Samen met onze partner #UseTheNews doen we onderzoek naar de Europese en Amerikaanse verkiezingen. Geef jouw mening en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed!

Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Mzzlmeiden on tour
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1175 woorden
  • 18 juni 2009
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
49 keer beoordeeld

Boekcover Mzzlmeiden on tour
Shadow
Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk
Shadow
Titel: Mzzlmeiden on tour.
Schrijver: Marion van de Coolwijk.
Uitgever: De Fontein.
Jaar: 2006.
Genre: Humor, Avontuur.


Informatie schrijver:
Marion van de Coolwijk is geboren op 7 mei 1959 in Amsterdam. Ze ging na de basisschool naar het VWO en studeerde Italiaans, Nederlands, Directie secretaresse, Beelddenken en deed de PABO. Ze is leerkracht geweest, lesauteur en PR/medewerkster. Haar hobby´s zijn schilderen, lezen, koken en motorrijden. Marion begon met schrijven toen ze 29 jaar was. Haar eerste boek heten het Praathoedje. Daarop volgende: Ik ben niet bom, Flippa Flodderhoed, Dieren Alarm en natuurlijk Mzzlmeiden. Mzzlmeiden is een serie van 5 boeken: Mzzlmeiden, Mzzlmeiden en de paparazzi, Mzzlmeiden on tour, Mzzlmeiden verliefd, Mzzlmeiden beroemd. In 1958 trouwde ze met Ed en daarmee kreeg ze 2 zoons.

Samenvatting:
Hanna, Tanja en Joan worden uitgenodigd om samen met hun vader en zijn band mee te gaan naar Rome waar ze gaan optreden. Tanja regelt haar vertrek bij het weeshuis, Hanna vertelt aan haar ouders dat Jasper mee gaat en Hilke overtuigt Joan ervan dat als ze meegaat, Joan wel mag gaan van haar adoptie vader. Als ze in Italië zijn blijkt het allemaal niet zo soepel te lopen. Tanja mag meezingen met de band van Parrot, Hanna heeft door dat Japer ‘meer’ wil, Parrot en de band worden gechanteerd en Joan komt erachter dat Hilke een geheime minnaar heeft, in Rome zelfs!

A Mening over het boek:
Ik vind dit boek een van de leukste van de serie. Er gebeurt veel en het is ook spannend. Ik hou niet van voorspelbare boeken en dat is deze zeker niet. Ik vind dit boek spannend, grappig en orgineel.
B Fragmenten:
Fragment 1:
Het antwoord van Hilke was waterdicht. Maar waarom geloofde ze haar niet? Joan concentreerde zich en dacht terug aan vanochtend vroeg. Hilke had haar kleren aan, ze was opgemaakt, haren gekamd, handtas… Toen wist ze het! Die handtas… Als het inderdaad de bakker geweest was die broodjes was komen brengen dan had Hilke broodjes in haar handen moeten hebben.. Niet een handtas. Haar oog viel op Hilkes handtas. ‘Nee…’ mompelde ze. ‘dat kan ik niet maken.’haar ogen flitste van de tas naar het kopje dat ze met beide handen vasthield. Haar hand graaide in de tas. Joan greep de mobiel vast. Nee.. dacht ze dat kon ze echt niet maken. Ze opende de opties berichten. Terwijl er ene naam in het display verscheen zag Joan Hilke door het café aan komen lopen. Van schrik liet ze het mobieltje los. Dit fragment heb ik gekozen omdat je hier leest dat Joan Hilke ergens van verdenkt. Hilke doet raar vind ze. Dit fragment kun je terugvinden op blz. 47 van het boek.
Fragment 2:
‘Krijg nou wat’ stamelde Tanja, ‘dat is die etterbak die ons al eerder probeerde te chanteren.’ ‘Maar.. Hoe’ stamelde Hanna. ‘Je hebt verloren Jim’ zei Joan, ‘ Riza heeft ons alles verteld.’ Toen ging de mobiel van Jim. Maura las Tanja op de display. Tanja nam stomverbaasd op ‘Tanja’ ‘ James? Met Maura. Lukt het met je besprekingen?’ ‘Maura’ sprak Tanja aarzelend’ ‘ Wie is dit?’ hoorde ze Maura zeggen. ‘ Maura.. Ik moet je iets vertellen’ zei Tanja. Even later hing Tanja op. ‘Het is zo klaar als ene klontje, Jim of James, heeft Maura gebruikt om alles over de band te weten te komen. Zo kon hij Parrot chanteren.
Dit fragment heb ik gekozen omdat hier Jim ontmaskerd wordt. Hij chanteerde Parrot en de band. Dit fragment kun je terug vinden op blz. 160 van het boek.

A Omgeving:
Ik vind de omgeving in dit boek belangrijk omdat je dan meer snapt waar het verhaal over gaat.
B Tijd:
Ik vind de tijd in dit boek niet belangrijk omdat het niets toevoegt aan het verhaal.
C: Tijd/Omgeving:
Ik vind alleen de omgeving echt belangrijk omdat hierin duidelijk wordt dat ze bijv. in Rome zijn en dat hun vader daar optreedt en in een hele grote arena optreedt.

A Begin/Eind van het verhaal:
Het verhaal begint ermee dat Joan samen met Hilke (Huishoudster) gaat praten over hoe erg ze veranderd is nu ze veel met haar zussen omgaat en over hun reis naar Rome.

Het verhaal eindigt ermee dat iedereen terug naar huis gaat met het vliegtuig en dat Joan tegen Hilke zegt dat ze heeft ontdekt wie Hilkes minnaar is.
B Chronologish
Het verhaal is wel in chronologische volgorde, maar er zijn 3 hoofdpersonen en hun verhalen worden apart verteld, wat later in het boek is. Maar eigenlijk wel op hetzelfde moment.
C Flashbacks
Er zitten korte flashbacks in het verhaal. Joan denkt bijvoorbeeld wel eens terug aan wat er die ochtend is gebeurd.
G Doel van de tijd
Er is geen doel van de tijd.

A Ik-perspectief
Er is geen ik-perspectief.
B Hij/Zij-perspectief
Er is een hij/zij-perspectief.
D Wisselend-perspectief
Er is geen wisselend-perspectief.

A Uiterlijk hoofdpersonen:
Joan: Joan is rijk en modieus en ziet er altijd tiptop volgens de laatste mode uit. Ze draagt altijd dure merkkleding. Soms is ze wel iets teveel met haar uiterlijk bezig.
Tanja: Tanja ziet er uit alsof het haar niets uitmaakt wat ze draagt. Ze draagt al een paar jaar dezelfde schoenen en doet absoluut niet aan de laatste modetrends.
Hanna: Hanna draagt gewoon wat ze lekker vind zitten, maar houd wel van mooie kleren. Ze is niet vies van een beetje mode.

B Innerlijk hoofdpersonen:
Joan: Joan leeft in het rijke en verwende leventje en krijgt alles wat haar hartje begeert. Soms wil ze ook veel dure dingen aan anderen geven, maar dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze roddelt veel en is arrogant maar staat ook altijd voor anderen klaar. Ze krijgt veel aandacht van jongens wat vaak in haar nadeel werkt.
Tanja: Tanja is een weeskind en is vrij onafhankelijk. Ze doet waar ze zelf zin in heeft en sluit zich af van de buitenwereld. Ze is bot en komt op voor haar eigen mening. Dat leidt vaak tot irritaties van de mensen om haar heen.
Hanna: Hanna is een meisje dat graag studeert en erg onzeker is. Ze kijkt op tegen mensen en weet niet wat ze van zichzelf moet vinden. Ze vindt zichzelf maar saai.

Citaat: Met grote ogen keek ze weer naar de vrouw, die net een schoenenwinkel in stapte. De limousine stopte voor de deur. Mike trapte op zijn rem. ´Je gaat mij toch niet vertellen dat we op die kakmadam moeten wachten, omdat zij zonodig haar duizendste paar schoenen wil kopen?´. ´Ze is vast heel belangrijk, misschien wel een filmster, of een fotomodel…´ zuchte Joan. ´Al is ze de koningin van Amerika, dat geeft haar nog niet het recht om de boel hier op te houden´ riep Tanja. ´Amerika heeft geen koningshuis´ corrigeerde Hanna haar.

A Probleem:
Het probleem van het boek is dat Hanna heeft ontdekt dat Jasper ´meer´ wil dan alleen zoenen. Joan erachter komt dat Hilke een geheime liefde heeft en Parrot wordt gechanteerd.
B Gevolg probleem:
Het gevolg is dat de bandleden van Parrot worden vergiftigd, Hanna het gaat proberen met Jasper en Joan de geheime liefde van Hilke ontdekt.
C Thema van het boek:
Liefde, geheimen en spanning.

REACTIES

M.

M.

haay allemaal ik vindt het een heel leuk boek moet er ook een boekverslag overmaken ben nu druk bezig met knippen en plaken nee hoor grapje doei doei

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk"