Radeloos door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 278 woorden
  • 5 juni 2007
  • 25 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.2
  • 25 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
195
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Verfilmd als
Prijzen
Jonge Jury (1999 Winnaar) , Kinderjury 10-12jaar (2004 Genomineerd) , Jonge Jury (2005 Genomineerd)

Boekcover Radeloos
Shadow

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus, hij is geen DJ meer op een schoolfeest en zijn vriendin Floor maakt het uit. Zelfs de website die hij samen met zijn vrienden maakt, kan hem niks meer schelen. Zijn schuldgevoel wordt s…

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn …

Als er plotseling iets verschrikkelijks gebeurt met zijn vader, staat Paco's leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus, hij is geen DJ meer op een schoolfeest en zijn vriendin Floor maakt het uit. Zelfs de website die hij samen met zijn vrienden maakt, kan hem niks meer schelen. Zijn schuldgevoel wordt steeds erger en alleen door een paar biertjes kan hij het even vergeten. Hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Zij probeert om haar onzekerheid te verbergen door steeds dunner te worden. Daar gaat ze zo ver in dat ze uiteindelijk geen uitweg meer ziet... Kunnen Paco en Yara elkaar helpen?

Radeloos door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Samenvatting
Als Paco Kagers vader plotseling overlijdt, staat heel zijn wereld op zijn kop. Hij wil geen dj meer zijn, wil niet meer meewerken aan de website die hij met zijn vrienden maakt voor een wedstrijd voor tape, en klust niet meer aan zijn busje dat in zijn vaders garage stond. Hij denkt namelijk dat het zijn schuld is dat zijn vader is overleden. Hij raakt aan de drank, en zijn vriendin, Floor, maakt het uit. Het blijkt dat Floor alleen maar verkering met hem had om hem te gebruiken, en zijn baantje als dj en de website van hem en zijn vrienden samen met Ramon over te nemen.
Paco besluit weg te lopen maar eerst wil hij een brief met Floor’s handschrift afleveren bij zijn vrienden, die op dat moment op school zijn om een mailtje naar Ramon te sturen waar in staat dat de inleverdatum van de website 2 weken verschoven is. Als hij de school binnenloopt om het bewijsmateriaal af te leveren vindt hij Yara, een van zijn vrienden en het meisje waar hij eigenlijk altijd al verliefd op is geweest, bewusteloos op de grond. Ze blijkt anorexia te hebben.

Hij steelt de auto van een leraar om Yara naar het ziekenhuis te brengen, en als hij later op ziekenbezoek komt , heeft Yara een afspraak met de dokter geregeld die Paco’s vader hielp.
De dokter vertelt Paco dat hij geen schuld had, omdat zijn vader toch niet meer te redden was.
Als het later beter gaat met Yara durft ze eigenlijk aan haar moeder te vertellen dat ze geen makelaar wil worden, maar naar de kunstacademie wil. Uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

S.

S.

er staat hier in dit boekverslag:komt ,
en het moet zijn: komt,

14 jaar geleden

Andere verslagen van "Radeloos door Carry Slee"