Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Spijt! door Carry Slee

Beoordeling 5
Foto van een scholier
Boekcover Spijt!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 304 woorden
  • 12 oktober 2016
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5
8 keer beoordeeld

Boekcover Spijt!
Shadow

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldi…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets a…

Jochem voelt zich niet erg gelukkig in de tweede klas. Hij is het mikpunt van getreiter. David doet er niet aan mee, maar hij durft er niks van te zeggen. Jochem lijkt zich niets aan te trekken van de pesterijen, die elke dag erger worden. Maar op een ochtend krijgen ze van de rector te horen dat Jochem na de klassenavond niet is thuisgekomen. David voelt zich schuldig. Waarom heeft hij zijn mond nooit opengedaan? Samen met een vriendin gaat hij Jochem zoeken om te zeggen dat het hem spijt. Dan vinden ze Jochems tas in het meer.

Misschien is het al te laat...

Spijt! door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Spijt gaat over een jongen uit de tweede klas die heel erg wordt gepest, Jochem. De pesters vinden hem dik, maar Jochem durft niets van hun gepest te zeggen en lacht zelfs mee. David is één van zijn klasgenoten en vindt het getreiter eigenlijk te ver gaan, maar hij durft er niks van te zeggen. Hun mentor en gymleraar doet er ook niks tegen en pest gewoon mee. Jochem vertelt David dat hij een goede vriendin heeft die Nienke heet. Even daarna komt de avond van het klassenfeest. Als het feest is begonnen zoekt David Vera op om verkering te vragen. David kan niet geloven dat als hij in de gang komt Vera en Youssef staan te zoenen. Ondertussen dwingen Sanne, Remco en Justin Jochem bier te drinken. Hij staat even later te kotsen bij een boom en wordt door hen door z’n eigen braaksel gerold. Jochem smeekt David om hulp, maar David is te verdrietig om Jochem te helpen en wijst hem af.

De volgende dag komt de rector binnen met de mededeling dat Jochem die avond niet thuis is gekomen. Iedereen is stil en weet dat ze te ver zijn gegaan. David belt Nienke op om Jochem te zoeken en gaan eerst naar het meer. Daar krijgen ze de schrik van hun leven: In het water drijft de tas van Jochem. David en Nienke beginnen te huilen, Jochem is dood. De duikploegen duiken het lichaam van Jochem op. Niemand kan het geloven en treurt. David voelt zich nog het meest schuldig, omdat hij zijn woord heeft verbroken. De klas neemt afscheid van Jochem op de plek waar hij zelfmoord pleegde. De redactie van de schoolkrant vindt dat ze iets moeten doen om dit een volgende keer te voorkomen. Ze zetten een pestlijn op, als aandenken aan Jochem.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Spijt! door Carry Slee"