Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 347 woorden
  • 19 mei 2005
  • 91 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
91 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mezelf
Shadow
Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: hoe overleef ik mezelf? Schrijfster: Francine Oomen
Aantal blz.: 152 blz. Tweede druk
Rosa is pas verhuisd van Noord-Brabant naar Groningen op school wordt ze uitgescholden voor Miss Piggy, daar door gaat Rosa denken dat ze te dik is en gaat ze lijnen, eerst gaat ze helemaal niets meer eten, maar later eet ze gewoon maar steekt ze na het eten haar vinger in haar keel. Thuis gaat het ook niet goed, ze heeft steeds ruzie met haar stiefvader Alexander en haar moeder heeft alleen maar oog voor haar kleine broertje Abeltje. Rosa kan er niet meer tegen en dan besluit ze dat ze zich gaat veranderen, een stoere Rooz, ze knipt haar haar kort en verft het paars, ze neemt een wenkbrauwpiercing en gaat graffiti spuiten. Haar stiefvader en haar moeder moeten haar ophalen bij het politiebureau omdat ze graffiti heeft gespoten met haar graffitivriend Neuz. Alexander pakt haar computer af en dat vindt Rosa al helemaal niet leuk want nu kan ze niet meer mailen met Jonas en Esther, haar vrienden uit Noord-Brabant. Op school wordt ze weer uitgescholden maar nu voor Miss Piggy met paars haar, dan kan ze er niet meer tegen en ze duwt Edith, een van de pesters, tegen de verwarming, ze heeft een gat in haar hoofd. Rosa is helemaal overstuur ervan want zo had ze het niet bedoeld. Het enige leuke is het spuiten met Neuz, als ze die avond wordt opgehaald merkt Neuz wel dat het niet goed gaat met Rosa, even later verteld ze alles aan Neuz en ze voelt zich veel beter. Onderweg naar de spuitplek zien ze hoe een man in elkaar geslagen wordt door een groep grote jongens, Rosa gaat erop af en ze krijgt een klap tegen haar slaap, ook Neuz gaat erop af en hij loopt een steekwond op. Rosa komt pas na 2 dagen bij want ze was bewusteloos. Toen alles alweer beter wat beter ging heeft ze met Alexander gepraat en daarna met haar moeder, er zijn ook kinderen uit haar klas op bezoek gekomen. En alles gaat nu veel beter.

REACTIES

M.

M.

heyo kapitein, goed verslag
greetzoows van maria & levie

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mezelf door Francine Oomen"