Samenvatting

Emma is verdwenen, zomaar, na een schoolfeest in december. Haar beste vriendinnen Lilly, Anouk, Mabel en Bo zijn hier ontzettend van geschrokken. De politie heeft haar niet kunnen vinden. Inmiddels is het alweer maanden later. De zomervakantie is begonnen en de vier overgebleven vriendinnen hebben besloten om toch op vakantie te gaan. Maar gaat dat wel goed? Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het gezichtspunt van Emma, Lilly, Anouk, Mabel, Bo en de ontvoerder.

Hoofdpersoon

In dit boek kan ik niet praten over één hoofdpersoon, want het zijn er eigenlijk vijf. Natuurlijk is Emma ontvoerd, maar de andere vier vriendinnen geven door het boek door hun eigen mening over de ontvoering. Het leek mij goed om één hoofdpersoon te kiezen: Lilly.

Lilly is namelijk degene die het meest moeite heeft met de ontvoering van Emma . Dat komt omdat ze denkt dat de ontvoering haar schuld is, want op het schoolfeest had Lilly Emma heel erg genegeerd. Omdat Lilly er zo veel moeite mee heeft, heeft ze van haar dokter kalmeerpillen gekregen. Als ze op vakantie zijn kan Lilly geen enkele nacht slapen. Ze denkt de hele tijd aan Emma. Ook neemt ze veel meer kalmeerpillen dan de bedoeling is. Op de laatste avond neemt ze er zoveel dat ze niet meer kan nadenken en ze valt in het zwembad. In dat zwembad verdrinkt ze.

De tijd

In het boek gaat er weinig tijd voorbij in veel pagina’s. Het boek heeft namelijk 248 bladzijdes, maar in het boek verstrijkt maar een week. Dat lijkt saai, maar het maakt het eigenlijk wel spannend.

Het boek en onze tijd

Het boek speelt zich af in de 21ste eeuw. In het boek wordt er natuurlijk iemand ontvoerd. Jammer genoeg gebeurt dat in real life ook (te) veel. Ook verdrinken er nog mensen en dat gebeurd dus ook in het boek. Ik denk dat Mel Wallis de Vries zich probeerde te verplaatsen in iemand waarvan de vriend(in) is ontvoerd.

 Aanbeveling

Natuurlijk moet je wel van jeugdthriller houden, maar als je dat doet is dit een echte aanrader. Natuurlijk wil je graag weten wie Emma uiteindelijk ontvoerd had, maar Bo, Lilly, Mabel en Anouk hebben zelf ook problemen (thuis of gewoon met zichzelf) die je ook wilt weten. Als je eenmaal dit boek begint te lezen zit je gelijk zo in het boek dat je niet meer gestoord kan worden.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.