Loverboy door Theo Hoogstraaten

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 861 woorden
  • 25 juni 2007
  • 32 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.1
  • 32 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2003
Pagina's
156
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Literaire thema's

Boekcover Loverboy
Shadow
Loverboy door Theo Hoogstraaten
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Zakelijke gegevens
Titel: Loverboy
Schrijver: Theo Hoogstraaten
Genre: het is een waargebeurd verhaal
Reden: Ik zocht naar een boek en veel mensen zijden dat het een goed boek was.
Tijd: 2003

Samenvatting
Het verhaal gaat over een meisje Marlène, zij staat met Ellen, Joke, en Floor te kletsen op het schoolplein, ineens staat er een stoere auto voor haar school met 2 knappe jongens erin, 1 van de jongens zegt dat hij Anwar heet.
Joke, Ellen en Floor hebben al snel het gevoel dat de jongen iets in z’n schild voert, maar Marlène wilt toch een gesprek met hem aangaan, zij krijgt hierdoor het gevoel dat hij haar wel leuk vind.

Plots vraagt de jongen (Anwar) of ze een keertje mee wil rijden in zijn snelle BMW,
dat wilt ze wel en ze stapt in de auto.
Marlène vind het gezellig en Anwar brengt haar op haar gemak en ze spreken snel nog een keer af.
Marlène heeft afgesproken met Anwar en hij haalt haar van school af.
Ze gaan een stukje rijden door Scheveningen, dan vraagt Anwar of ze bij hem in z’n vaders appartment genaamd van Straaten wilt komen Marlène neemt dit aanbod aan en komt bij Anwar binnen ze drinken wat en ze land bij hem in bad.
Anwar moet even boodschappen doen en hij is nog geen 2 min weg en de deur gaat ineens open, Marlène schrikt en word bang, maar dan zegt een stem haar:’’Let maar niet op mij hoor ik ben Anwar’s zus Ebru’’, ze kletsen wat en Ebru vraagt haar of ze een drankje wilt, Marlène wilt dat wel en drinkt het op, Marlène word duizelig en dan word het zwart.
Als ze weer bijkomt zit Anwar bij haar en brengt haar naar huis.

Marlène vertelt wat er gebeurd is bij der vriendin Joke.
Joke adviseert haar om bij Anwar vandaan te blijven omdat Joke hem niet vertrouwt en bang is dat hij rare dingen wil gaan doen met Marlène, maar zij is toch overtuigt in z’n onschuld.
Marlène gaat naar Anwar’s vaders zijn flat om hem op te gaan zoeken, als zij aanbeld komt er een meisje naar buiten: Natascha, Marlène vindt dit vreemd en gaat weer weg.
Een dag later hoort Marlène dat er het levenloze lichaam van een meisje is gevonden genaamd Natascha, Marlène schrikt hiervan en gaat twijfelen aan haar vriend Anwar,
Marlène word onzeker van haar zaak en stapt naar de politie (de vader van Joke) en vertelt haar verhaal wat ze heeft ontdekt bij het appartement van Straaten, Joke’s vader Mart schrikt hiervan en gaat verhaal halen bij de bewoners van dit appartement maar deze wijzen allemaal naar elkaar.
Mart komt terug naar het appartement met een huiszoekingsbevel en doorzoekt het huis, hij ontdekt een videoband waarop seksuele handelingen te zien zijn met minderjarige meisjes.
Hij schrikt hiervan en vertelt dit tijdens het eten aan zijn dochter, Joke word steeds banger en denkt steeds meer dat dit Marlène ook gaat gebeuren, daarom belt ze Marlène op en vertelt het verhaal aan haar, maar zij zegt dat er niks aan de hand is maar stiekem denkt ze wel dat er iets is.

Marlène komt achter het nummer van Joke’s vriend en belt hem op omdat hij weet wat het huisnummer van Anwar is.
Joke’s vriend geeft het huisnummer van Anwar aan Marlène en waarschuwt haar hiermee.
Marlène belt aan bij het huisnummer dat ze van Joke’s vriend heeft gekregen.
De deur gaat open en er staat een jongen in de deuropening genaamd Fouad. Als Marlène naar Anwar vraagt zegt hij:’’Ja loop maar mee hij staat in de schuur’’
Marlène loopt rustig mee, plotseling word de jongen agressief en houd haar beet, hij sleurt haar naar een kamer mee en zegt:’’Dit zal voorlopig je verblijfplaats zijn’’, Marlène is bang en pakt haar mobiel uit haar zak.
Als de jongen de deur opslot doet en wegloopt, pakt Marlène haar mobiel en belt Joke’s vader, er wordt opgenomen maar ze heeft slecht bereik ze kan nog verstaanbaar zeggen dat ze opgesloten zit, dan merkt ze dat haar mobiel uitvalt.
Marlène weet niet wat haar te wachten staat en gaat op haar matras liggen, ze schreeuwt hard maar de kamer is zo goed geïsoleerd dat niemand haar ooit zou kunnen horen.
Ondertussen is de vader van Joke samen met zijn politie collega alles aan het doen om een huiszoekingsbevel te krijgen.
Dan besluiten ze om nog is goed naar de bewijzen te kijken en ondervragen dan Fouad.
Uiteindelijk geeft hij het toe dat hij Marlène heeft opgesloten, en laat hij Marlène vrij op 2 voorwaarden dat ze zegt dat ze niemand heeft gezien bij het appartement van Straaten en dat ze hem niet aangeeft, Marlène zegt dat ze dat niet zal doen en verlaat de kamer.

Marlène wordt zo bang en vertelt het uiteindelijk wel aan de politie en de loverboys komen in de gevangenis.
Het is gelukkig met Marlène allemaal goed gekomen.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboy door Theo Hoogstraaten"