de Swan-familie. Jacobs roepnaam is Jake, hij heeft zwart haar bruine ogen. Jacob is een gedaante verwissellaar geen weerwolf ook al noemen ze zich vaak wel zo. Toen hij negen was is zijn moeder Sarah is overleden door een auto-ongeluk en zijn vader Billy zit in een rolstoel. Zijn zussen de tweeling Rachel en Rebecca konden dit niet goed verwerken en zijn vertrokken. Hij is lid van de Quileute (de stam waarin gedaante verwissellaars leven). Hij kan net als de andere wolven communiceren via gedachten in wolfvorm en zijn lichaam geneest snel. Hij is erg warm als hij boos is dan lijkt het dat hij koorts heeft.

Samenvatting: 

In Seattle zijn een aantal moorden gepleegd en Edward en zijn familie denken dat ze zijn gepleegd door een jonge vampier, die zijn dorst niet kan bedwingen. Edward en Bella zijn intussen allebei geslaagd voor hun examen en vullen aanmeldingsformulieren in voor universiteiten.  Ondertussen wil Bella niks anders dan haar vriend Jacob weer zien. 

Bella wil transformeren in vampier maar Edward wil eerst trouwen met haar en dan haar transformeren

En Bella stemt erin mee. Als Jacob hoort in het uitnodiging van een persoonlijk briefje van Edward waarin schreef bedankt dat je me geholpen heb ik ga goed voor Bella zorgen. Hij werd boos en rende weg. Hij wist niet waar hij heen rende het kon hem niets schelen.

 Door wiens ogen is het gebeurd:

Bella’s ogen, je leest haar gevoelens en gedachten.
Alleen het laatste hoofdstuk is vanuit Jacobs ogen geschreven.

Mening:
Ik vond het een spannend boek en ik vond het een droom

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"