Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Hoeder gezocht door Eveline Bergwerf

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover Hoeder gezocht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 913 woorden
  • 21 april 2011
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
13 keer beoordeeld

Boekcover Hoeder gezocht
Shadow
Hoeder gezocht door Eveline Bergwerf
Shadow
ADVERTENTIE
Dit zijn de 5 irritantste type leraren

Die ene docent die altijd met een koffieadem over je heen hangt tijdens de uitleg van een lastige wiskundeformule of de veel te jolige gymnast: sommige leraren lijken meer op karakters uit een sitcom dan op echte docenten. En de irritantste? Dat zijn deze 5 types 👇

Bekijk ze hier

Gegevens:

31 januari 2009

Titel: Hoeder gezocht

Auteur: Eveline Bergwerf

Genre: Fantasie (magie)

Uitgeverij: Ellessy          

Jaar van uitgaven: 2007

Inhoud:

Titel:                                                 
De titel past bij het boek, omdat er een Hoeder wordt gezocht. In die wereld is het een kwestie van magie, omdat het verdwenen is. Je kunt het vergelijken met een kwestie van leven en dood.
 
Voorkant:      
Aan de voorkantstaat een soort tempel of een kasteel afgebeeld. Ik weer niet precies waar het bij het verhaal hoor en de persoon daarboven heeft vleugels. Dat moet koning Rafaël zijn.

Werkelijkheid/fantasie:   
In het begin woont de hoofdpersoon in de echte wereld. Maar daarna begint het avontuur. Het is allemaal fantasie.

Personen:  
Franca is 15 jaar en heeft een hekel aan school, ze hoort er niet echt bij en voelt zich er niet thuis. Ze is onhandig en wilt altijd het laatste woord hebben. Haar 8 jarige broertje David is hoogbegaafd en is dol op haar ook al hebben ze soms ruzie. Hij heeft een duistere kant en wilt altijd zijn zin krijgen. Salmo is meestermagiër en de raadgever van Koning Rafaël. Hij heeft een hekel aan doodnormale mensen en vertelt nooit alles wat hij weet. Dan heb je ook nog de 17 jarige Koning Rafaël. Hij regeerde het Verbonden Rijk al vanaf zijn 9de. Hij heeft een hekel aan meisje die ongevraagd hun mond open doen (zoals Franca). Daar staan de meisjes lager dan de jongens. Hij kan goed zwaardvechten en is te zelfverzekerd. Hij heeft als Angeloi (koninklijk bloed) vleugels aan zijn rug

Plaats:     
Het begon allemaal eerst in Franca’s thuisplaats. Daarna gingen ze naar de magische wereld, Het Verbonden Rijk. Ze gingen naar de hoofdstad Dorodom. Ook reisde ze in de Wolvenwoud en andere plekken.

Tijd:    
Het verhaal speelt zich af in deze tijd, maar toen ze naar het Verbonden Rijk gingen was het heel erg anders. Daar gaan meisjes niet naar school en zitten jongens hoger. De jongens hebben een hoger kracht niveau.

Perspectief:    
Het is een hij/zij- perspectief vanuit Franca’s en Rafaël’s blik.

Thema's:     
Het is een beetje griezelachtig en gaat over magie en humor. Maar ook jaloezie en een beetje verliefdheid,

Beoordeling:     
Het was een leuk boek om te lezen. Ik had het in 1 dag uit. Het is spannend om het helmaal in één keer uit te lezen, omdat je benieuwd bent hoe het verder gaat to het eind. Dit was het eerste deel van “Een kwestie van magie”. Het is een tweedelige serie en binnenkort komt er een deel 2. Ik zou het zeker aanbevelen aan andere mensen, maar het is ook leuk voor kinderen. Ik geef het boek een 9, omdat ik er helemaal in zat en zo hoort een boek geschreven te worden.

Samenvatting: 
500 jaar geleden stierf de laatste Hoeder. Hij beschermde Het Verbonden Rijk tegen de Neflims. Het zijn schimmen die door scheuren naar de echte wereld komen. Sindsdien is er nooit meer een Hoeder gevonden. Elk jaar in de hoofdstad Dorodom is er een traditie om de Hoeder te vinden. Alle 15 jarigen komen daar om te zien of zij het zijn. Maar de 500 jaar is het geen echte traditie meer geworden.

8 jaar geleden is de moeder van Franca en David gevlucht uit Het Verbonden Rijk en is in de echter wereld bevallen van David. Ze zijn geadopteerd. Franca voelt zich niet thuis in de echte wereld en al ze 15 jaar wordt kan ze het huis doen trillen. Op een dag vind ze een boek en daarna worden ze aangevallen door Neflims. Salomo en zijn leerling redden hun en leggen alles uit. De vreemde dingen die er gebeuren met Franca en David, ook al is het niet normaal dat David nu al krachten heeft. Salomo neemt hun mee naar Het Verbonden Rijk omdat hij denkt dat David de Hoeder is. Maar wat hij niet weet is dat er iets met Franca was gebeurt toen ze naar het orakel ging, hij heeft al 500 jaar niet meer gesproken en sprak tegen haar. Ze houd het geheim, wie verwacht nou dat er een meisje de Hoeder is geworden. Ze wordt ook achtervolgd door een duistere vloek: Anatáma. Er komt telkens bloed op haar handen als ze dat hoort. Ze hoort stemmen in haar hoofd en denkt dat ze gek begint te worden. Maar dat is ineens alle magie weg en moet iedereen vluchten. Zelfs Koning Rafaël. Zij kunnen niet met elkaar opschieten., maar zijn wel een beetje verliefd op elkaar en genieten van hun ruzies. Zij worden achtervolgd door Malachim. Hij is familie van Rafaël en wilt op de troon. Hij blijkt later ook de vader van David te zijn. Malachim weet al dat Franca de nieuwe Hoeder is. En later weet iedereen dat, nadat Salomo haar gedachte had gehoord. Ze gaat naar een grot en vinden daar de Strijder. Die komt vat te zitten in de arm van Franca en zal er nooit meer af gaan. Nu kan ze nooit meer weg en moet ze iedereen redden met Koning Rafaël. Terwijl het magie weg is zijn er alleen 4 mensen die nog krachten hebben. Dat zijn de 4 gezanten die Damen met de Hoeder de Orde van het Licht vormen zodat de Hoeder nog machtiger is. David wordt ontvoerd omdat hij zijn vader wilt ontmoeten en zodat Franca veilig is. Ze komt er ook achter dat Salomo haar opa is. Ze vinden 2 gezanten, de leerling van Salomo en een meisje. De rest van hun avontuur kan je verder lezen in deel 2 van Een kwestie van maggie.

REACTIES

P.

P.

Je hebt het niet (goed) gelezen volgens mij. Vage beschrijvingen, veel rechtstreeks van het internet. Samenvatting is wat kinderlijk geschreven voor iemand uit de vierde klas. Lees het boek nog eens want er staan veel fouten in het verslag. Als ik jou moest becijferen kreeg je een 4-.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.