Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Neem mij terug Suriname door Astrid H. Roemer

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Neem mij terug Suriname
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 409 woorden
  • 25 oktober 2004
  • 212 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
212 keer beoordeeld

Boekcover Neem mij terug Suriname
Shadow
Neem mij terug Suriname door Astrid H. Roemer
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
het is en heel spannend boek. Op het eerste gezicht dacht ik dat het een pornografisch verhaal is. Maar ik ben gelukkig op de juiste bedoeling vanhet boek gekomen. In het hele verhaal heeft Benny mij het meest geboeid. Hij verlangt namelijk naar iets dat moeilijk te bereiken is.

Het verhaal begint te Schiphol. Benny komt met de bedoeling om zijn oude vrienden te ontmoeten(plantageneven) en om te studeren. Al gauw ontdekte hij dat niet alles dat Arti hem verteld had klopte. Het leven in Nederland was niet echt zoetjes. Hij verbleef enige maanden bij zijn Oom en Tante. Vandaar uit bleef hij Aarti steeds zoeken.hij woonde in Utrecht. Hij ging bijna elke dag naar het nachtclub waar hij vreemde vrouwen ontmoette en omgang met hen had. Tenslotte gaf hij de moed op om Aarti te vinden en verhuisde hij naar Amsterdam bij een nichtje van hem. Daar aangekomen zag hij Aarti op hem wachten, hij was helemaal verbaasd. Hij had Aarti al zolang nodig. Maar Aarti wilde niet dat Benny hem moest bellen.Aarti was een goed welvarend mens in Holland geworden. Benny`s nichtje was uit Suriname gevlucht omdat zij zwanger was van Aarti, maar Aarti wilde het kind niet accepteren. Toen zij in Nederland aankwam werd haar kind afgenomen door een blanke gezin. Zij wilde haar kind natuurlijk terug hebben en spande daarom een rechtszaak aan tegen het blanke stel aan. Na een tijdje ontdekte benny dat Aarti en Isaak gay waren. Hij weigerde contact met hun. Benny die had ondertussen een relatie met Yvonne met wie hij een kind zou krijgen. Hij had toen 2 hoeren in zijn huis gebracht, maar Yvonne was er niet mee eens en moest Benny tussen die twee kiezen. Benny koos echter voor de twee hoeren en verliet Yvonne. Hij werd verliefd op een van de hoeren(Netty) en werd zelfs pooier. Een werk die hij niet graag wilde doen.Hij wilde met Netty trouwen en daarom weigerde hij haar om verder te prostitueren. Na hun huwelijk zouden ze terug keren naar Suriname. Op het huwelijks dag werd Netty doodgeschoten door Carlo(de oude pooier ven Netty en Jake). Toen keerde Benny eenzaam en verdrietig terug naar Suriname.

het verhaal duurt ongeveer een jaar een maand en 20 dagen.

verteltijd:201 bladzijden.

dit boek is in grote lijnen een chronologisch verhaal. af en toe komen er wat flashbacks.

hoofdpersonen: Benny
Bijpersonen:Netty,Joke,Carlos,Aarti,Isaak,Frank,Oom,tante,Winifred en Silvia

REACTIES

F.

F.

het is Arti,geen Aarti

17 jaar geleden

S.

S.

goed gedaan

groetjes

14 jaar geleden

C.

C.

ik vind dit boek persoonlijk zielig

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.