Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 558 woorden
  • 21 mei 2005
  • 70 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
70 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn eerste zoen?
Shadow
Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Titel: Hoe overleef ik mijn eerste zoen
Auteur: Fancine Oomen
Tekeningen van: Annet Schaap
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Vormgeving: Marius Brouwer
2. Samenvatting: Rosa is net verhuisd van Den-Bosch naar Groningen. Hoewel Rosa daar helemaal geen zin in heeft.Ze mist haar vrienden Sacha, Esther en Jonas. Ook zit het niet mee thuis. Haar stiefvader Alexander mag haar niet, en haar moeder is alleen maar bezig met Rosa’s toekomstige broertje. Ook op school gaat het niet goed met Rosa, Ze heeft geen vriendinnen. Alleen Karien is wel aardig. Gelukkig heeft Rosa nog wel haar computer en kan ze contact houden met haar vrienden. Ze is dan ook dolbij als ze op een dag een gigantisch leuke jongen ontdekt: Thomas. Hij is knap, en woont vlak bij haar op het plein. Ze praten een paar keer en na dat ze een paar keer hebben gepraat is ze zelfs smoorverliefd op hem. Opeens blijkt dat het niet goed gaat met Rosa’s moeder, de baby komt te vroeg. Ze moeten met spoed naar het ziekenhuis. Daarom is Alexander niet vaak thuis. Om zich een beetje te vermaken terwijl ze alleen thuis is, zit ze vaak achter haar computer, ze chat er dan vaak met een zogenaamde “ sprookjesprins”. Ze kunnen het goed vinden samen, het enige probleem is dat je niet weet wie erachter de computer zit. Ook gaat het goed met Thomas en Rosa, ze hebben zelfs verkering. Ook hebben ze al voor het eerst gezoend. Maar het valt Rosa wel op dat haar geld vaak is verdwenen als Thomas bij haar is geweest. Maar op een dag komt Rosa er achter dat Thomas ook zoent met Karien. Rosa krijgt ook steeds meer klappen van Alexander. Ook heeft Rosa ontdekt dat Thomas in drugs handelt, veel dingen vernield, en geld jat. Als snel ziet ze de verkering niet meer zitten en ze maakt het uit. Op een gegeven moment ziet Rosa het leven in Groningen helemaal niet meer zitten en stapt in de trein op weg naar Den-Bosch. Eenmaal aangekomen ziet ze Jonas staan. Hij wacht op zijn chat-vriendin, omdat hij van haar heeft gehoord dat ze het thuis niet meer ziet zitten. Uiteindelijk blijkt dat Jonas de zogenaamde “ sprookjesprins” is en Rosa zijn chat-vriendin. Samen gaan ze naar Esther en Sacha toe. Uiteindelijk komt ze wel weer thuis terecht, en gaat alles goed. Ze heeft een nieuw broertje genaamd Abeltje. Ook heeft ze een nieuw vriendje:Jonas
3.
Mijn mening: Ik vind dat het boek heel goed laat weten hoe het is om een 14-jarige te zijn. Ze beschrijft alle problemen en gedachtes heel goed. Het boek is ook zo leuk omdat je heel goed kan begrijpen wat ze doormaakt. Het boek is ook herkenbaar. Een aantal van die problemen hebben we allemaal wel eens. Ik heb ook een aantal dingen geleerd van dit boek. Ik weet nu hoe ik met sommige problemen moet opgaan. Er zitten grappige stukjes in, en ook droevige of spannende stukjes.De nadelen zijn dat het boek soms een beetje langdradig is. Sommige onderdelen worden erg vaak in het boek herhaalt.Zoals de ruzies met Alexander. In elk hoofdstuk komt wel een voor dat er een ruzie is. Maar toch vind ik het een erg goed boek. Ik zal hem heus nog wel een paar keer lezen. En ik raad het andere ook zeker aan.

REACTIES

S.

S.

heej..
Ik heb er veel aan gehad ik had er een 9 voor maar ik had nog wel een paar dingetjes veranderd anders zouden ze dat merken! Maar dankje well!
groetjes Sanne

16 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn eerste zoen? door Francine Oomen"