Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Onder de Radar, Marcel van de Ven

Beoordeling 8.3
Foto van Ömer
 • Boekverslag door Ömer
 • 3e klas havo | 548 woorden
 • 16 juni 2022
 • 71 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
71 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
 1. Wat is de titel van het boek?

Onder de radar

 1. Wie is de schrijver van het boek?

Marcel van de Ven

 1. Maak een korte samenvatting. Deze samenvatting mag je van internet halen. Zorg wel voor een goede bronvermelding.

Het boek gaat over Hannah, Elin en Alex.

Hannah woont samen met haar moeder en stiefvader Andre wie een alcoholist is en slaat hun vaak. Op school wordt Hannah veel gepest en ze heeft een vriendje die Dave heet en de jongens die haar pesten kwamen daarachter, dus ze gingen een prank op haar uithalen waar ze deden alsof Dave een nieuw nummer had en vroeg om naaktfoto's en zij viel erin en de foto's werden tijdens de les op het digibord gezet.

Elin is beste vriendin van Hannah, zij wordt ook gepest en maakt altijd al het huiswerk van haar ex-vriendje Sam, omdat hij haar bedreigt met het versturen van naaktfoto's van haar.

Alex is het neefje van Sam en hij vindt drillrap erg cool en wou net als de mensen in de drillraps grote messen op zak hebben, dus hij zocht iemand waar hij het van kon kopen en vond Jay. Toen Alex op school hoorde dat Sam de naaktfoto's van Hannah op het digibord had gezet was hij woest en kwam hij voor haar op en gaf een stoot tegen Sam, dus hij pakte zijn mes en probeerde Alex op school neer te steken. Alex pakte het mes van Sam af en wanneer Sam zijn mes terug wou pakken, had Alex hem per ongeluk in zijn arm gestoken, waardoor Sam veel bloed verloor en op de grond viel, dus Alex rende weg en verstopte zich van de politie.

 1. Beschrijf de hoofdpersonen (maximaal 3 personen). Denk bij je beschrijving aan de volgende aspecten:

× Hoe is het karakter van de hoofdpersoon?

× Hoe ziet de hoofdpersoon eruit? Het staat nergens in het boek.

Hannah is erg verlegen, het gaat slecht bij haar thuis, omdat ze een vader heeft die alcoholist is en wordt veel gepest op school wat later nog erger werd.  (Blz. 44, 105, 128,)

Elin doet alles wat haar ex-vriendje zegt, omdat hij anders een naaktfoto van haar gaat sturen naar anderen. (Blz. 108)

Alex is het neefje van Sam en hij begon meer en meer in de criminaliteit te gaan wat later veel gevolgen had bij Alex. (Blz. 111 tot 116)

 1. Waar speelt het verhaal zich af?

Rotterdam 

 1. In welke tijd speelt het verhaal zich af?

Nu

 1. Wat is de thematiek van het verhaal?

School en vriendschap

 1. Leg de titel uit.

In het boek staat een stuk waar Hannah op school onder een trap haar eigen schuilplaats heeft waar ze lekker alleen is en niemand haar kan storen dus ze blijft onder de radar. (Blz. 122)

 1. Wat is de boodschap van de schrijver? Wat wil de schrijver met dit boek duidelijk maken? Gebruik minimaal 50 woorden voor je antwoord.

De schrijver van het boek is een politieagent en hij gaf leiding in de Zedenzaken en Forensische Opsporing, waar hij veel verhalen heeft gehoord die lijken op de verhalen in het boek. Hij wil duidelijk maken dat bijvoorbeeld doorsturen van naaktfoto's een grote misdaad is en dat je altijd hulp kan vinden. Achter in het boek staan websites en nummers die je kan bellen als je hulp nodig hebt met: Chantage, Huiselijk geweld, Sexting, Wapens en Groepsdruk. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ook geschreven door Ömer