Romeo en Julia door Ed Franck

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 422 woorden
  • 25 juni 2007
  • 25 keer beoordeeld
  • Cijfer 5.2
  • 25 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1995
Pagina's
85
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Romeo en Julia
Shadow
Romeo en Julia door Ed Franck
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Romeo en Julia
In het stadje Verona, leven 2 families de Montecchi’s en de Capulets.
Deze families hebben al eeuwen lang een vete, waarbij veel bloed gevloeid wordt. Vorst Escalus die genoeg heeft van deze vete, maakt een nieuwe wet: wie iemand van de andere dood, zal zelf ter dood gebracht worden.
Romeo is de enige zoon van de graaf Montecchi. Samen met zijn neef Benvolio en vriend Mertucio gaan ze naar een gemaskerd bal van de Capulets. Daar ontmoet hij de enige dochter van de Capulets: Julia.
Ze worden verliefd op het eerste gezicht en dansen met elkaar.

Als Julia weg moet, verteld Angelica, de voedster van Julia, aan Romeo wie Julia is. Julia en Romeo zouden nooit samen kunnen zijn. Niet alleen door de vete, maar ook omdat Julia al aan Paris, haar toekomstige echtgenoot, is beloofd. Als Julia die avond op haar balkon staat, komt Romeo de tuin in. Ze beloven elkaar te trouwen, de volgende ochtend. Ze worden getrouwd door broeder Lorenzo. Romeo en Julia zijn dolgelukkig.
Tybalt, de neef van Julia, wil vechten met de Montecchi’s. Hij daagt Romeo uit maar die wil niet. Omdat Romeo niet wil, gaat Mertucio. Romeo probeert hen tegen te houden, maar het is tevergeefs. In het gevecht doodt Tybalt Mertucio. Romeo word zo woedend dat hij Tybalt doodt.
Vorst Escalus besluit Romeo te verbannen, en als hij ooit weer in Verona komt wordt hij gedood. Romeo komt s’ nachts naar Julia toe. Daar vrijen ze. De volgende dag word Romeo verbannen naar Mantua.
Julia is intens verdrietig en vraagt aan broeder Lorenzo of hij haar kan helpen. Hij geeft haar een middeltje zodat het lijkt of ze 2 dagen dood is. In die tijd zal ze worden bijgezet in het familiegraf, en zal hij Romeo waarschuwen. Romeo zal haar uit het graf halen en zullen nog lang en gelukkig leven. Julia stemt ermee in en besluiten het de volgende ochtend te doen. Julia neemt het middel in en word bijgezet in het graf. Broeder Lorenzo schrijft Romeo maar deze brief kwam nooit aan. Angelica schrijft Romeo dat Julia dood is. Romeo komt naar Verona en koopt een flesje gif. Hij gaat naar het graf en maakt het open. Romeo kust Julia, neemt het gif in en overlijd. Julia word op dat moment wakker. Ze ziet Romeo dood, en kust het beetje gif van zijn lippen. En steekt zich vervolgens dood met het mes dat Romeo bij zich had. Na hun dood hebben de families Montecchi en Capulet besloten vrede te sluiten.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Romeo en Julia door Ed Franck"