Nacht over Westwoud door Wanda Reisel

Beoordeling 8
Foto van Carmen
  • Boekverslag door Carmen
  • 4e klas vwo
  • 14 januari 2019
  • 2 keer beoordeeld
  • Cijfer 8
  • 2 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2011
Pagina's
284
Geschikt voor
havo/vwo
Punten
2 uit 5
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Nacht over Westwoud
Shadow

Waarnemend huisarts Levi Levi twijfelt aan zijn huwelijk. Zijn moeder is net overleden en heeft hem een brief nagelaten die hij niet durft te openen. Met zijn vader, een gevierd chirurg, heeft hij een gespannen verhouding. In het dorp Westwoud moet hij dokter Simons vervangen. Meteen bij aankomst heeft Levi het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt en dat laat hem…

Waarnemend huisarts Levi Levi twijfelt aan zijn huwelijk. Zijn moeder is net overleden en heeft hem een brief nagelaten die hij niet durft te openen. Met zijn vader, een gevierd ch…

Waarnemend huisarts Levi Levi twijfelt aan zijn huwelijk. Zijn moeder is net overleden en heeft hem een brief nagelaten die hij niet durft te openen. Met zijn vader, een gevierd chirurg, heeft hij een gespannen verhouding. In het dorp Westwoud moet hij dokter Simons vervangen. Meteen bij aankomst heeft Levi het gevoel dat hij in de gaten gehouden wordt en dat laat hem niet meer los. Wie ook met argusogen bekeken wordt is boer Tinus Lamberts, bij wie elk jaar honderden moslims een schaap komen kopen voor het Offerfeest. Wanneer het dorp een moslim beschuldigt van verkrachting en poging tot doodslag, moet Levi voor het eerst in zijn leven een daad stellen.

In Nacht over Westwoud brengt Reisel een nieuw facet in haar veelkantig oeuvre aan. Een roman vol dreiging, macht en misbruik. Ze levert hiermee een hoogst actuele pageturner die de lezer tot het einde in zijn greep houdt.

Nacht over Westwoud door Wanda Reisel
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Nacht over Westwoud door Wanda Reisel"