Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Homme's hoest door Willem Frederik Hermans

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Homme's hoest
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vwo | 260 woorden
  • 7 juni 2015
  • 25 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
25 keer beoordeeld

Boekcover Homme's hoest
Shadow
Homme's hoest door Willem Frederik Hermans
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdpersoon Homme is onderweg naar Turkije.Het is rond 1980, de Nederlandse man wil hier zijn auto, een oude Jaguar, verkopen. Onderweg naar zijn bestemming komt hij een verongelukte Rolls Royce tegen langs de kant van de weg. In de auto blijkt nog een meisje genaamd Helena te zitten, ze is vrijwel ongedeerd. Hij besluit haar mee te nemen op zijn reis. Homme en Helena leren elkaar steeds beter kennen en er begint een liefde op te bloeien. Helena lijkt echter wel steeds roet in het eten te willen gooien wat betreft de plannen voor de reis. Homme wil graag naar Istanbul om daar zijn auto te verkopen, maar Helena haalt hem over om naar Troje te gaan. Homme luistert naar haar en besluit met een omweg langs Troje naar Istanbul te rijden. Dan gebeurt er iets merkwaardigs: hoe verder ze op hun reis komen, hoe slechter het gaat met de auto: er gaan allerlei dingen kapot en de auto begint rare geluiden te maken. Ook gaat het steeds slechter met de gezondheid van Homme: hij blijft maar hoesten en wijt dit zelf aan de slechte Burgaarse sigaren. Homme laat in Izmir de auto maken, en ze vervolgen hun route. Niet lang hierna slaat het noodlot toe: het begint heel hard te regenen. De auto wordt ineens van links naar rechts geslingerd door de oprukkende wind. De auto wordt totaal onbestuurbaar en vliegt in een ondiepe afgrond en slaat om tegen scherpe rotsen. Homme overleeft het niet. Helena is echter ongedeerd en stapt in bij een nieuwe auto die stopt.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Homme's hoest door Willem Frederik Hermans"