Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Mzzlmeiden on tour
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 498 woorden
  • 14 september 2007
  • 136 keer beoordeeld
Cijfer 7
136 keer beoordeeld

Boekcover Mzzlmeiden on tour
Shadow
Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk
Shadow
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
1. Titel: Mzzlmeiden on tour 2. Schrijver: Marion van de Coolwijk 3. Thema’s: Liefde, geheimen, verdriet, lol, spanning 4. De hoofdpersonen: De drieling: Joan, Hanna en Tanja, hun vader Parrot (de zanger van de beroemde band the Jeans). De vriend van Hanna: Jasper. En Hilke de verzorgster van de drieling en de rest. Bijhoofdrollen: De zoon van Parrot: Mike. De achtergrondzangeressen: Nicole, Jackie en Riza. En de saboteur Jim/James. 5. Plaats: Het verhaal speelt zich af in Rome, daar zijn ze op vakantie.
6. Tijd: Er staat nergens een datum, maar waarschijnlijk is het in de Zomervakantie. 7. Samenvatting: De drieling Joan, Hanna en Tanja zijn er op hun zestiende achter gekomen dat ze zussen zijn, en dat hun vader de zanger is van de band the jeans. Parrot nodigt ze uit om mee te gaan naar een concert in Rome. Daar verblijven ze in een appartement. Ondertussen komt Hanna erachter dat Jasper meer wil dan alleen zoenen. En doet Parrot wel heel geheimzinnig. En dan blijkt Hilke ook nog een geheime minnaar te hebben in Rome. Tanja blijkt zangtalent te hebben en mag dan meedoen als achtergrondzangeres van the Jeans. Hanna wil wel verder met Jasper, maar telkens als het ‘zover’ is, worden ze door iemand gestoord. Ondertussen voelt Joan zich alleen. Hanna heeft Japer, Tanja heeft de band en Hilke heeft een geheime minnaar. Dan krijgt ze een sms’je van Riza (de achtergrondzangeres): Heb je zin om vanavond mee te gaan, kom je om 12 uur ophalen. Joan denkt:”waarom niet” en ze gaat. Maar midden in de nacht zoent Riza haar opeens. Joan schrikt maar het maakt haar niet zo veel uit nu heeft ze tenminste iemand. Alleen de volgende keren probeert Riza Joan telkens te zoenen. Hoe kan Joan Riza duidelijk maken dat ze dat niet wil, zonder Riza te kwetsen? En hoe komt het nou dan Parrot zo geheimzinnig doet? Het blijkt dat ze worden gechanteerd door iemand. Eerst is de hele band ziek, worden ze bedreigt en gaat er van alles fout. Tijdens het laatste concert krijgen ze de saboteur te pakken (Jim/James). Hij saboteerde de boel omdat hij tijdens een avondje stappen, geen kaartjes had gekregen van Tanja, Joan en Hanna. Joan heeft Riza duidelijk kunnen maken dat ze geen lesbisch is. En met Hanna en Jasper is het ook ‘gelukt’. Tanja gaat mee op tournee met de band, als achtergrondzangeres. En Hilke, die heeft nog steeds een geheime minnaar. .8. Mzzlmeiden on tour: Jawel, want ze hebben veel geluk(ook wel pech). Het loopt ook altijd goed af. en on tour past er ook goed bij. Want ze gaan op vakantie, op een tour: on tour. 9. James/Jim: Echt een ongelofelijke zak! Alleen omdat ze geen kaartjes gaven gaat hij de boel saboteren. Echt een zielig persoon. 10. Mening: Het is een superleuk, mooi en spannend boek. Er zit veel afwisseling in. Het gaat over allemaal dingen, die uiteindelijk allemaal goed komen. De schrijver heeft het leuk en goed geschreven. 11. Cijfer: Ik geef dit boek een 9!

REACTIES

I.

I.

leuk hoor

13 jaar geleden

L.

L.

Goed gedaan!

13 jaar geleden

..

..

mooi verslag

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mzzlmeiden on tour door Marion van de Coolwijk"