See you in Timboektoe door Carry Slee

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 386 woorden
  • 14 augustus 2006
  • 28 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.9
  • 28 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
181
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover See you in Timboektoe
Shadow
See you in Timboektoe door Carry Slee
Shadow
De belangrijkste gebeurtenissen

Het boek gaat erover dat de ouders van Isa en Kars een camping willen gaan runnen. Hun vader en moeder zijn al in Frankrijk als het boek begint. Isa wacht steeds tussen de middag en na school op een telefoontje van hun ouders. Opeens bellen ze dat ze een camping hebben gekocht. Ze geven een site door waar ze de camping op kunnen zien. Toen ze op de site kwamen zagen ze iets dat ze nooit wilden zien. Het was een gruwelijke camping en ze vonden het in eerste instantie niet leuk om weg te gaan.
Op de camping leren ze Jules kennen. Hij werkte eerst voor de oude baas van de camping en nu voor de ouders van Isa en Kars. De vader van Jules is alcoholist maar hij schaamt zich hiervoor en hij zegt hier dus niets over tegen zijn vrienden. Zijn vader gaat iedere dag oude spullen ophalen in de stad. Hij neemt dan altijd Frodo, de hond van Jules, mee. Toen hij op een dag weer spullen ging ophalen ging het verkeerd. Omdat hij te veel gedronken had verloor hij de macht over het stuur en vloog uit de bocht. Frodo zat achter in de open bak van de auto en vloog daar uit. Hij viel over de railing en kwam op de stenen terecht. Edgar, Kars en oma hadden het zien gebeuren. Maar omdat ze niet wisten wie het was reden ze gewoon verder. Toen Jules het verhaal hoorde schrok hij en heeft hij dagenlang naar Frodo gezocht. Gelukkig heeft hij Frodo toch nog gevonden en heeft de dierenarts hem kunnen helpen.

Op het einde van het boek komen er heel veel mensen naar de camping. En gaat de disco, waar Isa en Kars met hun vrienden een hele tijd aan hebben zitten werken, open. Het is een groot succes. Iedereen heeft het naar z’n zin, behalve Isa. Haar vriendje Justin zou ook komen en de opening van de disco zou dan een verrassing voor hem zijn. Maar hij zou twee dagen met zijn moeders naar Parijs gaan en kon dus niet komen. Maar Kars had toch nog iets kunnen regelen en had als verrassing voor Isa dat Justin toch nog op de opening van de disco was. Zo werd het ook voor Isa een leuk einde.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "See you in Timboektoe door Carry Slee"