Mist door Greet Beukenkamp

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 742 woorden
  • 25 juni 2007
  • 22 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.7
  • 22 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2000
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Mist
Shadow
Mist door Greet Beukenkamp
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Gegevens
1: Het boek heet mist.
2: Het boek is geschreven door Greet Beukenkamp.
3: Het boek telt 144 bladzijden.
4: Dit verslag is gemaakt op 2 maart 2007
5: Het thema van het boek is dood en paarden.
6: Het verhaal speelt zich af op de manege.
7: ik weet niet in welke tijd het precies afspeelt maar het kan in deze tijd zijn.

8: Personages
Sanne: Sanne is 12/13 jaar ze is een echte paardengek en rijd paard op de manege. Ze rijdt op haar lievelingspaard Twinkle. Ze is een leuk meisje die niet veel om haar uiterlijk geeft. Ze is stil en praat niet over haar verdriet. Ze had een vriendje, Mark
Mark: Mark is 14/15 jaar en is een goede jongen. Iedereen mag hem en niemand vind hem stom. Hij had een appelschimmel, Snowball. Hij is dood gegaan door een ongeluk daardoor is Sanne helemaal stuk van. Mark heeft bruine krullen en mooie ogen. Een leuke knappe intelligente jongen.

Manon: Manon is even oud als Sanne. Toen Mark en Sanne nog niet verliefd op elkaar waren, waren ze dikke vriendinnen. (later in het boek begint de vriendschap weer) Ze is jaloers op Mark en Sanne. Haar uiterlijk is niet bekend. Ik denk dat ze zo als Sanne er uit ziet!
Leon: Leon is de rijinstructeur en is zo rond de 40/50. Leon heeft medelijden met Sanne en heeft het beste met haar voor. Hij gelooft je niet snel als je iets ongeloofwaardigs zegt. Leon is een man met orde in de zaak. Zijn uiterlijk weet ik niet. Ik denk een gewone man.

Verhaal
9: Het verhaal wordt het spannendst als Sanne Snowball in de mist ziet met een jongen (mark).

10: het grootste probleem is dat Sanne niet over haar verdriet praat van Mark.(behalve dan met zichzelf en Twinkle)

11: Het probleem wordt opgelost doordat ze er toch over gaat praten.

12: Het doel van de schrijver is om je aan het denken te zetten. Om je mee te laten leven met Sanne, en te laten merken dat het heel moeilijk en verdrietig is als iemand dood gaat.

Wat ik van het boek Mist vond!
Ik vond het een heel mooi boek. Dit is al de 3de keer dat ik dit boek lees. Het is een heel mooie en romantiek boek om het zo maar te zeggen. Ik leef met het boek mee. Het is mooi geschreven met heel veel gevoel. Het spreekt me heel erg aan.

Dit boek kan ik iedereen aanraden vooral paarden liefhebbers.

Samenvatting
Het gaat over een meisje, Sanne van wie haar vriend Mark is doodgereden toen hij met zijn paard een drukke weg overstak. Sanne heeft het erg moeilijk met zijn dood. Met haar ouders kan ze niet goed praten, haar vader vond dat ze geen vriend mag hebben omdat zijn zusje, de tante van Sanne dus op jonge leeftijd een verkeerde vriend heeft en op 24jarige leeftijd is gestorven aan een overdosis drugs. Sanne en Mark kenden elkaar van de manege waar Sanne een verzorgpaard had en Mark zijn eigen paard had staan. Samen reedden ze vaak samen door het bos of langs het strand en zo begon hun verliefdheid. Maar toen kreeg Mark het ongeluk en was Sanne erg verdrietig. Op een dag breekt Snowball, het paard van Mark uit. Maar als Sanne tijdens het rijden op een miezerige zaterdagochtend door het bos rijdt en in de mist verdwaald raakt ziet ze in haar verbeelding Mark op Snowball rijden. Ze vertelt het aan Leo de baas van de manege en vertelt hem dat ze zag dat er iemand op zat, niet dat ze dacht dat het Mark was. Als ze een paar weken later weer gaat rijden ziet ze Snowball weer maar dit keer zonder iemand erop. Ze volgt hem maar ze krijgt hem niet mee terug naar de manege. Ze bindt hem vast aan een hek en gaat naar het huis dat ze ziet. Ze vertelt wat er aan de hand is en dan komt ze erachter dat dat het huis is waar Mark al die tijd heeft gewoond. En heeft dus gelijk kennis gemaakt met zijn ouders. Dan bellen ze Leo van de manege om te vertellen waar Snowball is. Dan praat ze veel met Mark zijn ouders en krijgt ze een foto van hem, iets wat ze al die tijd al zo graag wou hebben en vertelt Mark zijn moeder over de ring die ze in de binnenzak van zijn jas heeft gevonden. De ring die hij dus eigenlijk die dag aan Sanne wou geven.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Mist door Greet Beukenkamp"