iBoy door Kevin Brooks

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover iBoy
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 447 woorden
  • 12 april 2016
  • 763 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
763 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2010
Pagina's
255
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover iBoy
Shadow
iBoy door Kevin Brooks
Shadow

1          Tom Harvey is 16 jaar en woont in Crow Lane, een foute buurt in Londen. Nadat er een iPhone in Tom’s hoofd valt vanaf de 30e verdieping, blijven er na de operatie resten van de telefoon zitten. Daardoor kan Tom dingen die een iPhone kan. Hij gebruikt zijn speciale krachten om wraak te nemen op de jongens die zijn vriendin hebben verkracht. Wanneer Tom zijn krachten gebruikt noemt hij zichzelf ‘iBoy’.

            Lucy Walker is 15 jaar en woont in Crow Lane, een foute buurt in Londen. Ze is al lang bevriend met Tom en ze wonen in dezelfde flat. Op een dag wordt ze verkracht door jongens die wraak wouden nemen op haar broer.  Als Lucy iBoy voor het eerst ziet weet ze niet dat het Tom is.

 

2          Als Tom op een dag een iPhone in zijn hoofd krijgt gegooid, blijven er na de operatie resten van de telefoon zitten. Door die resten kan hij dingen die een iPhone kan, en zelfs nog meer. Als hij er in het ziekenhuis achterkomt dat zijn vriendin Lucy is verkracht, wil hij wraak nemen. Tom komt steeds meer te weten over wat hij allemaal kan en hoe het werkt in zijn hoofd. Hij kan telefoon gesprekken afluisteren, definities opzoeken, krantenartikelen zien… Hij komt erachter dat hij stroom kan ‘schieten’. Hij wil wraak nemen, maar hoe? De jongens in Crow Lane zijn gevaarlijk en kunnen Tom in een keer uitschakelen. Door zijn speciale krachten komt Tom erachter wie de baas is van de bende, en wie het bevel heeft gegeven om Lucy te verkrachten. Hij gaat op zoek naar hem, en schakelt iedereen op zijn pad uit. Zo probeert hij wraak te nemen. Maar is dat wel de goede manier?

 

3          Spannend, omdat je niet goed kunt voorspellen wat er gaat gebeuren. Omdat Tom zijn krachten nog aan het ontdekken is is het onvoorspelbaar waar hij achter gaat komen.

            Interessant, omdat je ziet hoe de resten van een iPhone Tom dingen laat zien, en hem krachten geeft die niemand anders heeft. Omdat je ziet wat Tom ziet kom je op hetzelfde moment achter nieuwe dingen als Tom.

            Leuk, omdat Tom nog steeds een mens is, en hetzelfde denkt als ons. Doordat je in zijn gedachten kan kijken kan je je er ook in verplaatsen.

REACTIES

A.

A.

ik vind dat je het einde ook wel mag beschrijven.

7 jaar geleden

A.

A.

Er bestaat een film nu van Iboy dus die kan je ook kijken maar die is niet helemaal het zelfde.
Daar wordt Tom dus neergeschoten en in het boek valt de IPhone op Tom zijn hoofd van de 30e verdieping...

6 jaar geleden

N.

N.

Heb je de film gezien en het boek gelezen? Zou je me aub de grote verschillen willen zeggen. :)

6 jaar geleden

A.

A.

De film kan je zien op Netflix.

6 jaar geleden

N.

N.

dat is een leuke boek
en op het einde is ellman dood
dit was voor @anoniem

5 jaar geleden

S.

S.

de film is even goed

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "iBoy door Kevin Brooks"