Heb jij stress over je studiekeuze? Of ben je er nog niet zo mee bezig? Laat het ons weten in het studiekeuze-onderzoek. Wij zijn benieuwd hoe we jou beter kunnen helpen!

 

Naar de vragenlijst

ADVERTENTIE
Open Avond = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Avond op woensdag 9 december dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel al je vragen én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo?

Meld je dan nu aan!

Op een school pleegt een meisje Leila zelfmoord. Kort hierna plegen nog 2 andere meisjes zelfmoord. Er wordt hierin geen overeenkomst gezien, totdat Tess een briefje krijgt waarin staat: “jij bent de volgende…” Tess denkt dat dit te maken heeft met de zelfmoord van de 3 meisjes. Ze denkt dit ook omdat alle meisjes die zelfmoord pleegden blond haar en blauwe ogen hadden, en Tess heeft dit ook. Daarom gaat ze onderzoeken waarom er 3 keer achter elkaar zelfmoord is gepleegd en waarom ze nu gestalkt word. Het is een gevaarlijk onderzoek en hij lijkt bijna dodelijk af te lopen voor Tess.

 

Dit verhaal beleef je vanuit 4 ooghoeken. Ook lees je de perspectief van de moordenaar, waarmee hij op dat moment bezig, wat hij voelt etc.

 

Hoofpersonen;

  • Kate= een lief, naïef en impulsief meisje, gedurende het verhaal is ze doet ze afwezig bij haar vriendinnen en ook in de klas. Ze let beter in haar omgeving en heeft heel veel angst in haar.
  • Yara= een nieuwsgierig meisje dat goed op zichzelf let. Gedurende het verhaal wordt ze meer achterdochtiger.
  • Tess= degene die nieuwe briefjes krijgt in haar agenda, kluisje, fietsmand. Ze probeert de verband v/d meisjes die zelfmoord hebben gepleegd te uitzoeken, want ze denkt dat het er iets mee te maken heeft.

 

Het verhaal speelt zin het heden af. Het verhaal duurt 2 jaar. Eerst vertellen ze hun verhalen en dan komt er een tijdssprong van 1 jaar later.

Het boek heet schuld omdat het groepjes meisjes de schuld dragen van de zelfmoord van Leila.

Mening: Ik vroeg me de hele tijd af wie de moordenaar kon zijn. Net wanneer je denkt dat je de moordenaar hebt ontrafeld komt er een andere geheimzinnige persoon waarvan je denkt dat hij/zij het is.

 Het verhaal liet me meeslepen, het leek alsof ik echt voelde wat Tess ook voelde. Ook was het boek super ontroerend en dramatisch. Ik hou zeker van drama en voor de mensen die van lijken enz. houden, raad ik jullie  dit boek aan

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

P.

P.

Je hebt bijna al jouw informatie van het verslag van Sophie Prevoo die ook op deze site staat

3 jaar geleden