In de ban van de onbekende door Nicole Boumaâza

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover In de ban van de onbekende
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas bso | 508 woorden
  • 23 oktober 2014
  • 4 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
4 keer beoordeeld

Boekcover In de ban van de onbekende
Shadow
In de ban van de onbekende door Nicole Boumaâza
Shadow
ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview

Tom, een loverboy is op vakantie in Polen waar hij de 18-jarige Poolse arme Anna ontmoet. Anna wordt verliefd op Tom en Tom neemt haar mee naar België.

Als ze in België aangekomen zijn neemt Tom Anna mee naar zijn appartement. In het huis verkracht hij haar en doet hij haar pijn. De volgende dag is hij helemaal niet zo vriendelijk meer tegen haar. Ze moet samen met hem gaan winkelen om kleding te kopen. Tom verwacht van haar dat ze mannen op straat aanspreekt  en geld vraagt om met hen te vrijen. Hij liegt en zegt dat ze eerst geld moet verdienen, dan verhuizen en daarna dat ze zijn koningin is.

In een café geeft Tom Anna teveel drank waar ze dan zat van wordt. Ze moet met verschillende mannen seks hebben. Later is Tom boos omdat ze te weinig verdiend heeft.

Hij jaagt haar schrik aan voor de politie als ze niet doet wat hij zegt.

Later moet ze weer seks hebben met een vreemde man die foto’s van haar maakt.

Ze luistert een telefoongesprek af tussen Tom en nog een andere loverboy en zegt dat hij van haar af wil komen om een ander meisje te zoeken.

Tom verkracht haar 2 keer.

2 Politiemannenn, Frank en Roberto spreken Anna vriendelijk aan op straat en vragen haar naam. Ze zien onmiddellijk dat ze een prostituee is en nemen haar mee naar het politiekantoor om haar te ondervragen.

De politie en Anna treffen Tom vermoord aan in zijn appartement.

Ze gaat samen met Frank naar zijn huis om te slapen. Frank doet weer heel vriendelijk tegen haar.

Later ontdekt ze dat Tom werd vermoord  door een lid van een pooierbende.

Anna gaat terug naar Polen.

1 Het onderwerp van het boek is ‘Loverboys’. Ik vind het een interessant onderwerp omdat ik al veel over loverboys gelezen en gezien heb. Ik heb ook al enkele websites gevonden over het onderwerp. Op de websites staan getuigenissen van meisjes, checklists en info over loverboys. Ik ga een filmfragment laten zien over de film ‘Loverboy’. Ik vind het boek beter dan de film omdat je bij een boek je fantasie de vrije loop kan laten. Bij een film gaat dat niet.

2 Het einde is het belangrijkste stuk in het boek omdat je dan te weten komt of Anna terug naar Polen gaat of in België blijft. Ik vind sommige gebeurtenissen schokkend omdat Anna zoveel verkracht wordt door Tom en andere mannen. Ze hebben me aan het denken gezet omdat ik dat zelf nooit mee zou willen maken.

3 Ik vind Anna een sympathiek meisje maar ik zou niet op haar willen lijken omdat ze zoveel enge dingen meemaakt met Tom en andere mannen. Tom vind ik brutaal omdat hij Anna dwingt dingen te doen tegen haar zin.

3 Nicole Boumaâza werd geboren als Nicole Ceulemans. Ze volgde een opleiding tot kleuterleidster en werkte vervolgens in het kleuteronderwijs. Daarna had ze nog een aantal heel verschillende banen. Ze maakte ook vertalingen voor rechtbanken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "In de ban van de onbekende door Nicole Boumaâza"