Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sproetenliefde door Maren Stoffels

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Sproetenliefde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1007 woorden
  • 20 februari 2010
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 7
56 keer beoordeeld

Boekcover Sproetenliefde
Shadow

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iem…

Ik ben verliefd op een leraar . Wat moet ik nou? 

Amber is hopeloos verliefd als ze deze kreet op een wc-muur op school schrijft. Tot haar grote verbazing reageert iemand op haar noodkreet. Al gauw wordt de anoniemeling de enige aan wie ze via de wc-muur alles durft te vertellen. Vriendin Ezra heeft immers alleen maar aandacht voor haar macho vriendje.
En dan is er nog die opdracht van haar grote liefde zelf: stille Robin weer aan het praten krijgen. Alsof ze dat er nog bij kan hebben! Toch raakt ze geïntrigeerd door deze vreemde jongen met zijn rode haar. Wat is er met hem dat hij al maandenlang geen woord spreekt, ondanks alle pesterijen?

Sproetenliefde door Maren Stoffels
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De uitgever van het boek
De uitgever van het boek is Leopold, Een uitgever uit Amsterdam.

De schrijver
Maren stoffels is geboren op 13 januari 1998 in Amsterdam. Ze groeide op bij haar ouders en haar oudere broer Wadse. Ze schreef vooral in het tuinhuisje, achter in de tuin, tussen de planten en vogels. Toen maren klein was wilde ze liever zelf een verhaaltje vertellen. In plaats van dat de oppas voorleesde uit een boek. Op haar negende maakte ze haar eerste boek over een eskimootje dat zijn pappa zocht. Op de middelbare school had ze een baantje als caissière,bessenplukker en oppasser maar het schrijven van boeken werd pas echt serieus toen ze via auteur Hans Kuyper contact zocht met de uitgeverij Leopold. Die publiceerde in 2005 haar eerste boek Dreadlocks en lippenstift. Maren doet naast schrijven ook toneel spelen en is veel met muziek bezig. Na een aantal mislukte bandjes houdt ze het bij gitaarspelen. Vooral dood meiden worden haar boeken gelezen. Ze schrijft vooral over situaties uit de puberleeftijd. De thema’s in haat boeken zijn bijvoorbeeld anorexia, gepest worden, homosexualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap. De boeken die ze onder andere heeft geschreven zijn, sproetenliefde(2007), cocktails en ketchup(2006) en tara vecht terug(2009).

Illustrator
de kaft en omslag van het boek is een foto van mark sassen. ik ben op Google gaan kijken of ik kon vinden of hij meer boeken had geïllustreerd. Op zijn site kon ik niet veel wijs uit en dus ben ik verder gaan zoeken maar verder kon ik ook niet veel vinden.


Titel verklaring
Robin en amber hebben allebei sproeten en katinka en Melvin denken dat hun elkaar leuk vinden en daarom zegen ze steeds sproetenliefde.

Genre
Het boek is een liefdesverhaal.
omdat het over amber gaat die eerst op Thijs Bilder de docent van Nederlands is maar in het einde van het boek vind ze Thijs Bilder niet meer leuk maar Robin de zwijgzame jongen uit haar klas.
welk bibliotheekpictogram hoort bij het boek:
het bibliotheekpictogram verliefdheid hoort bij het boek.

Tijd
Het verhaal speelt zich af het nu.

De Hoofdpersonen
De hoofdpersonen zijn Amber een meisje met dyslexie die voor het zorgen dat Robin gaat praten maar een boek hoeft te lezen.
En Robin een zwijgzame jongen bij Amber in de klas.

De overige personen

Ezra de vriendin van Amber een meisje met veel geld waar amber een beetje jaloers op is.
Katinka en Melvin twee pestkopen van school. Ze pesten allebei Robin omdat hij nooit praat.
Thijs Bilder de docent Nederlands waar Amber in het boek het vooral over gaat.

Mick het broertje van Amber waar ze meestal op moet passen het is het boek een beetje een klieder kindje.
De moeder van Amber altijd druk met haar werk omdat ze op verschillende tijde werkt doordat ze kapper is en dus bij mensen thuis moet langskomen.

Onderwerp
het onderwerp is eigenlijk heel verschillend maar het gaat vooral over puberteit en liefde.

Robin praat:
In het laatste hoofdstuk gaat Amber terug naar de wc’s om op de muur te schrijven. Op de muur staat sproetenliefde. Amber wilt de wc’s uit maar dan botst ze tegen Robin wat ze al eens eerder had gedaan. Hij was de anoniemeling in het boek. Hij reageerde steeds op Amber zonder dat zij het door had. In dat hoofdstuk verteld hij waarom dat hij niet praat en op het laatst praat hij. Hij houd een boekbespreking met praten. Het boek heeft in totaal zeventien hoofdstukken. In elk hoofdstuk zit er weer iets waar amber tegen aan loopt.

Over het boek sproetenliefde
Amber is een meisje met een rood haar , sproeten en hopeloos verliefd op Thijs Bilder haar docent Nederlands . Ze durft het tegen niemand te vertellen, totdat ze het op een wc-muur op school schrijft. tot haar grote verbazing antwoord er iemand op de wc-muur. Ze schrijft terug en de anoniemeling ook.
Ze sluit een weddenschap met Thijs. Zij hoeft maar een boek te lezen in het hele jaar als zij Robin aan het praten krijgt. maar Robin zwijgt al maanden op school en thuis niemand weet waarom. Amber moet veel geduld hebben met Robin.
Als ze met school op wandelvakantie gaan in Engeland gebeurt er iets vreemds. Op een avond gaan ze naar een café. Als ze weer terug moeten blijven thijs en amber nog even in het café. Hij bestelt nog een drankje voor haar. ze zag ik zijn ogen dat hij dronken was. Ze zoent hem en hij zoent terug. Maar even later staat hij op. Thijs wil dat ze er niet meer over praat. De volgende dag gaan ze naar huis.

Op een avond zit amber buiten op een bankje,thijs komt voorbij fietsen en stopt en praat met haar. als hij haar thuis heeft gebracht vraagt hij of ze het erg vond dat ze hadden gezoent. Thijs kijkt haar raar aan als hij merkt dat ze het niet erg vind en dan vraagt hij of zij hem leuk vind.
Amber probeert zo veel mogelijk bij hem thuis te komen. Ze hoort dat zijn broer is overleden voor hij ging verhuizen. Zijn vader is ook overleden maar daarvoor nog.
Op een keer gaat ze terug naar de wc’s en staat er SPROETENLIEFDE. Amber wilt de wc’s uit rennen maar botst tegen Robin op. Ze kijkt hem vreemd aan, dan vallen alle puzzel stukjes in elkaar. Ze vraagt of Robin de anoniemeling is. Hij pakt het potloodje en schrijft op de muur. Ze vraagt of hij nog zijn boekbespreking gaat doen. Hij antwoord ‘ja’, waarop zei vraagt ‘hoe?’. En hij zegt ‘zo’. De volgende les Nederlands komt hij wat later binnen en gaat hij voor de klas staan en zegt ik ga mijn boekbespreking houden over.

Mening
Het is een mooi en spannend boek. Als je de achterkant hebt gelezen zou je denken dat Robin nooit zou praten maar toch gaat hij praten en verteld hij aan Amber waarom hij niet praat. Het is boek wat je kunt blijven lezen doordat het zo spannend is. Ik raad het boek vooral aan aan meiden van 12 tot 17.



REACTIES

P.

P.

er staan heel veel zinnen in die niet kloppen , jammer ! Zoals: Het verhaal speelt zich af het nu.

13 jaar geleden

A.

A.

Er klopt echt niets van! Amber wordt helemaal niet verliefd op Robin, jij kan echt slecht verzinnen zeg. OMG
En het stukje dat komt nadat ze aan thijs heeft verteld dat ze hem leuk vind klopt ook helemaal niet! Dat stukje gaat namelijk over Robin.

Echt slecht dus. Zelfs een kind uit groep 4 zou dit beter kunne maken.

12 jaar geleden

J.

J.

anoniempje heef gewoon dik gelijk daar geef ik maar 2 sterren!):

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sproetenliefde door Maren Stoffels"