Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Klem door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Klem
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 679 woorden
  • 6 februari 2017
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
25 keer beoordeeld

Boekcover Klem
Shadow

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het ge…

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een …

Een schoolreisje naar Vlieland: één lijk, een klas vol verdachten. Wie heeft het gedaan?

 

Een schoolreisje naar Vlieland. Alle ingrediënten voor een leuke trip lijken aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Wat is er die nacht gebeurd? Wie heeft het gedaan? Door het slechte weer kan niemand van het eiland af. Steeds meer feiten komen aan het licht; bijna iedereen lijkt een motief te hebben, bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan en langzaam maar zeker verandert het verblijf in een regelrechte hel.

Klem door Mel Wallis de Vries
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Klem Samenvatting
de 4e klas ging op schoolreis naar Vlieland. Ze moesten met de boot overvaren. De reis was erg heftig want het waaide heel erg hard.
Toen ze op de Vlieland aangekomen waren gingen ze naar de Vliehorst het slaapverblijf. Ze gingen de  kamer verdelen en hun spullen uitpakken. Die avond mochten ze uitgaan. Ze gingen met bijna de hele groep naar de Oude Stoep om 12 uur moesten ze weer binnen zijn.
De volgende ochtend ging de helft van de groep op excursie. Iedereen was aanwezig behalve Kiki. De leraren dachten dat Kiki nog op bed lag en dat ze daarom niet kwam opdagen. De groep maakt een wandeling door de duinen. Als ze bij de vogeluitkijkhut zijn aangekomen schrik de boswachter die het eerst naar binnen ging zich een ongeluk. Hij zag een lijk van een meisje liggen. De leraar kwam er bij kijken en hij wist meteen wie het was. Het was Kiki.

Als de leerlingen terug zijn in de Vliehorst werden ze allemaal overhoord door de politie. Bijna iedereen blijkt een motief te hebben. De leerlingen beschuldigden elkaar ook onderling en er ontstond steeds meer ruzie. Iedereen wilde naar huis maar door de slechte weersomstandig heden konden ze niet terug naar Amsterdam.
Anneke was er achter dat thomas Kiki had vermoord. Omdat hij vreemdging met Kiki. En Kiki het tegen zijn vrouw wilde gaan zeggen. Anneke wilde het hem zeggen maar voor ze het wist zat ze in het schoonmaakhok en wilde thomas haar vermoorden. Gelukkig zag Tony  licht branden in het schoonmaakhok en deed de deur open. Hij sloeg Thomas neer en ging meteen naar Anneke om te kijken of ze nog leefde. Thomas lag knock out op de grond en de andere leraren kwamen Tony helpen ze hebben toen de politie gebeld en Anneke moest naar het ziekenhuis. Het was kantje boord maar toch heeft ze het overleefd.   Persoonlijke reactie
1.onderwerp
Vind je het onderwerp boeiend, interessant? Waarom wel/niet?
Ik vind het onderwerp boeiend omdat, ik van spannende boeken hou. En ik vind het ook wel leuk om over de Waddeneilanden te lezen en daar speelt het verhaal zich af.
Over welk onderwerp dacht je dat het boek zou gaan? Waarom dacht je dat?
Ik dacht dat het boek over een meisje ging die vast zat in de duinen. Dat dacht ik omdat ik op de kaft een meisje zag met op de achtergrond strand. En omdat het boek klem heet.
2.gebeurtenissen
Hebben bepaalde gebeurtenissen je aan het denken gezet? Welke gebeurtenissen hebben je aan het denken gezet? Waarover?
De gebeurtenis dat Kiki vermoord werd omdat ze tegen de vrouw van Thomas wilde gaan zeggen dat hij vreemdging. Hebben mij aan het denken gezet hoe een leraar eigenlijk ooit zo ver zou kunnen gaan.
Bleven de gebeurtenissen je boeien of moest je soms ‘worstelen’ om veder te lezen?
Tijdens het lezen bleven de gebeurtenissen me boeien om veder te lezen. Soms wilde ik zelfs niet stoppen met lezen.

3.personages
Keur jij het gedrag van de hoofdpersoon goed of keur je het af? Waarom?
Ik keur het gedrag van Kiki de hoofdpersoon af. Ze deed heel arrogant en ze liet vriendinnen in de steek.
Zou jij in dezelfde situatie net zo reageren of juist anders? Waarom?
Als ik vermoord zou worden had ik het zelfde gereageerd als dat Kiki deed. Ik zou ook hard gaan roepen en zeggen stop stop.
4.opbouw
Zie je de gebeurtenissen door de ogen van één personage of zie je de gebeurtenissen vanuit meerdere personages? Vind je de manier waarop je in dit boek de gebeurtenissen ziet, geslaagd of niet? Waarom?
In het boek zie je de gebeurtenissen door meerdere personages. Dit vind ik erg geslaagd omdat je dan zelf een beetje kan raden wie het heeft gedaan.
Wanneer begon het boek je te boeien? Hoe kwam dat?
In het begin boeide het mijn gelijk. Want ze deden eerst een proloog. En dan wil je verder lezen omdat je dan wil weten wat er daarna gebeurd en hoe het afloopt.    

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Klem door Mel Wallis de Vries"