Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo | 914 woorden
  • 1 april 2008
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 7
115 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik de brugklas?
Shadow
Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
De titel van het boek.
De titel van het boek is hoe overleef ik de brugklas?

Wie de auteur/schrijver is.
De acteur/schrijver is Francine Oomen. Ze is geboren op 7 maart 1960 in Laren dit ligt in Noord-Holland. Ze heeft drie kinderen: Joris, Lotte en Daan. Haar hobby’s zijn lezen, schrijven en tekenen. Vroeger toen Francine nog klein was verzon ze zelf verhalen en ging ze het vertellen aan haar knuffels. Ze schrijft voor kinderen in alle leeftijden. Francines boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen en fantasie.

Wie de Illustratrice is.
De Illustratrice is Annet Schaap. Annet Schaap is geboren in 1965 en woont in Utrecht. Annets illustraties zijn altijd speels en vrolijk.


Komt er een hoofdpersoon voor ik het boek?
De hoofdpersoon is Rosa. Rosa gaat naar de middelbare school. Ze is erg onzeker en ze is heel afhankelijk van haar beste vriendin Sascha. Iets verder in het boek verandert ze. Op haar eerste schooldag zit ze tegen haar moeder te zeuren dat ze een pukkel heeft en zeker niet naar school kan. Ze heeft ook een e-mailvriendje dit is Jonas. Rosa e-mailt Jonas altijd over hoe het gaat op de middelbare school. Ook stuurt Rosa Jonas altijd survival tips deze tips kan je lezen aan het einde van mijn boekverslag.

Komen er meer belangrijke personen voor in het boek?
Jonas: Jonas zit in groep 8 en hij gaat volgend jaar naar de middelbare school. Hij is het e-mailvriendje van Rosa. Ze mailen vaak over allerlei dingen zolas vrienden, verkering, huiswerk en school. Jonas is heel betrouwbaar in het boek en zegt nooit iets door aan een ander.

Moeder van Rosa: Zij komt niet zoveel voor in het boek, maar toch is ze wel belangrijk. De vader en moeder van Rosa zijn gescheiden en haar moeder heeft een nieuwe vriend, Alexander.

Alexander: Er wordt bijna niks over hem verteld. Hij kwam maar 1 keer echt voor in het boek. Zijn karakter is goed, hij wil graag aardig zijn voor Rosa.

Esther: Esther is best wel arm. Haar moeder maakt al haar kleren. Daardoor wordt ze erg gepest en buitengesloten. Totdat Rosa haar vriendin wil worden. Haar bijnaam is jampotje omdat haar brilglazen heel dik en groot zijn.

Sascha: Sascha is de beste vriendin van Rosa. Zij durft, mag en doet alles en is nergens bang voor. Sascha is aan het begin van het verhaal wel aardig, maar later wordt ze heel arrogant omdat ze met danny verkering wilt. Later blijkt dat dat komt, omdat Sascha’s moeder alcoholist is.

Danny: Hij zit bij Rosa, Sascha, Lidwien en Esther in de klas. Hij wil stoer doen Hij heeft meteen in het begin van het boek al verkering met Sascha en is net zo’n pester als haar.


Lidwien: Lidwien zat op de basisschool in de klas bij Sascha en Rosa. Lidwien is net zo’n soort iemand als Rosa in het begin is ze heel aardig maar later in het boek wilt ze ook bij Sasha en Danny horen en gaat ze Rosa en Esther pesten

Waar gaat het boek over?
Het boek gaat over een meisje: Rosa. Ze gaat dit jaar naar de brugklas en is best wel zenuwachtig. Haar twee beste vriendinnen, Sascha & Lidwien, komen in dezelfde klas als zij. Dat vindt ze wel weer heel leuk!

Als ze op school aankomen, weten ze niet waar ze precies heen moeten. Dan zien ze een meisje staan met heel erg opvallende kleren aan die zegt waar ze heen moeten. Sascha vindt het meteen een dom kind, met die kleren en die gekleurde tas. Rosa en lidwien vinden haar niet echt raar, maar dat willen ze niet toegeven. Als ze in hun klas zijn, kijken ze alledrie rond naar de kinderen uit hun klas. Tegenover Rosa zit Esther, het meisje die hen de weg wees. Ze begonnen zich voor te stellen maar Sascha let niet op. Ze zit naar een jongen te kijken die naast haar zit, Danny, en vind hem meteen leuk!

Als iedereen is voorgesteld, gaan ze een speurtocht doen. Rosa, Sascha, Danny en Esther zitten bij elkaar in 1 groepje. Sascha en Danny vinden de speurtocht voor kleuters en ze vinden het al helemaal erg dat ze bij Esther in de groep zitten.

Even later zijn ze verdwaald in de school en weten niet meer waar ze vandaan kwamen. Dan komen ze bij een deur, Rosa en Esther willen niet naar binnen, maar Sascha en Danny willen wel naar binnen…

Wat voor een soort verhaal is het?
Het is een verhaal dat bij een serie hoort de serie heet hoi (hoe overleef ik.) het kan ook een echt gebeurd verhaal zijn want het zijn gaat over de middelbare school. maar ik denk dat het een fantasie verhaal is.

Survivaltips:
Survivaltip 1: Begin op tijd met kaften.
Survivaltip 2: Volg eerst een boekenkaft-cursus.
Survivaltip 3: koop minstens 50 rollen kaftpapier.
Survivaltip 4: haal geen rare streken uit op je eerste dag op je nieuwe school. Ga vooral niet op avontuur!
Survivaltip 18: Luister naar je zelf en niet naar een ander.

Voor meer survivaltips of e-mail’s kijk dan in het boek.

Mijn mening over het boek.
Ik vind het een leuk en spannend boek. Want het is leerzaam, omdat er ook allemaal tips in staan over bijvoorbeeld dingen die je vooral niet moet doen. Het is ook een leuk boek want er staan allerlei mails in en ik vind dat wel leuk om te lezen en sommige mails zijn ook grappig. Er gebeuren ook allerlei spannende dingen in.

REACTIES

B.

B.

Er staat 7 maart geboren is maar francine oomen is 27 maart geboren

15 jaar geleden

D.

D.

Uuum, er staat helemaal geen samenvatting in? -.-
x

13 jaar geleden

Y.

Y.

Echt een superleuk boek en een supergoed boekverslag.

12 jaar geleden

L.

L.

ik ga dit boekverslag gebruiken voor mijn boekvberslag op 2 april

12 jaar geleden

A.

A.

dit is supeer ik ga dit gebruiken voor mij boekk verslag egt helemaal gewelligxx en D.B@er staat wel een smaen vattig in war over de boek gaat;')@en britty msn is ze door het schrijven de 2 vergeten van 27;)xxxx mcz is de besssttt

11 jaar geleden

J.

J.

Weet je waar ik een plaatje van het logo van de uitgeverij kan vinden want op google vind ik hem niet??

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik de brugklas? door Francine Oomen"