Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboy & girl door Joost Heyink

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Loverboy & girl
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 753 woorden
  • 4 april 2006
  • 88 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
88 keer beoordeeld

Boekcover Loverboy & girl
Shadow
Loverboy & girl door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
A. Zakelijke gegevens Titel van het boek: Loverboy & girl
Naam van de auteur: Joost Heyink
Uitgeverij: Van Holkma & Warendorf, Houten
Eerste druk: 2004 denk ik maar ik kon het niet goed achterhalen want het staat niet in mijn boek. B. Samenvatting van de inhoud Fanny’s vriendin Toos is slachtoffer geworden van een loverboy organisatie. Fanny wil daarom over loverboys een boek schrijven. In de laatste paar hoofdstukken wil ze beschrijven hoe een loverboy tewerk gaat daarvoor legt ze contact met een jongen Jeff, hij is een loverboy. Ze spreekt met hem af om de hoek van de McBill een klein fastfoodrestaurant waar ze een zomerbaantje heeft. Zo zien ze elkaar meerdere malen zonder dat er echt wat gebeurt. Fanny denkt dat ze nog niet zolang bezig is. En dat het dus niet uitmaakt als ze er over een paar afspraakjes zegt dat het niet langer zo kan tussen haar en Jeff. Ze vertelt Martin waar ze mee bezig is en hij wil dat ze stopt maar ze spreken af dat Fanny nog een keer met Jeff afspreekt en daarna nooit meer. Maar dan gaat het fout. Ze had met zichzelf en Martin afgesproken dat ze niet mee naar Jeff zijn kamer zou gaan omdat ze daar machteloos staat. Dan komt Jeff met het voorstel: Zullen we naar mijn appartement gaan? Daar maakt ze een grote fout ze gaat mee. Ze neemt altijd haar fotocameraatje mee en die avond dus ook. Wie weet kan ze wel een foto maken voor in haar boek. Iedereen wil toch weten hoe een loverboy woont! Maar ze mag van Jeff geen foto’s maken. Dan vind Fanny een brief daarin staat: Je weet dat we alleen geld investeren als er resultaat in zicht is. Als het je niet lukt om haar aan het werk te krijgen moet je het zeggen. Dan sturen we Gϋntha ( de slager) hij krijgt iedereen wel aan het werk. Daar moet ze een foto van maken. Dan krijgt Jeff Fanny door en gaat alles fout. Martin kan haar nog net op het laatste moment redden. Martin wil over dit verhaal ook een boek maken dat boek heet: loverboy & girl C. Beschrijving van personen Fanny Hier boven op de kaft van het boek zie je Fanny staan een klein meisje voor haar leeftijd met rood haar. Ze weet wat ze wil en ze gaat er ook voor. Ze is denk ik 15 of 16 jaar oud want dat is in het boek niet te vinden. Ze houdt van fotograferen en op het laatst is Martin haar vriendje.
Jeff Jeff is een stoere jonge denk ik net zo oud als Fanny. Met een scooter en heel zeker van zichzelf. Hij is een loverboy. Ook is hij heel knap zoals de meeste loverboys. Martin Kok bij McBill die altijd probeert een project op te starten om veel geld mee te verdienen. Alleen is dat project keer op keer niet origineel meer zoals hij denkt. Op het laats is hij het vriendje van Fanny. Zijn laatste project is het boek loverboy & girl D. Informatie over de plaats(en) waar het boek zich afspeelt Penthouse: de plaats waar de bazen van de Loverboys dingen bespreken. McBill: een klein fastfoodrestaurant waar Fanny een zomerbaantje heeft als van alles en nog wat. En Martin werkt hier als kok
De Hompel: De plek waar Martin en Fanny hadden afgesproken maar Fanny kwam toen niet. Poelstraat 27B zolderkamer: De kamer van Jeff een lux appartement met alles erop en eraan. E. Oordeel over het boek. Spannend: ‘Hij is weg,’ zei Fanny. ‘Zie jij hem ergens?’ Martin keek en keek, maar zag niets, afgezien van de gaten in het dak. En vaag wat lichte plekken op de vloer. ‘Hij komt eraan,’ fluisterde Fanny. Ze merkte dat ze sneller ging ademen, ze voelde de angst in haar keel, in haar oren, haar borst. Het was alsof haar lichaam het opgaf, of haar lijf de verbinding had verbroken. Ze wilde blijven zitten, zich overgeven, ze had geen verweer meer. Schiet op! Doe wat! Stel je niet aan! Controle! Inleving: Hij kneep harder. Fanny kon nog nauwelijks ademhalen. Ze rukte aan de arm om haar hals, maar het was hopeloos. Vechten! Niet opgeven! Ze vocht, maar niet lang. Er kwam een wolk in haar hoofd, niets deed nog pijn, ze voelde haar oogleden zakken en ze merkte dat haar ogen naar boven draaiden, alles ging wonderlijk soepel en natuurlijk. Ze lied zichzelf los. ‘Dag meisje,’ zei Gϋnta zachtjes. En dat was het laatste wat hij zou zeggen.

REACTIES

M.

M.

ik snapte het hele boek niet toen ik het las,maar nu dus wel ! :D

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy & girl door Joost Heyink"