Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling

Beoordeling 7.9
Foto van Joep
Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow
  • Boekverslag door Joep
  • 1e klas vwo | 550 woorden
  • 15 juni 2022
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 7.9
16 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Philosopher's Stone
Shadow

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potte…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receivin…

Harry Potter thinks he is an ordinary boy. He lives with Uncle Vernon, Aunt Petunia and cousin Dudley, who make him sleep in a cupboard under the stairs. Then Harry starts receiving mysterious letters and his life is changed for ever. He is whisked away by a beetly-eyed giant of a man and enrolled in Hogwarts School of Witchscraft and Wizardry. The reason: Harry Potter is a wizard!

Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

Harry Potter en de Steen der Wijzen

J.K. Rowling

Vertaling: Wiebe Buddingh

Uitgeverij: De Harmonie te Amsterdam

EN: 26 juni 1997 uitgegeven

NL: 20 augustus 1998 uitgegeven

Druk: Drukkerij Haasbeek te Alphen aan den Rijn


Inhoudsopgave

Inleiding 2

De kern 3

Samenvatting 3

Het genre 3

De titel 3

Mijn mening 3

Het slot 4

Inleiding

Ik heb voor het boek Harry Potter en de Steen der Wijzen gekozen. Het gaat over een jongetje die erachter komt dat die een tovenaar is. Hij wordt naar de tovenaarsschool Zweinstein gestuurd. Harry beleeft allemaal verhalen op de school met zijn vrienden Hermelien en Ron. Het leek me een heel leuk boek. Ik had alle films van Harry Potter gezien en ik wou nu het boek lezen om te kijken wat het verschil is tussen de film en het boek. In dit boekverslag geef ik mijn mening, samenvatting en nog veel meer van het boek Harry Potter en de Steen der Wijzen.

De kern

Samenvatting

Harry Potter is een jongetje die bij zijn vreselijke oom, tante en “geweldige neefje Dirk” woont. Zijn ouders waren bij een auto-ongeluk omgekomen, tenminste dat werd hem verteld. Op een dag kreeg hij een brief van een toverschool waarin stond dat hij een tovenaar is. Harry gaat naar de toverschool Zweinstein. Hij ontmoet daar Harry, Ron en Hermelien. Ze worden alle drie ingedeeld in Griffoendor. Op school ontdekken ze een hele grote driekoppige hond. Ze ontdekken dat de hond de Steen der Wijzen bewaakt. Een gevaarlijk wapen als het in de verkeerde handen valt. Harry, Ron en Hermelien krijgen het voor elkaar om langs de driekoppige hond te komen. Zal het ze lukken om te voorkomen dat iemand de Steen der Wijzen steelt?

Het genre

Dit boek behoort vooral aan twee genres, namelijk avontuur en fantasie. Het behoort tot avontuur, omdat ze een heel groot avontuur beleven op de school en als je het boek leest heb je echt zin om een avontuur te beleven vind ik. Fantasie, omdat het niet echt kan gebeuren. Het boek spreekt vooral tot de fantasie, dat zie je vooral ook aan de voorkant van het boek.

De titel

De titel is Harry Potter en de Steen der Wijzen. Ik vind dit een hele goede titel voor dit boek, omdat dat het object is wat ze proberen te voorkomen dat het wordt gestolen. De Steen der Wijzen is ook een goede naam voor het object, omdat je eeuwig leven krijgt door de steen en dan wordt je wijzer over het leven lijkt mij.

Mijn mening

Ik vind dat het boek heel mooi geschreven is. De schrijver gebruikt hele goede zinnen en kan het heel mooi verwoorden. Ik vond het ook heel leuk dat het boek echt tot je fantasie spreekt. Ik houd er persoonlijk wel van als het een verhaal is wat niet echt kan gebeuren. Het enigste minpuntje vond ik dat er sommige stukjes in het boek zitten die ik een beetje onnodig vond, zoals het stuk met de draak van Hagrid. Uiteindelijk vind ik het een heel goed boek en ik geef het een acht.

Het slot

Ik zou dit boek zeker aan andere mensen aanraden, omdat het heel mooi geschreven is en het is een heel groot avontuur. Ik vond het ook echt leuk dat het boek op je fantasie inspeelde, omdat je eigenlijk wilt dat het gewoon echt is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Philosopher's Stone door J.K. Rowling"