Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Het gouden ei door Tim Krabbé

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Het gouden ei
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 430 woorden
  • 21 november 1998
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
83 keer beoordeeld

Boekcover Het gouden ei
Shadow

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Aut…

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, …

Rex pakte het polaroid-toestel uit Saskia’s mand en maakte een foto van het benzinestation. Een grapje voor zometeen, maar hij zag ook de blikken al voor zich die kennissen, Saskia en hijzelf elkaar nog jaren later zouden toewerpen als ze het onderschrift in het album zagen: TOTAL-tankstation met daarin Saskia, enkele minuten voordat zij voor het eerst op de Autoroute zal chauffeuren. De foto aan een punt houdend keek hij hoe het TOTAL station en de geparkeerde auto’s, haast of ze even leefden, uit de chemicaliën opdoemden.

Het gouden ei door Tim Krabbé
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens Titel: Het gouden ei
Schrijver: Tim Krabbe
Uitgave: 11e druk, September 1984
Uitgeverij: Bert Bakker, Amsterdam Titelverklaring Toen Saskia klein was, had ze een droom dat ze in een gouden ei zat en door het heelal vloog en er waren geen sterren. Het was alleen maar zwart en ze kon er niet uit, alleen op een manier, als ze tegen zo’n zelfde ei aan vloog. Genre Avonturen Samenvatting Rex Hofman en Saskia Ehlvest, met vakantie op weg naar het zuiden, stoppen ergens in Frankrijk aan een benzinestation. Terwijl Rex tankt, loopt Saskia naar binnen om wat blikjes frisdrank te kopen. Rex wacht eindeloos op haar terugkomst, maar Saskia lijkt van de aardbodem verdwenen. Raymond Lemorne was altijd al een wat rare jongen. Als man van middelbare leeftijd, gelukkig getrouwd met twee kinderen, heeft hij plotseling de gedachte of hij in staat zou zijn een misdaad te plegen. Hij verbouwt zijn vakantiehuisje en vanuit die basis gaat hij experimenteren en repeteren. Elk onderdeel van de moord op een voor hem nog onbekend slachtoffer, elk detail van zijn idee, werkt hij precies uit. Als hij klaar is, ontmoet hij Saskia en ontvoert haar. Acht jaar later houdt Rex nog eens een advertentiecampagne in de Franse kranten op zoek naar Saskia. Lemorne komt er op af. Hij doet Rex het voorstel om het mysterie op te lossen door hem hetzelfde te laten ondergaan, ze rijden samen naar het benzine station en hij krijgt slaap middel in zijn koffie. Hij wordt wakker in een doodskist en hij is levend begraven. Nu weet hij hoe Saskia is dood gegaan. Ze worden nu beide vermist.
Hoofdpersonen Rex hofman, Saskia Ehlvest, Raymond Lemorne. Waar speelt het zich af In Frankrijk Tijd welke tijd speelt het zich af 1980 Wat is het belangrijkste probleem Dat Saskia ontvoerd is. Hoe is het probleem op gelost Niet, Rex komt de moordenaar van Saskia tegen. Dat is Raymond en hij vraagt of hij wil weten wat er met Saskia is gebeurd. Rex gaat mee en wordt levend begraven. Tim Krabbé Tim Krabbé werd geboren in 1943. Hij schrijft o.a. over schaken en wielrennen, twee sporten die hij zelf ook Fanatiek heeft beoefend ( Nieuwe schaakcuriosa, 1977, De renner, 1978, 43 wielerverhalen, 1984 ). Krabbé debuteerde 1967 met de psychologische thriller De werkelijke moord op Kitty Duisenberg. Hij schrijft ook gedichten (vijftien goede gedichten, 1974) en verhalen (de stad in het midden, 1978). Het gouden ei werd tweemaal verfilmd (Spoorloos, Nederland 1988 en The Vanishing, Amerika 1993).Er zijn vertalingen van het boek verschenen in Amerika, Japan, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Polen, Zweden, Noorwegen, Denemarken, Brazilië en Italië. Er zijn meer dan 250 000 exemplaren verkocht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het gouden ei door Tim Krabbé"