Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het gouden ei door Tim Krabbé

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
Boekcover Het gouden ei
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 385 woorden
  • 27 mei 2009
  • 14 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
14 keer beoordeeld

Boekcover Het gouden ei
Shadow

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Aut…

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, …

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chauffeuren. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Het gouden ei door Tim Krabbé
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het gouden ei.

11:
Het Onderwerp:

Het onderwerp was spannend en je kon je goed in de situatie inleven.
Daarom vind ik het een interessant onderwerp. Het gebeurt wel eens dat er iemand word ontvoerd en vermoord maar niet in mijn directe leefomgeving.

Gebeurtenissen:
De gevoelens en gedachten zijn het belangrijkste , omdat als Rex niet telkens aan Saskia dacht, aan hoe ze verdwenen was en wat er met haar was gebeurd. zou Rex nooit 8 jaar lang naar Saskia gezocht hebben en er uiteindelijk achterkomen wat er met haar was gebeurd. De Gebeurtenissen die Rex had ondergaan tijdens zijn zoektocht waren erg verrassend en spannend, zeker toen Rex hetzelfde lot was ondergaan als Saskia. Maar het was niet zo spannend dat het me echt raakte.
De afloop echter was wel erg verrassend, ik had een ander zicht op de afloop dan dat er in werkelijkheid was gebeurd.


De Personen:
Het was een gedetailleerd beeld van de hoofdrolspelers, de personen die minder aan bod kwamen werden ook minder goed beschreven. Doordat de hoofdpersoon goed beschreven was kon je ook goed in zijn gebeurtenissen in leven. De hoofdpersoon Rex was erg gedreven en wou graag afmaken waaraan hij begon en zo ben ik ook wel. Maar voor de rest kan ik geen personen uit het boek herkennen als personen in mijn directe leefomgeving

De opbouw:
Het was een best moeilijk opgebouwd boek vanwege al de tijdsprongen dus daarom moest je wel even nadenken in welke tijd je zat. Het wisselen van de tijd maakte het ook wel moeilijk want in het ene hoofdstuk zat je in een tijd dan weer 8 jaar verder dan weer 16 jaar terug dus je moest goed opletten in welke tijd je zat.
Maar voor de rest was het een spannend boek met zeker delen waarin het spannend was maar ook wat saaier en het einde was wel verrassend want ik had gedacht dat Rex nog wel in leven zou blijven maar in het boek komt dat niet ter sprake.

Het taalgebruik:
Het was een soms wel ingewikkeld boek met af en toe wel wat moeilijke woorden maar in zinsverband lukte het wel om de betekenis van de woorden te weten. maar ik denk dat daardoor wel beter ging nadenken en toch meer geen inleven en geconcentreerder ging lezen waardoor je alles goed voor kon stellen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het gouden ei door Tim Krabbé"