Obsessie door Joost Heyink

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1423 woorden
  • 11 oktober 2006
  • 6 keer beoordeeld
  • Cijfer 6
  • 6 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2002
Pagina's
160
Geschikt voor
onderbouw
Punten
1 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's
Prijzen
Jonge Jury (2004 Genomineerd)

Boekcover Obsessie
Shadow

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht da…

Paul voelde aan zijn rechteroor. Natuurlijk, het grootste deel zat er nog, maar de bovenkant zou nooit meer helemaal aangroeien, wist hij. Voor de zoveelste keer had hij gedacht dat het voorbij was. Niet dus. Weer zo'n briefje. Weer die chantage. Erger kon het niet worden. Maar dat had Paul verkeerd gezien. Verschrikkelijk verkeerd.

Paul is zanger in een bandje. Tijdens een chaotisch optreden ontmoet hij Kim en hij wordt tot over zijn oren verliefd. Maar die verliefdheid verandert al snel in angst. Kim is echt geschift. Ze eist hem veel te veel op en hij moet voortdurend doen wat zij wil. Paul maakt het uit, maar dat pikt Kim niet. Ze bedenkt de verschrikkelijkste dingen om Paul aan zich te binden. En als Paul een nieuwe vriendin krijgt, zijn de gevolgen helemaal niet meer te overzien. Want Kim laat niet los, nooit...

Obsessie door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Titel: Obsessie
Schrijver: Joost Heyink
Samenvatting:
Paul, Willem, Flip en Beertje waren een paar jaar geleden een jongensband begonnen. Nu ze voor het eerst op mochten treden leek het erg goed te gaan, totdat Flip (de drummer) opeens helemaal gek werd, dit bleek later door de drugs die hij slikte. Hij smeet met allemaal onderdelen van zijn drumstel naar het publiek. Het publiek ging dan ook na een tijdje andere dingen teruggooien. De politie herstelde uiteindelijk de rust weer.
Na het optreden van de agenten was in de smerige zaal geen mens meer te bekennen, alleen de bandleden en een mysterieus meisje bleven achter. Paul, de zanger en mondharmonicaspeler van de band, staarde wat somber voor zich uit, denkend aan wat die geweldige avond zo verpest had. Maar dat veranderde al snel toen de geheimzinnige blondine naar hem toe kwam lopen en tegen hem begon te praten. Hij werd op slag verliefd op het mooie meisje dat Kim bleek te heten. Ook Kim scheen sterke gevoelens voor hem te hebben en na een tijdje gepraat te hebben, bleef het niet alleen maar bij praten.

Tijdens het optreden bleek er ook een Cd-producer in de zaal te zitten, toen de band dit hoorde waren ze erg teleurgesteld in Flip, omdat hij het hele optreden verpest had. Maar hem kwijtraken dat wilden ze ook niet, hij was nog steeds hun vriend.
Paul kon Kim niet uit z’n hoofd zetten en werd dan ook helemaal blij en warm vanbinnen toen Kim hem mailde. Ze wilde graag afspreken, wat Paul ook wel zag zitten. Hij mailde kortaf terug, om niet wanhopig over te komen en ging de volgende dag naar de afgesproken plek. Hun afspraakje verliep soepel en Paul liet zich steeds meer betoveren door die mooie ogen van haar. Maar na afloop merkte hij wel dat Kim raar in elkaar zat. Ze werd snel kwaad en toonde dat op een rare manier. Het wazige verhaal over het plotseling overlijden van haar ex-vriend Felix zat hem ook niet lekker. Ook voelde hij dat er iets mis was met haar en dat ze hem op de een of andere manier in haar macht had. Dit gevoel werd met elke dag erger, ook Kim ging zich steeds agressiever en vreemder gedragen; dan gooit ze zomaar een volle asbak in zijn gezicht of bijt ze onder een vrijpartij met Paul zomaar een stukje van zijn oor af. Telkens als hij weer een punt wilde zetten achter hun relatie wierp ze haar charmes weer in de strijd en zwichtte Paul weer voor lieve lach en schoonheid. Hij was haar verleidelijke trucjes zat en vond Kim compleet geschift, hij was zelfs hartstikke bang van haar geworden. Paul mailde haar dat het definitief over was tussen hun en dat ze dat maar moest accepteren. Hij kreeg steeds weer mailtjes van haar terug, dat het haar speet, dat ze nog van hem hield en dat ze zeker wist dat Paul dat ook nog deed. Maar Paul deed dat niet, wat niet tot Kim door wilde dringen. Ze werd wanhopig en chanteerde hem door te zeggen zelfmoord te plegen. Voor de eerste keer trapte hij daar niet in en hoorde daarna ook een tijdje niks meer van haar.
Ondertussen had Paul een e-mail gekregen van John van Hulst, de Cd-producer van Jupiter Productions, die hun in het café hoorde spelen. De man zag een gouden toekomst voor hun bandje, dat vreemd was na hun verknalde avond in het café. Hij wilde graag onderhandelen en na een paar aanpassingen met hun de studio in. Maar Paul was het niet eens met sommige voorwaarden die hij stelde. Zo wilde de Cd-producer Flip, de rare maar goede drummer, wegsturen uit de groep. Na lang onderhandelt te hebben, waren ze het eindelijk eens met elkaar. Dankzij Paul ’s verborgen talenten voor zakenman mocht Flip toch blijven om zo samen een CD op te nemen.
Tijdens een repetitie in hun ondergrondse kelder was Berber, de zus van Willem (de gitarist) , eens komen kijken hoe het stond met het bandje. Paul en Berber vonden elkaar al snel erg leuk en gingen dan ook gelijk na de repetities met elkaar uit. Paul voelde zich veilig en vertrouwd bij haar en ze bleek een goede luisteraar te zijn. Zo vertelde Paul na een tijdje de hele gebeurtenis met Kim en op de een of andere stelde haar woorden hem gerust.
Paul voelde een warm gevoel in z’n maag: hij was verliefd op Berber.
Maar waar ze allebei niet vanaf wisten, was dat Kim nog steeds geobsedeerd was door Paul en hem al een tijdje stalkte. Zo wist ze het ook van Berber en dat die twee steeds closer werden tegenover elkaar. Zo kreeg niet alleen Paul, maar ook zijn nieuwe vriendin last van Kim. Eerst begon het met bedreigingen, zoals briefjes schrijven en fietsen kapot trappen. Maar dan kreeg bijvoorbeeld Willem een brommerongeluk, doordat zijn remmen het plots niet meer deden. En Berber werd bijna doodgereden door een onbekende brommerbestuurder. Paul wist wel wie dit allemaal op z’n geweten had: Kim. Hij was het spuugzat dat ze hem, z’n vrienden en vooral Berber terroriseerde. Dus belde hij haar op om af te spreken en er voorgoed een einde aan te maken. Maar Kim wilde haar Paul niet loslaten, nooit…
Paul fietste met hoge snelheid en angst in z’n hart naar de afgesproken plek; een boshutje vlakbij Kim ’s grote landhuis, maar ver weg van de bewoonde wereld, geen auto of mens was daar te bekennen. Daar aangekomen zocht hij direct naar Kim om er maar zo snel mogelijk vanaf te zijn. En toen hij de voordeur van het kleine hutje opendeed, voelde hij een harde dreun op zijn hoofd. Hij was bewusteloos geslagen door z’n ex Kim.

Toen hij wakker werd, merkte hij na een tijdje dat hij vastgebonden zat en een blinddoek omhad. Het was hem duidelijk, hij was een gevangene van Kim geworden.
Berber vroeg zich af waar Paul bleef. Als hij terugkwam van zijn afspraak met Kim zouden ze samen iets gaan doen. Dat was inmiddels alweer een uur geleden. Berber maakte zich zorgen en ging ten slot op zoek naar haar vriend.
Toen ze Paul bij hem thuis niet vond ging ze op zoek rond het huis van Kim. Uiteindelijk vond ze hem vastgebonden aan een stoel in het huisje. Ze wilde de deur opendoen, maar Paul gilde nog net op tijd dat ze dat absoluut niet moest doen. Kim was net de deur uitgegaan en ervoor gezorgd dat Paul niet kon ontsnappen. Ze had een bom aan zijn stoel vastgemaakt, als de deur dan openging ging die af. Toen Berber dat door kreeg, kwam ze maar via het raam naar binnen. Ze begon de strakke knopen los te maken en terwijl ze daar zo druk mee bezig was, was Kim alweer het huisje binnengeklommen. Ze overrompelde haar en dreigde de boel op te blazen als ze niet mee zou werken. Zo bond ze Berber en Paul opnieuw vast, zei vaarwel en vertrok weer het hutje, maar dit keer voorgoed. Net toen Paul en Berber dachten dat Kim hun achter had gelaten, begonnen ze zich haastig los proberen te maken. Ondertussen goot Kim Spiritus rond en tegen het huisje. De twee gevangenen hadden het later pas door dat ze de boel in brand had gestoken. Ze kwamen net op tijd los en konden nog aan de vlammen ontsnappen. Zo wisten ze aan een gewiste dood te ontkomen en werd Kim later opgepakt.
Twee weken na de gebeurtenis met Kim had Paul de draad weer langzaam opgepakt. Hij en de rest van zijn bandleden mochten in de studio een eigen CD opnemen. Paul en Berber waren gelukkig samen en hadden verkering.
Eigen mening:
Ik kon gewoon niet meer stoppen met lezen, ik raakte helemaal verdiept in het boek en leefde me vaker in als een van de hoofdpersonen. Het boek is niet voorspelbaar maar eerder verrassend, want door de terugblikken blijf jij je afvragen wat er gaat gebeuren. Ook vind ik het boek heel spannend geschreven tot aan de laatste bladzijde. Ik vind het heel mooi, maar ook een beetje droevig, omdat Paul lichamelijk en geestelijk veel te verdragen heeft. Met Kim kreeg ik een beetje medelijden (ondanks dat het haar eigen schuld was) , omdat ze hopeloos verliefd was op Paul, maar het toch een onbeantwoorde liefde werd.
Obsessie vond ik ook een leuk boek, omdat het een gesloten einde had, ik houd er niet van als er op het einde nog vragen onbeantwoord zijn gebleven.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Obsessie door Joost Heyink"