Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sproetenliefde door Maren Stoffels

Beoordeling 3.5
Foto van een scholier
Boekcover Sproetenliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 629 woorden
  • 4 februari 2011
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 3.5
5 keer beoordeeld

Boekcover Sproetenliefde
Shadow

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iem…

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Sproetenliefde door Maren Stoffels
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie



• Titel: sproetenliefde

• Schrijver: maren stoffels

• Uitgeverij: leopold

• Genre: vriendschap, verliefdheid

• Het verhaal speelt zich af rond deze tijd, ze bellen met mobieltjes enz.

• Hoofdpersoon: Amber, heeft rode haren(laat kaft zien), is heel verliefd op Thijs

• Andere personen: amber’s beste vriendin: Ezra, De misterieus stille jongen robin, De Nederlandse leraar Thijs Bilder, de twee pestkoppen Melvin en Katinka, iedereens ouders en natuurlijk Amer’s broertje mick.

• Titelverklaring: je zou denken aan een verliefd stelletje, maar nee de twee op de kaft worden hele goed vrienden! En het wordt vaak gezegd door leerlingen in de klas.

ALLES SAMENGEVAT:

Amber is heel erg verliefd op haar nederlandse leraar en schijft een kreet op de wc muur, tot haar verbazing word er geantwoord. Amber krijgt een deal aangeboden, ze hoeft maar 1 Boekbespreking te doen als ze Robin aan de praat krijgt, want Robin is nieuw op school al een paar weken maar heeft nog geen woord gezegd! Ze volgt Robin en komt er achter waar hij woont, daar belt ze aan een dikke vriendelijke mevrouw doet open en laat haar binnen. Ze eten pannekoeken en het is heel gezellig, Robin laat zijn huis zien en ook zijn coole boomhut, waar een keyboard staat, hij kan heel goed keyboard spelen. Ook komt Amber er achter waarom hij niet praat, zijn broer is dood gegaan en daarom wilde zijn moeder verhuizen en toen heeft hij besloten nooit meer te praten! Het chatten op de wc muur gaat nog steeds door en Amber krijgt goede raad, maar van wie? Dus ze zet een kreet op de muur “wie ben jij, geef eens een hint!”. Er wordt geantwoord: “ik zeg niks!!” Dan komt de exursieweek er weer aan en ze moeten gaan kiezen, waar ze heen willen. Thijs staat als begeleider, bij een wandelexursie in Engeland en Robin, staat daar ook al bij. Dus Amber haalt Ezra over om naar Engeland te gaan, want dan heeft ze misschien wel twee vliegen in een klap! Dan is het zover, ze gaan naar Engelan, eerst heel lang in de bus en dan met de boot van Frankrijk naar Engeland, iedereen is zeeziek geworden, maar ze moeten nog een heel stuk wandelen naar de camping. Als ze op de camping zijn zet iedereen hun tent op. Op de camping gebeuren nog allemaal dingen, die uitgehaald worden door melvin en katinka. Bij de volgende camping krijgt Amber ruzie met Ezra, maar die word al snel weer opgelost. Op de exursie gebeuren nog meer rare dingen, zoals mieren in Robins tent en Amber die omdat ze zoo dronken was met Thijs zoende! En ook stichte Ezra en Amber samen een club op die de R-R heet, van de red robin club! Weer op school komt amber er achter wie degene was die terug chatte via de wc muur.

Wie degene is die terug chatte, ga ik zodadelijk voor lezen! In dat stukje wat ik ga voorlezen, komt Amber er achter wie al die goede raden op de wc muur had geschreven, maar wie dat ga ik nog niet zeggen, want daar kom je zo achter!

Ik heb dit boek gekozen omdat: ik de achterkant had gelezen en toen wou ik al weten wie terug chatten en ik ging het boek lezen en ik vond het leuk en sommige stukjes ook wel grappig.

Informative schrijver:

Maren stoffels heft al een aantal prijzen gehad in juni 2009 werd ze opgenomen in de lijst van de vijftig grootste beloften voor de toekomst.

Voor sproetenliefde werd ze in 2009 genomineerd door de jury en later ook nog bekroond. Maren stoffels is 23 jaar oud. Op haar 17e stuurde ze haar eerste teksten naar een uitgever en ze warden gedrukt!!

DIT WAS MIJN VERSLAG....




HET LEEEK MEER OP EEN SPREEKBEURT MAAR DAT MAAKT TOCH HELMAAL NIET UIT! :p

REACTIES

L.

L.

weet jij misschien hoe die jongen op de kaft in het echt heet?
ik wil een fot van hem voor op mijn boekverslag ;)

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sproetenliefde door Maren Stoffels"