Mijn zoon, Ajacied door Hajo de Boer

Beoordeling 7.9
Foto van een scholier
Boekcover Mijn zoon, Ajacied
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 390 woorden
  • 6 december 2016
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
13 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Persoon
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2016
Pagina's
264
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Mijn zoon, Ajacied
Shadow
Mijn zoon, Ajacied door Hajo de Boer
Shadow
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Het boek 'Mijn zoon, Ajacied' is geschreven door Hajo de Boer. Zijn zoon Felix keepte twee jaar bij de jeugdafdeling van Ajax. In het boek kom je veel te weten over de realiteit van een kind dat bij Ajax speelt: het is niet 'alleen maar' voetbal, er komt veel meer bij kijken.

Op een dag krijgt Hajo een telefoontje van Ajax. 'Dat ze nog een keeper nodig hebben'. Hij denkt meteen: 'Ja, dat moeten we doen!' Een paar dagen later komen Hajo en Felix op AFC, de oude club van Felix. Daar zien ze Peggy, die het er niet mee eens is dat Felix naar Ajax gaat. Hij zegt dat het een strafkamp zal zijn. Hajo is het daar totaal niet mee eens, dus Felix gaat toch naar Ajax.

Felix houdt bijna meer van zijn tablet dan van voetbal. Hij krijgt vaak huiswerk mee van Ajax, maar dat doet Felix niet zo vaak, omdat hij altijd op zijn tablet zit. Bij Ajax gaat het allemaal om perfectie: je mag niet te dik en niet te klein zijn als doelman. Felix is niet zo groot, dus gaan zijn vader en hij naar de dokter om te kijken hoe groot hij zal worden. Hij blijft echter te klein om een goede keeper te worden bij Ajax.

Het is de dag van de wedstrijd tegen AFC. Als Hajo en Felix het sportpark oplopen, worden ze meteen vriendelijk begroet door Felix' oude trainer. Hij geeft Felix een high five en vraagt hoe het gaat bij Ajax.

Helaas verliest Ajax met 6-2. Hajo probeert nog enigszins glimlachend over het sportpark te lopen, maar van binnen gaat hij kapot. Verliezen van Felix' oude club, dat kan gewoon niet!

Het is bijna het einde van het seizoen; de internationale toernooien komen er weer aan: een in België, een in Frankrijk en een in Portugal. Felix mag mee naar Portugal. Zijn vader komt kijken bij het toernooi. De vader van iemand uit Felix' team is al vaker mee geweest naar het toernooi in Portugal, dus hij weet precies waar ze in een hotel moeten zitten met het hotel en waar juist niet. Ze zitten wat verder van het stadion af, omdat ze niet bij de andere ouders, zoals de ouders van Tobias, willen zitten.

Wil je weten hoe het boek afloopt? Lees dan zelf 'Mijn zoon, Ajacied'.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.