Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
Boekcover Het moest maar eens gaan sneeuwen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 6e klas vwo | 235 woorden
  • 5 april 2018
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
3 keer beoordeeld

Boekcover Het moest maar eens gaan sneeuwen
Shadow
Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het moest maar eens gaan sneeuwen – Tjitske Jansen

Samenvatting

Er zit niet een bepaalde lijn in de poëziebundel van Tjitske Jansen. Wel zijn er twee categorieën, liefde en jeugd, duidelijk op te merken. De gedichten over kinderen zijn geïnspireerd uit haar eigen kindertijd. Ze heeft veel gedichtjes geschreven over simpele dingen. De gedichten over liefde gaan over verschillende aspecten. De bundel bestaat uit simpele en makkelijk te begrijpen gedichten. Ieder gedicht is op twee manieren te interpreteren. Doordat de gedichten makkelijk zijn geschreven kunnen ze oppervlakkig en letterlijk worden geïnterpreteerd, maar ook kan er gezocht worden naar de achterliggende gedachte van ieder gedicht.

 

Motieven

De cirkel van het leven: In veel verschillende gedichten wordt de cirkel van het leven behandeld. Niet alleen de negatieve maar ook positieve kanten hiervan. Er wordt dan ook veel geschreven over de jeugd, het begin van de cirkel. In deze cirkel van het leven wordt telkens verlangd naar iets wat er niet is.

 

Verandering: Het overkoepelende thema van de bundel is verandering. Deze verandering wordt is veel gedichten ook thema gezien. Ieder ding in de gedichten verlangt naar verandering. Wanneer geven de ouders eindelijk aandacht aan hun kind, wanneer wordt de eikel opgeraapt en wanneer worden de prinses en de boom bevrijd uit de cirkel van het leven.

 

Ruimte

In de bundel worden geen specifieke ruimtes behandeld.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen"