Timboektoe rules! door Carry Slee

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 1306 woorden
  • 27 augustus 2006
  • 49 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.6
  • 49 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2005
Pagina's
221
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Timboektoe rules!
Shadow
Timboektoe rules! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Plaats:
Het verhaal speelt zich af op een camping in Frankrijk.

Tijd:
Het verhaal zou zich gewoon nu af kunnen spelen. Het verhaal beschrijft een zomervakantie, dus ongeveer 1/2 maanden.

Hoofdpersonen:
Kars is een aardige jongen. Hij helpt graag en is erg behulpzaam. Hij lijkt op zijn vader; als er iets niet goed gaat maakt hij zich snel druk.

Isa is een aardige meid. Ze is erg behulpzaam, en leeft met anderen mee. Als er iemand verdrietig is, weet Isa die persoon vaak wel weer op te vrolijken.
Anouk en Valerie zijn een tweeling. Ze zijn snel jaloers, verwend en chagrijnig.

Ze zijn knap, en versieren heel makkelijk een jongen.
Ad is de baas van de camping. Hij is een aardige man. Maar als iets niet goed gaat maakt hij zich snel druk. Hij is in dit deel van de serie heel chagrijnig, doordat het slecht gaat met de camping.
De rest van de ‘Timboektoe-crew’ bestaat uit Kars, Isa en een heel aantal vaste bezoekers en vrienden. Hieronder de leden op een rijtje:
Jules een jongen die af en toe heel opvliegend kan zijn, maar hij heeft het dan ook erg moeilijk met zijn vader die alcoholist is.

Brian is een stille jongen die graag alleen in zijn grot is. Hij is homo.

Nona is een heel sociaal meisje, dat veel om anderen geeft. Ze is snel verdrietig en gekwetst.

Romeo en Stef zijn gek op meiden. Als het er op aan komt helpen ze iedereen. Ze zitten vol humor, en willen graag opvallen. (vooral bij de meisjes)

Oma is een optimist. Ze weet altijd wel een oplossing als er problemen zijn. Ze kan mensen gemakkelijk opvrolijken.
Dit zijn niet alle mensen van de crew, maar over de rest is niet zoveel te vertellen.


Samenvatting
Het verhaal gaat over een vriendengroep op een camping, ook wel de ‘Timboektoe-crew’ Deze crew heeft er in de vorige twee boeken van deze serie al voor gezorgd dat Timboektoe een leuke camping met veel jongeren is geworden. Ze verzinnen van alles om hun camping leuk en aantrekkelijk te maken. Zo organiseren ze ook een barbecuefeest, dit wordt een groot succes! Hierna zijn Isa, Kars en hun vrienden druk bezig om het eilandje in de rivier bij camping Timboektoe om te bouwen tot Love Island…

Brian is er met zijn hoofd niet bij. Hij heeft ontdekt dat hij verliefd is op Jules. Is hij homo? Hoe kan hij zijn vriend nu nog onder ogen komen? Maar Jules heeft niets in de gaten, want hij maakt zich zorgen over zijn vader die alcoholist is. Jules heeft al heel lang verkering met Nona, maar dan maakt hij het uit. Brian krijgt hoop. Hij denkt dat Jules ook verliefd is op hem, en opeens vindt hij het helemaal niet meer zo erg om homo te zijn. Jules en Brian gaan samen een paar dagen weg met de kano, ondertussen weet Jules nog steeds niet dat Brian verliefd op hem is. Nona gaat een paar dagen met haar tante paardrijden, omdat ze heel erg liefdesverdriet heeft.

Intussen komt de toekomst van Timboektoe in gevaar. Een ander Nederlands gezin begint een eind verderop een nieuwe camping met veel meer luxe: Paradiso.
De eigenaar heeft twee dochters: Anouk en Valerie. Ook zij zien wel dat Timboektoe veel bezoekers trekt. Ze bedenken een gemeen plan om Timboektoe ten gronde te richten. Anouk versiert Kars, om op die manier informatie over Timboektoe te krijgen.
Als Anouk deze informatie heeft, verspreiden zij en haar zus valse Sms-jes, over drugs die op de feesten gebruikt zouden worden.

‘Wat hoor ik?’ zegt Linda’s vader. ‘Is dat soms Linda’s mobiel?’ ‘Volgens mij wel,’zegt Els. ‘Haar mobiel ligt in Marco’s tent, lezen dus.’ Jaap loopt ernaartoe. Vol spanning kijken de ouders naar Linda’s vader, die het bericht opent.’Dit geloof je niet.’ Alle kleur trekt uit zijn gezicht weg. ‘Zeg dan wat erin staat,’ roept Linda’s moeder. Maar haar man kan geen woord uitbrengen. Ze grist de mobiel uit zijn handen en leest wat erin staat: ‘Ik heb nog beter spul dan gisteren. Tot vanavond op het eiland…’ moeder kreunt. ‘Nee, waarom onze kinderen…?”

Anouk en Valerie stoken de ouders van Marco en Linda nog eens extra op, door te zeggen dat er in het dorp ook over wordt gepraat, wat dus eigenlijk niet waar is.

De ouders van Linda en Marco vinden het genoeg. Ze besluiten te vertrekken, ondanks de tegenstribbelingen van de kinderen. Ze gaan natuurlijk naar Paradiso, waar Anouk en Valerie gelukkig toekijken, hun plan gaat lukken! Linda, Marco en hun ouders zijn niet de enige mensen die camping Timboektoe verlaten. De roddel over de drugs verspreidt zich snel, en de camping loopt leeg.

Een bezorgde en boze crew (Isa, Kars en hun vrienden) blijft achter. Ze weten zeker dat de roddels over de drugs verzonnen zijn, en ze hebben ook al een vermoeden dat Valerie en Anouk hierachter zitten, maar ze kunnen niks bewijzen…
Ondertussen zijn Jules en Brian nog steeds weg met de kano. Ze hebben geen idee van de problemen op de camping. Brian verteld aan Jules dat hij verliefd op hem is, en dus homo is. Jules reageert, doordat hij erg schrikt van dit bericht, heel erg hard: hij loopt weg. Jules ziet na een poosje in dat het weglopen weinig zin heeft, en hij besluit terug te gaan. Maar als hij terugkomt bij hun tent, is Brian weg! Ook zijn kano ligt er niet meer. Jules denkt dat Brian al terug is naar de camping, en gaat daar de volgende dag zelf ook heen. Maar als hij op Timboektoe aankomt is Brian er nog niet! Ook komt hij natuurlijk op een (haast) lege camping aan. Als Jules de anderen verteld dat Brian er nog steeds niet is denken ze eerst: ‘die komt wel terug!’ Maar als Brian er na een dag nog niet is begint iedereen zich zorgen te maken. Nona is inmiddels net terug, Jules en zij gaan samen zoeken. Ze verwachten dat Brian in de grot zit. De politie en een archeoloog worden er bij gehaald, maar Brian zit niet in de grot. Kars en Edgar gaan kijken langs de rivier. Ze vinden een kanowrak en een stuk van Brian’s T-shirt. Edgar is volkomen in paniek, en denkt dat Brian verdronken is. De politie komt nu ook naar de rivier. Gelukkig is Brian niet verdronken, maar tegen een rots geslagen. Ze vinden hem aan de kant van de rivier, met een zware hersenschudding. Brian word naar het ziekenhuis gebracht, hij leeft gelukkig nog.

Maar de camping ‘leeft’ niet echt meer.
Totdat Kars tussen de struiken een mobieltje vindt, waarmee de valse Sms-jes over de drugs zijn verspreidt…

‘Ik bekijk het laatste nummer’ zegt Romeo, ‘Ja, ik heb het. Zal ik het intikken?’ ‘Probeer maar’ zegt Kars. Romeo staat op, en gaat een eindje verderop staan. Hij tikt het nummer in en houdt de mobiel tegen zijn oor. ‘Wat denk je?’ vraagt hij als hij indrukt. ‘De voice-mail van Marco. Iemand van de camping heeft Marco gebeld.’ ‘Staan er niet nog meer nummers in?’ vraagt Isa. ‘Ik blijf niet aan de gang.’ Romeo geeft de mobiel aan Kars. ‘Inderdaad, nog een.’ Kars tikt het in. ‘Haha, nou weer de voicemail van Linda.’ ‘Wanneer zijn ze gebeld’ vraagt Isa. ‘Weet ik veel’ zegt Kars. ‘Dat kun je zien man, hier staat het.’ Romeo noemt de datum. ‘Hé’ zegt Stef. ‘Dat is de dag na ons feest. Dat is maf. Toen begon dat gedoe over die drugs, toch?’…

De Sms-jes blijken van Anouk en Valerie te komen.
Zodra de gasten in Paradiso weten dat alles over de drugs gelogen is, weten ze niet hoe snel ze terug moeten komen op Timboektoe. De camping stroomt weer heel snel vol.
En zo kun je aan het einde van het boek zeggen: Timboektoe…Rules!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rules! door Carry Slee"