Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het Morelli principe door Laura Burgers

Beoordeling 6.6
Foto van een scholier
Boekcover Het Morelli principe
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vmbo/havo | 404 woorden
  • 6 januari 2017
  • 196 keer beoordeeld
Cijfer 6.6
196 keer beoordeeld

Boekcover Het Morelli principe
Shadow
Het Morelli principe door Laura Burgers
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het Morelli Principe, Drie dagen om een ramp te voorkomen – Laura en Simon Burgers (2014) Titelverklaring?
Het Morelli Principe slaat op de Italiaanse kunstkenner Morelli. Hij leefde in de negentiende eeuw en heeft de kunstwereld op zijn kop gezet. Volgens hem moest je op een andere manier kijken naar kunst om te ontdekken of een schilderij echt of vals was. Je moest naar heel kleine dingen kijken. Adam ziet overeenkomsten in het briefje van Ernst Borsboom dat hij heeft en de anonieme brief die ex-journalist Jeroen Hals kreeg. Later in het boek ontdekt hij op de foto van de beheerder van de elektriciteitscentrale een blaadje kersenbloesem. Zo ontdekt hij waar de beheerder woont. Motto?
Wie het kwaad niet bestrijdt, laat toe dat het gebeurt (Leonardo da Vinci). Adam, Wicky en Adams opa bestrijden het kwaad door een ramp te voorkomen. Belangrijkste personen?

- Adam Reder, 16, scholier, actief in de schoolkrant
- Wicky Tadema, 15, scholier, actief in de schoolkrant
- Ernst Borsboom, oud-medewerker van InfoSafe, zit nu gevangen
- Camiel Snyders, directeur InfoSafe, wil veel geld verdienen
- Jo Reder, opa van Adam, oud-soldaat, woont in Borssele
- Dirk Bouts, buurman van Jo Reder, werkt bij de elektriciteitscentrale naast de kerncentrale
- Vincent Ket, rolt Wicky’s portemonnee, maar Adam kan hem terugkrijgen en doet geen aangifte. Later helpt Vincent door een bodyguard van Camiel met zijn hond af te leiden waardoor Wicky ongemerkt de trein in kan. En nog later krijgt hij van Moke een baan aangeboden als chauffeur.
- Moke, chauffeur, hij neemt de liftende Adam mee, hij komt uit Rwanda, hij doet goed en hoopt dat de ander ook goed zal doen, zodat de wereld beter wordt. Korte inhoud
Adam ontdekt tijdens het interviewen van de crimineel Ernst Borsboom dat er een ramp staat te gebeuren. Camiel Snyders van InfoSafe, waar de Ernst Borsboom vroeger werkte, wil stiekem de stroom laten uitvallen in Borssele. Zelfs de noodstroomvoorziening. Daarna moet de kerncentrale wel van zijn diensten van computerbeveiliging gebruik maken.
Samen met schoolkrantmaatje Wicky Tadema gaat Adam op onderzoek uit. Samen met de opa van Adam kunnen ze de ramp voorkomen. En ze winnen de schoolkrantwedstrijd. Hierdoor hoeft de krant niet gevuld te worden met de verslagen van schoolgenoten die een wereldreis per zeilboot gaan maken. Zij mogen zelfs mee en zullen daarover berichten. Genre

Avonturenverhaal en/of detectiveverhaal
 
Perspectief
Het is in de ik-vorm geschreven. Adam is de ik-persoon.  

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het Morelli principe door Laura Burgers"