Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 625 woorden
  • 3 mei 2007
  • 26 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.8
  • 26 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2004
Pagina's
135
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Ik mail je
Shadow
Ik mail je door Yvonne Kroonenberg
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
1. Gegevens.
Ik mail je
Yvonne Kroonenberg
142 bladzijden.

2. Genre.
Het verhaal gaat over, vriendschap, liefde en vakantie.

3. Inhoud.
3.1 Gebeurtenissen
Dido gaat met haar ouders op vakantie in Frankrijk. Normaal gaat haar zus mee die zorgt dat ze vrienden worden met andere jongeren daar. Dit jaar gaat Suzanne met haar vriend mee en zal Dido zich zelf moeten redden. Dido ontmoet de tweeling Rens en Leon met hun vriend Willem. Doordat het uitgaat met de vriend van Suzanne komt ze alsnog naar Frankrijk.
(63)

Als de tweeling en Willem naar huis gaan besluiten Leon en Dido om te gaan mailen. Ze gaan steeds meer mailen en Dido krijgt het gevoel dat ze verliefd is op Leon. Op een dag komt Leon met het idee om met z’n allen naar een concert te gaan. Dido verwacht dat Leon heel blij is om haar weer te zien, maar hij doet net alsof hij haar niet ziet staan.
(74)
Na het concert stuurt Dido Leon een mailtje waarin ze zegt dat het voor haar niet meer hoeft. Een paar dagen later staat Rens bij haar school. Samen gaan ze naar een café in de buurt. Rens legt uit aan Dido dat Leon maar een paar mails heeft gestuurd omdat hij nooit tijd heeft. Dido is dus eigenlijk verliefd geworden op Rens, want hij heeft de mails verstuurd.
(68)

3.2 Personages.
Hoofdpersonen,
Dido: Dido heeft lichtblond haar en is 15. Ze zit bij haar zus op school, haar moeder is haar Frans lerares en haar vader is een gymdocent op school.
Leon: de ene helft van de tweeling. Hij is de vrolijkste van de 2. Dido wordt verliefd op hem door het mailen.
Bijpersonen,
Suzanne: ze is de zus van Dido.
Rens: de tweelingbroer van Leon. Hij stuurt namens Leon de e-mails. Uiteindelijk krijgt hij verkering met Dido.
Willem: hij wordt de vriend van Suzanne en is een vriend van Leon en Rens.


3.3 Ruimte & tijd.
Het verhaal begint bij Dido thuis, vervolgens gaan ze in Frankrijk op vakantie, zijn ze weer bij Dido thuis en er komt ook een stukje voor waar ze bij een concert zijn.

3.4 Begin en afloop.
Het verhaal begint bij het begin. Je krijgt niet eerste een inleiding en je wordt ook niet ergens midden in een gebeurtenis geplaatst. Het is een gesloten einde, te vergelijken met een sprookjes einde “En ze leefden nog lang en gelukkig.”

3.5 Perspectief.
Het is verteld vanuit de gedachte van Dido, daardoor is het net of je zelf alles meemaakt.

3.6 Titelverklaring.
De titel “ik mail je” hoeft eigenlijk niet verklaard te worden vind ik. in het verhaal gaat het namelijk vaak over de mails van Leon en Dido.

4. Thema.
Het belangrijkste probleem is, dat na al de e-mails die zijn gestuurd tussen Leon en Dido, Leon heel raar doet als ze bij het concert zijn. Pas een tijdje later blijkt dat Rens de e-mails heeft gestuurd.

5. Beoordeling.
Ik vind dit boek een echte aanrader, maar dan wel voor meisjes. Het boek gaat namelijk ook over een meisje en verliefd worden en dingen die ermee te maken hebben en meestal zijn jongens niet echt grote fans van zulke boeken.
(41)
Dit boek is ook alles behalve saai. Er gebeuren continu dingen. Daarom is dit ook een leuk boek, geen langdradige verhalen of moeilijke woorden. Het boek is makkelijk te lezen en vooral leuk om te lezen.
(36)
Doordat het verhaal eigenlijk verteld wordt door Dido is het net of je alles zelf mee maakt. Het boek is ook zeer geloofwaardig. Spannend is het eigenlijk niet echt, maar als Leon op het concert “raar” doet tegen Dido wil je wel graag weten waarom. Dit is eigenlijk het enige spannende, ofja… meer mysterieus. Al met al is het een leuk boek om te lezen dat ook nog eens goed te begrijpen is.
(73)

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Hee Sanne.
ik heb jouw boekverslag gebeurt voor een beoordelings opdracht.
Bedankt.

Julia

15 jaar geleden

Andere verslagen van "Ik mail je door Yvonne Kroonenberg"