Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Tussen de regels door Geertje Gort

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Tussen de regels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 499 woorden
  • 23 november 2001
  • 47 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
47 keer beoordeeld

Boekcover Tussen de regels
Shadow
Tussen de regels door Geertje Gort
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
A Auteur: Geertje gort Titel: Tussen de regels Uitgever: Leopold Jaar: 1994 Genre: drama B 1.Hoofdrolspeler: Rosie 2.Waar speelt het af?:Bij Rosie thuis, in de omgeving, bij oma, bij haar oom. 3.Warneer speelt het af?:nu [rond deze tijd] 4.Wat is het belangrijkste probleem?:Er is ruzie in de familie, niemand ziet elkaar meer 5.Hoe begint het?:Rosie fietst voorbij haar oma’s oude huis, ze heeft haar oma al 4 jaar niet meer gezien. 6.Hoe loopt het af?:De ruzie is bijgelegd. 7.Waar slaat de titel op?:rosie gaat op onderzoek uit wat eigenlijk niet mag. 8. Samenvatting: Rosie fietst voorbij het oude huis van haar oma, die ze al 4 jaar niet meer heeft gezien.Want haar ouders hebben ruzie met haar.Ze weet niet waarom ze ruzie hebben. Het liefst zou Rosie naar haar oma gaan en vragen wat er is gebeurd maar ze durft niet echt. Thuis vindt ze een brief die oma aan haar moeder heeft geschreven[nog niet zo lang geleden] Ze vraagt aan haar ouders wat er is gebeurd maar haar ouders zeggen alleen maar dat het zo ingewikkeld is en willen het niet zeggen. Als de ouders van Rosie een weekje naar Parijs zijn, bezoekt Rosie haar oma. Als ze bij haar oma is durft ze niet echt te vragen wat er is gebeurd. Haar oma vindt dat ze de ruzie moeten bijleggen, en ze besluiten oom Boudewijn optezoeken. Een maal aangekomen bij het huis doet er een vrouw open en zegt dat oom Boudewijn er niet is. Maar de vrouw vraagt of ze binnen willen wachten. Als ze binnen zijn zien ze meerdere mensen zitten.[het huis is een gezamelijk woon ruimte] Als oom Boudewijn thuis komt wordt alles aan elkaar vergeven van de ruzie. Als ze terug naar huis willen gaan wordt oma ziek, ze heeft kouw gevat op het parron. Als oma nog steeds niet opknapt komt er een dokter en die stuurt haar door naar het ziekenhuis. Als Rosie opbezoek komt vraagt oma of Rosie haar dagboek wil lezen
Als de ouders van Rosie terug komen vertelt Rosie het hele verhaal aan haar ouders. Samen lezen Rosie en haar moeder Renate het dagboek van haar oma. Er staat in dat toen haar opa overleed dat hij toen aan al zijn kinderen een brief had geschreven. Er stond in dat haar oma een relatie hadden gehad die eigenlijk nooit was over gegaan. Dus de kinderen dachten dat oma nooit verliefd was geweest op Rosie’s opa. Maar dat was ze wel en ze had nu alleen nog maar een goede band met oom boudewijn. Nadat Renate en Rosie het dagboek hadden gelezen was Renate naar haar moeder gegaan om alles goed uit te praten. Uiteindelijk komt oma uit het ziekenhuis en gaat bij oom Boudewijn wonen en de andere mensen in het huis.
C: Ik vind het een leuk boek om het te lezen en het is spannend, want je wilt weten waarom ze ruzie hadden en hoe het verder afloopt.

REACTIES

C.

C.

ik vind het een goed boek vooral omdat ik graag drama's zie (op tv.) en lees!
ik vind dat het goed in elkaar zit zo zouden ermeer boeken moeten zijn!!!
groetjes cindy

22 jaar geleden

M.

M.

ik doe mijn boekverslag ook over dit boek, maar ik heb je informatie niet echt gebruikt.

Groetjes van Marieke!

20 jaar geleden

S.

S.

esther 1 opmerking oma dorie woont in een bejaardentehuis niet in een huis verder is ie geweldig je hebt me heel erg geholpen met je verslag groetjes susanne

20 jaar geleden

E.

E.

goed

19 jaar geleden

C.

C.

heel mooi en kort

19 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Tussen de regels door Geertje Gort"