Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Kaper op de vlucht door Ellen Tijsinger

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Kaper op de vlucht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 351 woorden
  • 10 juni 2001
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
115 keer beoordeeld

Boekcover Kaper op de vlucht
Shadow
Kaper op de vlucht door Ellen Tijsinger
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Gino is een jongen van 15 jaar. Op zijn elfde levensjaar verhuist hij van Amsterdam, zijn geboortestad, naar Sicilie. Gino voelt zich in Sicilie helemaal niet thuis. Daarom gaat hij, zonder dat zijn ouders dat weten, vier jaar later terug naar Amsterdam. Zo komt Gino bij zijn grootouders terecht, waar hij een paar dagen mag logeren. Voor de kerst moet Gino wel terug naar zijn ouders. Hij wil dat niet en daarom kaapt hij op de terugreis het vliegtuig waarmee hij reist. HIj verteld de passagiers dat hij een zelfgemaakte bom aan boord heeft verstopt. Deze heeft hij van spullen gemaakt die hij van zijn grootouders heeft meegenomen. Hij wil naar Afrika. Hier krijgen ze geen toestemming om te landen. UIteindelijk landen ze in de woestijn. Mariette, de dochter van de piloot, begint met Gino te praten. Zij komt er zo achter waar de bom ligt en kan deze onschadelijk maken. Gino krijgt spijt van zijn kaping. Door zijn toedoen zijn de passagiers in moeilijkheden gekomen. Er is namelijk onvoldoende voedsel en drinken aan boord. Hij vlucht en komt uitgeput in een dorpje tercht. HIer is alles erg primitief en hij realiseert zich dat hij bij zijn ouders zo slecht nog niet was. daarom vertrekt hij opnieuw. Na een paar uur lopen komt hij een oud huisje tegen. Hier schuilt hij voor een zandstorm. Uitgeput valt hij in slaap naast een kameel. Als hij wakker wordt is hij geboeid, en wordt hij beschuldigd van diefstal van de kameel. zo komt hij in een vieze gevangenis terecht. De ambassadeur van Italie zorgt voor overplaatsing naar een gevangenis in eigen land. Hij ziet in zijn cel kranten liggen met zijn foot op de voorpagina's. Hij leest dat de passagiers zijn gered. Daar is hij erg blij om. HIj wordt voor verhoor meegenomen. Een steward herkent hem. Gino zelf begrijpt er niet veel van. UIteindelijk komt hij weer bij zijn ouders. Hij wordt verder niet vervolgd. De steward en de dohcter van de piloot vonden hem ondanks de kaping wel een aardige jongen, alleen was hij in de war. Blijkbaar is het een wanhoopsdaad geweest.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kaper op de vlucht door Ellen Tijsinger"