Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen

Beoordeling 8.3
Foto van Dagmar
  • Boekverslag door Dagmar
  • 6e klas vwo | 235 woorden
  • 5 april 2018
  • 3 keer beoordeeld
  • Cijfer 8.3
  • 3 keer beoordeeld

Eerste uitgave
2003
Pagina's
43
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Het moest maar eens gaan sneeuwen
Shadow
Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

Het moest maar eens gaan sneeuwen – Tjitske Jansen

SamenvattingEr zit niet een bepaalde lijn in de poëziebundel van Tjitske Jansen. Wel zijn er twee categorieën, liefde en jeugd, duidelijk op te merken. De gedichten over kinderen zijn geïnspireerd uit haar eigen kindertijd. Ze heeft veel gedichtjes geschreven over simpele dingen. De gedichten over liefde gaan over verschillende aspecten. De bundel bestaat uit simpele en makkelijk te begrijpen gedichten. Ieder gedicht is op twee manieren te interpreteren. Doordat de gedichten makkelijk zijn geschreven kunnen ze oppervlakkig en letterlijk worden geïnterpreteerd, maar ook kan er gezocht worden naar de achterliggende gedachte van ieder gedicht.

MotievenDe cirkel van het leven: In veel verschillende gedichten wordt de cirkel van het leven behandeld. Niet alleen de negatieve maar ook positieve kanten hiervan. Er wordt dan ook veel geschreven over de jeugd, het begin van de cirkel. In deze cirkel van het leven wordt telkens verlangd naar iets wat er niet is.

Verandering: Het overkoepelende thema van de bundel is verandering. Deze verandering wordt is veel gedichten ook thema gezien. Ieder ding in de gedichten verlangt naar verandering. Wanneer geven de ouders eindelijk aandacht aan hun kind, wanneer wordt de eikel opgeraapt en wanneer worden de prinses en de boom bevrijd uit de cirkel van het leven.

RuimteIn de bundel worden geen specifieke ruimtes behandeld.
REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het moest maar eens gaan sneeuwen door Tjitske Jansen"

Ook geschreven door Dagmar