Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 473 woorden
  • 11 februari 2015
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
5 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting:

Het verhaal gaat over Rosa van Dijk. Ze moet door haar stiefvader Alexander Apenbil van Den Bosch naar Groningen verhuizen, dat is heel moeilijk voor haar en voor haar allerbeste vriendin Esther, ze mailt iedere dag nog met Esther en Jonas. Als ze in Groningen gaat wonen, moet ze naar een nieuwe school. Op haar nieuwe school wordt ze gepest, omdat ze haar dik vinden ze noemen haar: ‘’Miss Piggy’. Thuis heeft ze het ook moeilijk, ze heeft veel ruzie met haar moeder, en haar stiefvader. Op school is haar favoriete les tekenen, Sam Meyer bekijkt haar schetsboek, en vraagt of ze tekenles wil. Rosa wil dat heel graag want ze is smoorverliefd. Als ze op dinsdag naar zijn huis gaat ziet ze overal tekeningen en schilderijen. Sam vraagt aan haar of ze aan graffiti doet, en heeft een doos met spuitbussen in zijn handen. Hij geeft het aan Rosa en laat nog meer van zijn schilderijen zien. Als Rosa naar huis gaat besluit ze om die avond graffiti te gaan spuiten. Die avond sluipt ze het huis uit en gaat naar een grote muur met meerdere graffiti tekeningen, ze begint haar nieuwe naam te spuiten: Rooz. Maar dan ineens staat er een jongen achter haar, wat ze niet weet is dat ze over de graffiti tekening van hem spuit. Als ze de volgende ochtend thuis komt is er niks aan de hand, haar ouders vragen haar om op te passen op Abeltje (haar halfbroertje), ze vindt het helemaal prima. Die avond legt ze Abeltje op bed, en gaat ze haar haar paars verven. De volgende ochtend komt ze beneden en haar ouders worden gelijk boos. Een paar dagen erna zet ze een nep piercing in haar wenkbrauw, ook steelt ze kleren uit een kledingwinkel. Als Rosa weer tekenles krijgt vertelt Sam dat hij homo is, Rosa voelt zich nu nog stommer want ze dacht dat hij ook op haar was. Als ze weer graffiti wil gaan spuiten komt ze Vincent tegen, samen gaan ze een graffiti tekening maken op een stilstaande trein op de treinrails, dan worden ze gepakt en moeten de cel in. Rosa merkt nu dat ze verliefd is op Vincent. Als ze samen in de avond weer afspreken in de stad, zien ze dat er een man in elkaar word geslagen. Rosa rent op de jongens af, maar ze verliest. Een jongen slaat haar bewusteloos, en ze word wakker in het ziekenhuis. Ze heeft hoofdpijn en ziet haar moeder wazig naast haar bed zitten. Haar moeder begint te huilen omdat ze vindt dat ze de laatste tijd onaardig is geweest tegen Rosa, ze vergeeft het haar moeder. Ook gaat het goed met Vincent, hij komt naast haar bed staan en zegt dat hij haar leuk vind, ze zegt hetzelfde terug en ze kussen elkaar.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"