Niet meer dan lucht door Veerle Vrindts

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 412 woorden
  • 30 juli 2007
  • 86 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.2
  • 86 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
110
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Niet meer dan lucht
Shadow
Niet meer dan lucht door Veerle Vrindts
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Niets meer dan lucht!

Tine heeft alles om gelukkig te zijn: vrienden, perfecte cijfers op school en een afwezige maar toch lieve moeder. Maar alles verandert als zij en haar moeder verhuizen. In haar nieuwe school kan ze zich moeilijk aanpassen. Dan heb je Natalie die haar het leven zuur maakt door stomme pesterijen.
Als Tine een uitstekende herfstrapport haalt neemt Natalie haar rapport af en schrijft ze naam: Tine Tarrijn. MEGASEUTBREIN. Er blijft niet veel meer van het rapport over als Natalie en haar vriendengroep er allemaal aan hebben gezeten.
Het wordt Tine allemaal te veel ze zoekt een oplossing die ze blijkbaar nergens vindt. Dan begint ze maar te eten alles wat ze ziet en eetbaar is vreet ze op. Na afloop van haar vreetbui voelt Tine zich ontzettend slecht, ze wil alles uit haar. Ze gaat naar de badkamer stopt haar wijs- en middelvinger in haar keel en geeft alles over. Wat Tine is weet dat dit het begin betekent van al haar ellende.

De pesterijen van Natalie blijven maar doorgaan en met Tine gaat het alsmaar slechter en slechter. Soms eet ze dagen niet en dan krijgt weer een vreetbui waarna ze alles er weer uitwerkt. Op school merkt iedereen ook dat Tine erg is afgevallen de laatste tijd. Maar niemand zoekt er wat achter.
Tine opent een e-mailadres en voegt Natalie toe. Haar schuilnaam is Mouka, daar durft ze zich zelf te zijn tegen Natalie. Ze komt via die gesprekken met Natalie ook vanalles te weten over haar thuissituatie. Natalie’s moeder is erg ziek, ze heeft aids.
Als Tina flauwvalt in de klas wordt ze meteen afgevoerd naar het ziekenhuis. Nu merkt Natalie dat het echt serieus is wat ze gedaan heeft het afgelopen jaar. Tine’s moeder voelt zich ook erg schuldig omdat ze er nooit wat van heeft gemerkt.
Natalie’s moeder belandt ook in het ziekenhuis op hetzelfde ogenblik als Tine. Tine voelt een drang om Natalie’s moeder te gaan bezoeken. Als ze naar die verdieping loopt vindt ze Natalie huilend op de wachtstoeltjes. Ze gaat naast haar zitten en denkt aan wat ze tegen Mouka had gezegd en krijgt medelijden met haar. Ze knuffelt en troost haar.
Natalie biedt ook haar excuses aan die Tine accepteert, ze was allang blij dat ze niet meer op school gepest zou worden. Een paar weken later krijgen ze op school bericht dat Natalie’s moeder is overleden en dat natalie op internaat zit nu.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.