Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Knalhard door Caja Cazemier

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Knalhard
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 845 woorden
  • 28 maart 2012
  • 72 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
72 keer beoordeeld

Boekcover Knalhard
Shadow
Knalhard door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

A. Info over het boek.
De schrijfster is Caja Cazemier ze schreef vele boeken waarom onder dit boek. Er is geen vertaler van dit boek. De titel van dit boek is knalhard . De uitgever is Ploegsma te Amsterdam .

B. De titel verklaring.
De titel verklaring is. Dat in Het boek een jongen die na een avondje stappen in elkaar is geslagen. Hierdoor stoort zijn hele leven in elkaar. En niet alleen bij hem, ook om hem heen

C. De hoofdpersonen van dit boek zijn.
Ties (15): zit op voetbal en speelt gitaar. Hij is voor Feyenoord.
Amarins (14): vriendin van Ties, speelt keyboard.
Justin (15): vriend van Ties, zit bij Ties op voetbal.
Jenna(15): vriendin van Justin.

D. de tijd en plaatsen waar het zich afspeelt
Tijd
Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Het is modern. Dat kun je zien aan de hulpverlening en de problemen die zich in het boek afspelen.
Plaatsen
Het verhaal speelt zich in Nederland af, het is niet precies beschreven. Maar de belangrijkste plaatsen zijn:
Bij Saskia thuis, daar gaat ze naartoe nadat ze voor de zoveelste keer wegloopt van huis
Het huis van Herbert en Erica, daar word Iris opgevangen.
Het leefgroephuis, het huis waar Iris in terecht komt nadat ze bij Herbert en Erica woonde.
Schooldisco, daar wordt het optreden van de band gegeven en daar maakt Bart het uit met Iris.

E. het thema van dit boek
Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Het is modern. Dat kun je zien aan de hulpverlening en de problemen die zich in het boek afspelen.

F. de uitgebreide samenvatting van het boek
Er is net schoolfeest geweest. Ties gaat met zijn vrienden naar de snackbar. Daar is een groepje, dat er niet erg aardig uit zien. Justin, de vriend van Ties gaat een discussie aan met een van die jongens. Ties houdt hem tegen en ze gaan weg. Wat ze niet weten is dat de jongens achter ze aan komen…Omdat Ties achteraan loopt, word hij gepakt door de jongens. Justin durft niks te doen. De jongens slaan, trappen en spugen maar door terwijl Justin toekijkt. Hij durft niets te doen. Ties ligt op de grond. De jongens blijven doorgaan met trappen. Hij ziet een vuist op zich afkomen. Hij kan nergens heen want iemand heeft zijn voet tegen Ties zijn keel gedrukt. Terwijl Ties op de grond ligt, ziet hij een man langs komen. Die man loopt snel door. Als de jongens weg zijn voelt Ties pas hoeveel pijn hij heeft. Er ligt overal bloed om hem heen. Justin komt naar hem toe en helpt Ties overeind. Ties kan bijna niet lopen en is misselijk door al het bloed. Ties gaat naar huis. Gelukkig slapen zijn ouders al. Hij wast zich, maar dat doet heel erg pijn. Hij heeft een blauw oog, schaafwonden over zijn hele lichaam. Als Ties de volgende ochtend beneden komt, schrikt zijn moeder heel erg. Ze begint te huilen. Echt weer zo’n moederactie. Zijn vader wordt boos en vraagt meteen wie het gedaan heeft. Ties moet het hele verhaal vertellen. Als ties de volgende dag wakker wordt, bedenkt hij zich opeens iets: hij had met Amarins afgesproken. Ze mag hem zo echt niet zien! Hij belt snel af. Veel vrienden willen langs komen, maar ze mogen niet naar binnen. Ties heeft zoveel pijn en voelt zich zo beroerd dat hij niet naar buiten kan. Ties’ vader wil dat Ties aangifte moet doen. Ties vindt dat een goed idee en maakt een afspraak. Ook gaat hij met een psycholoog praten; Adrie (A3). Van haar moet Ties praten en dagboek bijhouden over alles wat hij heeft meegemaakt die avond. Amarins merkt dat er iets met Ties aan de hand is, maar ze durft niet te vragen wat. Als even later haar vriendin langs komt, en vertelt wat er aan de hand is wordt alles duidelijk. Amarins belt Ties meteen op en vraagt op ze langs mag komen. Het mag niet.
Dat zet Amarins aan het denken… Na een week heeft ze het uitgemaakt met Ties. Ze heeft een ander. Ties is daar verdrietig over. De volgende dag moet Ties naar het politiebureau, ze hebben de daders gepakt. Ties vertelt zijn verhaal. De jongens zeggen dat ze zich schuldig voelen, maar Tiies gelooft daar niets van. Later krijgt Ties te horen dat de jongens taakstraf hebben gekregen. Hierover gaat hij praten met Adrie. Zij vindt dat Ties nog 1 keer moet naar de plek moet gaan waar het gebeurd is. De volgende dag gaat het super goed met Ties en gaatgelukkig verder met zijn leven.

G. beoordelingsschema
1. goed
2. droevig
3. spannend
4. net goed
5. niet grappig
6. sentimenteel
7. je leert iets van dit verhaal
8. het kan echt gebeurd zijn

H. beargumentering
Ik vind het boek erg leuk en leerzaam. Er wordt bij voorbeeld verteld wat je kan doen als je zinloos geweld meemaakt en je leest veel over vriendschap. Je kan je goed in het verhaal inleven. Dat is erg fijn, anders snap je het verhaal niet. Aan het eind van het boek staat een pagina met tips over veilig stappen. Dat is erg handig.

REACTIES

>.

>.

dit is precies dezelfde als een andere haha :)

11 jaar geleden

H.

H.

ik hou van lezen, ik heb dit boek al 10x gelezen

11 jaar geleden

S.

S.

dit boek is supper leuk

11 jaar geleden

N.

N.

ik vind dit boek supper cool

11 jaar geleden

J.

J.

Die samenvatting is echt slecht, lijkt helemaal nergens over de hoofdpunten van het boek mis je

9 jaar geleden

B.

B.

dit is echt een fantastisch boek!!

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Knalhard door Caja Cazemier"