Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 319 woorden
  • 14 november 2005
  • 508 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
508 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Shadow
Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!)
Schrijver: Francine Oomen
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Illustrator: Annet Schaap
Jaar van verschijning: 2005

Samenvatting
In het achtste deel van de “Hoe overleef ik…-serie” wordt Rosa 16 jaar en dat is een behoorlijke leeftijd. Ze probeert alles uit wat bij haar leeftijd hoort! Ze heeft nieuwe vriendinnen gevonden, met wie ze veel kan delen. Gelukkig maar, want er gebeuren best erge dingen om haar heen.

Ze krijgt op een onverwachte manier meer contact met haar vader. Hij krijgt namelijk samen met zijn vriendin een kindje. Rosa’s vriendin krijgt opeens ernstige problemen en haar vader ook. En hoe kan Neuz haar daar bij helpen?


Rosa is een meisje van 15 (bijna 16) en ze heeft blonde haren. Ze heeft een vriendje Vincent maar omdat hij een grote neus heeft noemt zij hem Neuz. Haar vader en moeder zijn gescheiden en heeft een half broertje Abel van 3 jaar en een half zusje Floortje van 0 jaar.

In dit boek krijgen Abel, Rosa en haar moeder opeens een heleboel geld van de levensverzekering van Alexander (de ex van Rosa’s moeder). Eerst vindt Rosa dat te gek want ze zaten in geldnood. Als ze echter hoort dat ze gaan verhuizen, vindt ze dat minder. Ze zou nu naar haar 4e middelbare school moeten.

Rosa word door het verhaal heen steeds volwassener en afstandelijker. Ze gaat veel meer zelf regelen en ze wil uitgaan, werken en naar cafés. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Amsterdam, maar ook in Limburg, Den Bosch en Rotterdam.

Uiteindelijk loopt het verhaal goed af. Haar moeder gaat haar beter begrijpen. Haar vader word beter en ze mag haar 16e verjaardag houden in de “Pink Lagoon” in Amsterdam.

Ik vind dit boek één van de betere boeken die ik heb gelezen. Vooral omdat ik alles wel herken en omdat er survivaltips in staan. Ook vind ik het gewoon een leuk verhaal om te lezen .

REACTIES

K.

K.

er is niet veel gezegd over het hartinfact van Rosa's vader:S

12 jaar geleden

O.

O.

Wat Is DE Druk?

12 jaar geleden

P.

P.

super leuk boek ik ga mijn boekbespreking er over houden.

11 jaar geleden

G.

G.

haallllo. ik wil een samenvatting van Hoe overleef ik mijn ouders en zij mij?! Van groep 8 niveau, ik wil ze combineren met mijn eigen of het goed is. snap je?

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn ouders? (en zij mij!) door Francine Oomen"