Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Lady, my life as a bitch door Melvin Burgess

Beoordeling 3
Foto van een scholier
Boekcover Lady, my life as a bitch
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas aso | 467 woorden
  • 8 oktober 2012
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 3
11 keer beoordeeld

Boekcover Lady, my life as a bitch
Shadow
Lady, my life as a bitch door Melvin Burgess
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

 

Melvin Burgess
Foxy, mijn leven als teef
J.H. Gottmer/ H.J.W. Becht
Eerste druk in 2001
ISBN 90 257 3511 8
€12,50

Inhoud:
Sandra liep met Wayne door een steegje tot ze per ongeluk tegen een dronkaard aanstootte genaamd Terry. Hij werd kwaad op Sandra en ging achter haar aan. Ze kwam in een doodlopend straatje uit. Daar zat ze gevangen. Toen gebeurde het. Terry kwam eraan en zag het. Hij liep weg vol spijt. Sandra kon niet meer denken als een mens. Hij had haar veranderd in een hond.

Mijn mening:
Ik vind het een heel tof boek met een verrassend einde. De schrijver schrijft duidelijk het verschil tussen Sandra’s menselijke gedachten en haar “hondzijn” neer. Het is een heel gek onderwerp maar dat maakt het boek juist zo goed. Het einde is totaal niet wat ik had verwacht. Dat is ook zeker een pluspunt. Ik las het boek in één avond uit!

Biografie: Melvin Burgess
Melvin Burgess was een dagdromer en deed het niet zo goed op school, hoewel leerkrachten af en toe zeiden dat hij heel wat potentieel had. Pas wanneer hij wat ouder was, zo zegt hij zelf, "besefte ik dat de wereld rondom me minstens even interessant kon zijn als wat zich in mijn hoofd afspeelde."
Hij ging van school af. Dankzij een sollicitatie die zijn vader had ingevuld, werd hij journalist bij een plaatstelijke krant. Tenminste, zolang hij de opleiding die bij de job hoorde, volgde. Daarna wist Melvin het zeker : hij wilde schrijven. Dus gaf hij bijna meteen zijn ontslag.
Zijn eerste boek werd geweigerd. Gedurende vijftien jaar bleef hij geregeld schrijven, maar deed hij ook verschillende jobs om rond te komen. Hij verhuisde naar Bristol en bleef er tot hij dertig was. In de grote, verwarrende mix van mensen en culturen daar vond hij inspiratie voor zijn latere boek "Junkies"
Terug in London, hij was ongeveer 35, besloot hij echt te weten te komen of hij een goed schrijver was. Hij schreef kortverhalen, hoorspelen voor de radio en kinderboeken, en die deden het behoorlijk goed. Tot zijn boek "The Cry of the Wolf" (1995, Penguin Puffin) de shortlist voor de Carnegie Medal haalde. Sindsdien is hij voltijds auteur. Hij leeft met zijn familie in Manchester.

Bibliografie: Melvin Burgess

"The Cry of the Wolf" (1989, Andersen Press)
"An Angel for May" (1992, Andersen Press)
"Burning Issy" (1992, Andersen Press)
"The Baby and Fly Pie" (1993, Andersen Press)
"Loving April" (1995, Andersen Press)
"Tiger Tiger" (1996, Andersen Press)
"Kite" (1997, Andersen Press)
"The Earth Giant" (1997, Andersen Press)
"The Copper Treasure" (1998, A&C Black)
"Old Bag" (1999, Barrington Stoke)
"Bloedtij" (2000, Gottmer)
"The Ghost Behind the Wall" (2000, Andersen Press)
"Junkies" (2001, Gottmer)
"Billy Elliot" (2002, Memphis Belle)
"Foxy, mijn leven als teef" (2002, Gottmer Becht Aramith)
"Testosteron" (2003, Vassalucci)
"Bloodsong" (2005, Andersen Press)
"Sara's Face" ( 2006, Andersen Press)
“Bloodsong” (2007, Penguin)
“Nicholas Dane” (2009, Andersen Press)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Lady, my life as a bitch door Melvin Burgess"