Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Timboektoe rocks! door Carry Slee

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 347 woorden
  • 18 februari 2008
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
23 keer beoordeeld

Boekcover Timboektoe rocks!
Shadow
Timboektoe rocks! door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekenpresentatie

Ik ga mijn boekenpresentatie over Timboektoe rocks houden. Het boek is geschreven door Carry Slee, het boek heeft geen illustraties, de omslagotwerp is gemaakt door Marlies Visser. De uitgever is uitgeverij houten.

Ik ga wat vertellen over;
- Carry Slee.
- De hoofdpersonen.
- De inhoud van het boek.
- Mijn mening over het boek
- En een stukje uit het boek voorlezen.

Carry Slee
Carry Slee werd geboren op 1949, in Amsterdam.
Toen ze jong was las ze al veel verhalen, zelf toen ze nog niet kon schrijven verzon ze al verhalen in haar hoofd, ze vertelde die dan tegen haar knuffels. Op de lagere school had ze een schrift waar ze haar verhalen en gedichten in opschreef. Na de middelbare school ging ze de academie woord en gebaar. Toen ze daar voor slaagde ging ze als dramadocent op de middelbare school werken. Daar verzon ze allemaal toneelstukken die met succes werden opgevoerd. Nu heeft ze twee dochters die haar grootse inspiratie bronnen zijn. Toen haar dochters jong waren las ze hun verhalen voor, die vonden de verhalen meestal heel leuk. Daardoor kwam ze op het idee om een van haar verhalen naar de ‘Bobo’ te sturen. Die werden gepubliceerd. Daarna schreef ze nog een boek. En dat was het begin van haar succesvolle carrière.


Hoofdpersonen;
De hoofdpersonen zijn Kars en Isa.
Kars en Isa zijn broer en zus, ze zijn de kinderen van de eigenaar van de camping Timboektoe. Samen moesten ze een paar jaar geleden naar frankrijk verhuizen, ze vonden het heel jammer om uit Nederland weg te gaan. Vooral omdat ze hun vrienden heel erg miste, maar ze hadden wel afgesproken dat hun vrienden elke zomervakantie zouden komen. Dat stelde hun gerust.

Mijn mening;
Het boek is heel leuk om te lezen. Het is geen saai boek maar juist heel spannend en het zet je aan het denken over bepaalde dingen. Ik hou wel van zulke boeken en lees ze dan ook in een middagje uit als ik de tijd ervoor heb. Het verhaal is makkelijk te lezen, en er worden geen moeilijk woorden gebruikt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Timboektoe rocks! door Carry Slee"