Samenvatting:
De hoofdpersoon is Rosa van Dijk.
Ze heeft vaak ruzie met haar moeder omdat die zonder te overleggen met haar, een nieuw huis heeft gekocht met meneer Rosetti (haar nieuwe vriend), ze willen een lunchroom openen. Rosa is ook boos en verdrietig want haar vriend Neuz zou in Amsterdam gaan studeren maar nu gaat hij in Rotterdam studeren dus nu komt hij niet lekker dicht bij Rosa wonen.
Ze hebben namelijk in Rotterdam wel het vak wat hij wil gaan doen. Rosa is daar best kwaad om en als ze hem aan de telefoon heeft wil uitbarsten tegen Neuz, maar ze houdt zich in. Hij heeft het haar namelijk niet meteen vertelt omdat hij wist dat ze ging uitbarsten. Dus nu probeert ze zich eens in te houden en niet alleen maar aan zichzelf te denken.
Haar vriendin Noa heeft ook problemen, zij is uit haar familie gezet, nu zit haar neef Yoesoef haar steeds achterna en te bedreigen. Tijdelijk woont ze bij Rosa.
Carmen een andere vriendin van Rosa kan best goed dansen maar ze vindt zichzelf te dik. Yoya is ook en vriendin van Rosa. Sascha daar heeft Rosa eerder heel veel mee meegemaakt, ze zaten bij elkaar op de basisschool, gingen samen naar de middelbare en toen werd Sascha`s probleem steeds erger; Sascha`s moeder is alcoholist.
Na een tijdje raakte Sascha zwanger en haar moeder wou dat Sascha een abortus pleegde Sascha wou dat niet en toen de vader van de baby hoorde dat Sascha zwanger was heeft hij het uitgemaakt en is ervandoor gegaan. Nu woont zij in een kraakpand in Amsterdam en voedt de baby alleen op. Het is niet zo gezond voor de baby om daar te wonen, dus Jade (Sascha`s baby) is een beetje ziek.
Vanwege de verhuizing van Rosa`s ouders gaat zij niet op vakantie, dus wil ze met en paar vriendinnen weg, en Jonas dat is een vriend van haar ze heeft hem al leren kennen toen ze een keer eerder op vakantie was.
Noa, Sascha, Carmen, Joya, Rosa en Jonas besluiten op vakantie te gaan, ze willen naar Zuid-Spanje maar Rosa’s moeder wil niet dat niet dus gaan ze naar Terschelling.  Jonas wil eigenlijk toch niet mee op vakantie en hij zegt dat hij gewoon een week bij Rosa gaat logeren. Hij wil niet dat zijn ouder weten dat hij alleen op vakantie gaat.
Op de boot ontmoet Sascha twee jongens, en trekt met hun op. Ze zouden eigenlijk naar een natuurcamping gaan, maar Sascha wil naar camping ‘De Peereboom’ een jongerencamping waar de twee jongens ook verblijven.  Ook al zien ze dat niet allemaal zitten doen ze het toch. Op vakantie gebeurt er van alles.
De “Jongerencamping is afgrijselijk en er lopen elke nacht dronken mensen rond er is lawaai waardoor je niet kan slapen!
En Jonas die wil kite surfen dus ze gaan de stad in een plank kopen en een nieuwe zwembroek dat is echt hoognodig! Als ze in de winkel staan ziet ze een vriend van Yoesoef iet tegen een vrouw zeggen, en hij houdt dan een foto in zijn hand.
Rosa zegt het tegen Jonas maar ze hebben het maar zo kort gezien dat ze dachten dat ze het zich verbeeld hadden.  Rosa vindt dat ze er niet over moeten praten en dat het vast niet waar zou zijn. Maar dat zegt ze niet tegen Jonas ze denkt dat hij ook wel begrijpt dat ze Noa niet onnodig bang hoeven te maken.
Als ze dan aankomen zegt Jonas het toch Rosa wiep hem toen een boze blik hij zij gauw dat ze het zich waarschijnlijk maar verbeeld hadden. Maar Noa vergat het echt niet ze durfde niet echt vaak buiten de tent te komen. Ze heeft namelijk aan een nicht van haar die ook uit de familie is geschopt verteld dat ze op vakantie ging naar Terschelling die nicht had nog maar met een tante contact de tante van Yoesoef!!! Ze gaat laten een keer naar de WC en ziet Yoesoef staan en blijft wel een anderhalf uur op de WC zitten. Eindelijk durft ze eruit te komen en die avond in de tent hebben ze het over: praten met de krokodil, je angst overwinnen.  Dat had Jonas’ moeder hem geleerd als hij bang was dat er een monster onder zijn bed zat.
Noa is de hele tijd stil totdat zij aan de beurt is ze verteld over Yoesoef en realiseert zich dat ze niet heel bang moet zijn Noa besluit het te gaan uitpraten. Ze loopt weg “naar de WC”. Ze stapt bij hem in de auto en ze rijden ergens naartoe in de duiden naar “The Heart Break Hotel”. Ze praten over hoe ze vroeger altijd speelde en hij vertelt dat het uit is met zijn vriendin omdat hij aan haar heeft gezeten en zij dat natuurlijk niet voor zich zelf hield.
Ze sluiten een deal Yoesoef laat Noa met rust en zij belt zijn vriendin dat hij haar nooit iets aan heeft gedaan. Voor de tent zitten de andere op de stoep. Rosa heeft het gevoel dat ze worden bekeken. En ja hoor, wie zien ze daar achter de struiken liggen Rosa`s moeder!!! Normaal zou Rosa laaiend worden maar nu valt ze haar moeder in de armen.
De volgende ochtend rond 6 uur komt Noa weer aan. Na een dag vertrekken ze weer en is alles toch nog goed gekomen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.