Pijnstillers door Carry Slee

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 333 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 43 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.4
  • 43 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1997
Pagina's
160
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (1998 Winnaar)

Boekcover Pijnstillers
Shadow

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vad…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laat…

Casper doet een paar stappen naar voren. Het klamme zweet staat in zijn handen. Even heeft hij het gevoel dat hij droomt en straks in zijn bed wakker wordt. Hij heeft zich het laatste halfjaar zo vaak voorgesteld hoe het zou zijn als hij bij zijn vader voor de deur stond. Maar nu is het geen inbeelding, het is echt! Één handeling en hij weet hoe zijn vader eruitziet. Casper haalt diep adem en drukt op de bel….

Pijnstillers door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Samenvatting

Casper vindt op een dag zijn moeder met buikpijn op de bank. Ze ziet wit en Casper belt de dokter. Er blijkt dat er een tumor in de buik van zijn moeder te zitten.

Ondertussen heeft Sofie verkering met Roy, een donkere, Surinaamse jongen. De vader van Sofie s niet aangenomen voor een baan, maar een Surinaamse collega. Nu deugt er geen één zwarte meer. Daarom speelt Casper als de vriend van Sofie.

Casper denkt de laatste tijd veel aan zijn vader die met zijn geboorte is weg gegaan. Zijn moeder geeft het adres van de ouders van zijn vader, zo krijgt hij het adres van zijn vader Bob. Ze besluiten een keer af te spreken. De vader van Casper blijkt een hele leuke man te zijn.


Casper moet samen met Anouk auditie doen voor een orkest. Als ze door de auditie komen treden ze samen op in Praag.

In het ziekenhuis hoort hij dat zijn moeder niet meer geholpen kan worden. Als hij thuis is belt hij Anouk. Zij begrijpt het verdriet van Casper. haar vader had twee jaar geleden ook kanker, maar gelukkig is hij weer genezen dat komt door een alternatieve geneeswijze. Anouk belt dan de dokter en maakt een afspraak voor de moeder van Casper.

Casper zegt tegen zijn moeder dat ze iets leuks gaan doen, maar hij neemt haar mee naar de dokter. In het begin wil ze niet want ze geloofd niet in die hockus pockus, maar gaat toch mee. Als ze weer buiten staan is zijn moeder heel enthousiast en ze vertrouwt de man helemaal.

Net als bij de vader van Anouk wordt de tumor steeds kleiner. Als Casper na een tijdje zijn moeder wilt verrassen, ziet hij een klein doosje naast het bed. Het zijn PIJNSTILLERS...

De toestand van Casper’s moeder verslechtert alleen maar en uiteindelijk overlijdt ze. Casper zijn wereld stort in, hij maakt geen muziek meer en wil zijn keyboard verkopen. Met behulp van zijn vrienden komt hij er weer bovenop.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

in de de tweede regel is het tog ze ziet er wit uit en casper belt de dokter ?

14 jaar geleden

Andere verslagen van "Pijnstillers door Carry Slee"