Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Emma's noorderlicht door Diet Verschoor

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Emma's noorderlicht
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 515 woorden
  • 28 september 2004
  • 3 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
3 keer beoordeeld

Boekcover Emma's noorderlicht
Shadow
Emma's noorderlicht door Diet Verschoor
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Informatie over het boek: Het boek is geschreven door Diet Verschoor en de kaft is gemaakt door Ivar Hamelink. Het is een C boek en is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Korte inhoud: Het is grote vakantie en Emma heeft nergens zin in ze gaan niet op vakantie omdat Emma’s moeder (die ook Emma heet) dat niet wil. Emma’s beste vriendin Geertje vraagt of ze met hun mee wil op trektocht door Noorwegen maar Emma zegt nee en dus krijgt ze ruzie met Geertje. Als ze dan ook nog ruzie krijgt met Ton waar ze al haar hele leven mee optrekt, gaat ze met haar oma (die ook Emma heet) mee naar Texel naar het Blauwe huis waar haar moeder al zo vaak is geweest. Dan geeft haar oma haar brieven van haar overleden overgrootmoeder (Emma) die brieven mag ze eigenlijk pas open maken op haar zestiende verjaardag maar omdat haar oma het zo gezellig vindt dat Emma eindelijk eens in het Blauwe huis is het huis van Emma’s overgrootmoeder, en omdat ze bijna zestien is denkt ze dat het geen kwaad kan als Emma de brieven nu al leest. Op het eiland leert Emma Hidde een bollenpeller die bollen pelt bij de boerderij achter het Blauwe huis, kennen die op slag verliefd op haar wordt en Emma op hem. Maar dan leest Emma de brieven van haar overgrootmoeder en komt ze erachter dat haar vader haar echte vader niet is. Ze kan het niet geloven. Eerst denkt ze dat haar oma het voor haar verzwegen heeft maar haar oma vertelt dat ze er niks van wist en kan het zelf ook niet geloven. In de brieven leest ze ook dat haar echte vader Lars van Ravensteyn heet en heel vaak op Texel kwam. Als ze op zoek naar hem gaat komt ze erachter dat hij schilderde en gefascineerd was door het Noorderlicht dat volgens hem op Texel te zien is geweest. Ook wordt haar verteld dat er ergens op Texel een schilderij van het Noorderlicht moet hangen dat door hem geschilderd is. Als ze het schilderij heeft gevonden gaat ze praten met haar moeder die op Vlieland zit (door de ruzie met Emma’s Nepvader Edo over het feit dat Emma bijna zestien is en ze haar dan moeten vertellen over haar echte vader) en die vertelt haar nog iets over haar vader. Persoonsbeschrijving: Emma: Emma is een aardig meisje ze is lang en dun met gespierde bovenarmen en schouders, brede heupen en ze heeft veel sproeten in haar gezicht en ze is heel erg verliefd op Hidde maar ze voelt zich ook schuldig tegenover Ton haar boezemvriend die ook verliefd op haar is en ze voelt zich verdrietig omdat Edo niet haar echte vader is. Hidde: Hidde heeft lang steil haar dat hij altijd met een band bij elkaar gebonden heeft. Is twee meter lang, heeft grote handen en draagt altijd zwarte kleren. Ook draagt hij schoenen met rafelige veters en is hij heel erg verliefd op Emma maar ook vraagt hij zich af welk geheim Emma met zich meedraagt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Emma's noorderlicht door Diet Verschoor"