Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kus me door Bart Moeyaert

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Kus me
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 752 woorden
  • 14 februari 2009
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
7 keer beoordeeld

Boekcover Kus me
Shadow
Kus me door Bart Moeyaert
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Inhoud

Inleiding
Zakelijke gegevens

Samenvatting
5-beoordelingswoorden


Inleiding
Ik heb dit boek gekozen, omdat we een volwassen literatuur moesten kiezen en ik op zoek was gegaan in de bibliotheek en daar eerst een boek van “het huis van eb en vloed’’ dat was een super lastig boek en had ik ook gekozen, omdat die lekker dun was, een beetje dom dus. Ik ben weer gaan kijken naar een ander boek, omdat die te lastig was en vond nog een spannend en sexy dun boek “Kus me’’. De titel sprak me gelijk erg aan en de dikte ook. Dus ben ik hem gaan lezen. Dit boek viel wel mee en was leuk om te lezen. En er zat een roze stikker op dus: volwassen literatuur.

Zakelijke gegevens
Bart Moeyaert behoort in zijn geboorteland België tot de belangrijkste auteurs van deze tijd. Zijn eerste verhaal kwam uit toen hij nog maar negentien jaar was. Voor zijn autobiografische boek Broere kreeg hij in 2001 de Woutertje Pieterseprijs. In 2005 kreeg hij de Nienke van Hichtumprijs voor Dani Bennoni. Daarnaast ontving hij nog veel meer belangrijke prijzen.
Geboren in 9 juni 1964. Hij studeerde kunsthumaniora in Gent en deed de lerarenopleiding Nederlands, Geschiedenis en Duits. En hij werkte voor kranten en tijdschriften en voor het televisieprogramma Samson.
Wat hij altijd zij zijn gezegde:
Schrijven is voortdurend aftasten, streng zijn voor jezelf, ballast overboord gooien. Schrappen, een overbodig bijvoeglijk naamwoord weggooien, en geen zoveelste variant van het woord ´zeggen´ willen zoeken.´

Samenvatting
We bevinden ons dicht bij een klein dorpje op het platteland. Meer bepaald aan de oevers van een meer, vlak naast een heuvel. Lena en Carrie, ook wel de Valse Blonde genoemd, houden een geheimenspel samen met Marit en Bernt, die Wijting wordt genoemd omdat dat zijn achternaam is. Dit spel houdt in dat ze per twee samenkomen en dan elk een geheim vertellen.

Lena is net de Valse Blonde aan het volgen naar de top van de heuvel, omdat daar het geheim van de Valse Blonde ligt. Carrie zegt tegen Lena dat haar geheim weg is en dat ze het moet tonen, want ze kan het niet zeggen. Lena en de Valse Blonde komen in ruzie en ook Marit die net naar hun toegekomen is begint oo een ruzie met Carrie.

Lena wil weggaan, maar doet het uiteindelijk toch niet. De Valse Blonde daarentegen wel net als Wijting. Marit en Lena vinden dat niet erg. Ze spreken af dat ze gaan picknicken op de top van de heuvel. Marit gaat even terug naar het dorp om het nodige voedsel te halen terwijl Wijting en Lena hout sprokkelen voor een vuurtje.

Wanneer Lena op het punt staat naar huis te gaan ziet ze in een bootje op het meer een jongen die haar wenkt. Het is de jongen die ze enkele weken voordien naakt heeft gezien langs een van de weggetjes naar het dorp. Na veel twijfelen gaat ze naar hem toe en stapt ze in de boot. De jongen vaart met Lena naar het midden van het meer en probeert wat te zeggen, maar slaagt daar niet in. Opeens staat Carrie aan de rand van het meer te schreeuwen dat Lena uit die boot moet. Ze varen terug naar de oever en Lena stapt snel uit, want ze wil Carrie niet nog bozer maken dan dat ze al is. Lena, Wijting en Marit ontdekken een klein beetje later dat die jongen Carrie’s broer is en dat ze dat geheim wou houden, omdat hij een beetje kinderlijk is en dat ook altijd zal blijven. Doordat Carrie nu ook een geheim verteld heeft sluiten Lena en Carrie vriendschap en bezegelen die met een kus.

5-beoordelingswoorden
romantisch: Met haar vinger tekende ze een kruis over haar hart. ‘Wat we zeggen, sluiten we op,’ herhaalde ze. ‘Kus me.’ Lena zoende Carrie’s wang.
Soms moeilijk taalgebruik wordt dan een beetje saai: Lena vloekte binnensmonds en verwenste de middag.
Spannend: Er sloeg een hittegolf over Lena heen. Haar hoofd gonsde ervan. Ze keek en keek nog eens, wendde haar blik af, en keek terug naar de harige mannen die hun ding in hun grote handen hadden en er de vlezig dikke vrouw mee bewerkten.
Grappig: ‘Je kuste ze,’ zei Lena. ‘Je kuste wie?’ Wijting grinnikte weer, en dook een beetje in elkaar, alsof hij nu pas besefte wat hij gezegd had. ‘Ik kuste mijn kikkers. Toen ik klein was.’
Meelevend: Lena liep de helling af. Haar benen deden vreemd. Haar knieën knikten, daar kwam het door. Haar hart bonkte als een dronken trom, die bonsde tot in haar hoofd.




REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kus me door Bart Moeyaert"